Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Най-накрая и аз открих.
Най-накрая и аз открих.
Неочаквано ми се освободиха два-три дни и реших да пробвам лодката най-накрая, но стана като с разгонената крава на сиромаха.Брат ми с който имахме принципна уговорка да вземе от колега туристическо ремарке да превозим лодката за проби беше зает, познатият му заминал на почивка.Та така остана чист риболов без проби.От трите дестинации-тополница,Сопот и Д.Дъбник остана Дъбника.Сопот като четох за екцесии с лодки и джетове отпадна.Пътя като време до Тополница и Дъбника ми е един и същ, а от там рядко съм се връщал капо за разлика от Тополница.Събота към 8 сутринта благополучно пристигнахме.Места след 5 сутринта е трудно да се намерят.Добре че едни колеги си тръгваха,което говореше за слаб риболов.Не ми се обикаляше и се настаних на тяхно място.Темата за плевенско имаше малко раздвижване по време на забраната и след това никаква информация въпреки голямата посещаемост на язовира.Имаше и доста коли със софийска регистрация,предполагам на плевенските софиянци.Залива , който е от базата е плътно зает,какво остава за местата към малката дига.Фотоапарата всеки си е мислил, че другият го е взел, така че снимки няма.Общо взето повече хора по брега отколкото в софийски автобус в час пик.Пред мен след петият метър започват водорасли, а и по брега пълно с купчини извадени водорасли.При това положение не си направих труда да разпъвам дънните.Ловях с мач основно 0.18,повод 0.12 и кука 12 с дълго рамо, а съпругата и се падна болонезата основно 0.16 мисля, че беше и повод 0.12 14 тънка кука.Стръв бели и торен.Захранка Мондиал платика 2.5 кг.,пакет галета бисквитена,пакет кокосови стърготини,трупно брашно,кюспе,царевичен грис,пинки,бял и изпънат бял.Срахотна стана събра всички слънчевки от околността.
.Та между слънчевките от време на време се дореждаха платики,костурчета и каракуди над нормата.Главно кълвеще до към обяд и привечер.Времето горещо,мързеливо, дори и вятъра го мързеше да духне поне малко.Към обед доста от колегите си тръгнаха,други дойдоха на тяхно място и така двата дни.Смятах да остана и в понеделник до обяд, но към 23 ч. излязоха дъждовни облаци и гръмотевици имаше, но дъжда се размина.Изведнъж излезе много силен вятър, бе направо си беше буря.Такива вълни не бях виждал,та се радвах, че не е през деня и аз с лодка нейде на средата на язовира.Шатрата я обърна и огъна колците и въбще не си и направих труда да я събирам,гледах да събера по-бързо всичко в колата, че багаж много/като тръгвам за риба все ме питат дали не се изнасяме
/, не се знаеше кога ще ливне як дъжд.Живарника беше изхвърлен на брега и се наложи рибите да ги мятам една по-една навътре да не ги изхвърлят навън.Надявам се да са оживели, че доста навътре ги мятах.По груба преценка имаше около три килограма, което си е слабо за два риболовни дни за този язовир.Успях да счупя върха на мача, някъде малко пред третият водач, считано от върха.Изрязах го плътно до него и продължих да ловя така.Нямаше проблеми та се чудя така ли да го оставя или да търся подходящ върхов и да го сменя.
И накрая нещо което ми направи добро впечатление, понеже в една тема за Сопот се говореше за замеряне с олово на лодкарите и разни пушки, не мога да взема ничия страна в случая, но тук/Дъбника/ имаше доста лодки като почти всички отплаваха на гребла на около 20-30 метра и тогава пускаха моторите и се движиха на ниски обороти.Големи скорости или глисаж не видях.Също движиха на поне 150 м от брега, на такава дистанция рядко се хвърлят дънни от ръка.Разбира се и прибирането беше по същият начин.Имаше и два джета от базата,но те се държаха в средата на язовира и двата дни.Все едно си бях опънал палатката до състезателна писта.За двата дни що гориво изгориха направо не ми се мисли.Е един от тях се направи на мъж и мина близо до всички брегове заети от рибари,но то си е до възпитание.
Дълго стана, но от доста време не съм ходил за риба,че за малко да се получи - миналата година един път,а тази по-рядко, както казал един когато го питали как е с половият живот.

И накрая нещо което ми направи добро впечатление, понеже в една тема за Сопот се говореше за замеряне с олово на лодкарите и разни пушки, не мога да взема ничия страна в случая, но тук/Дъбника/ имаше доста лодки като почти всички отплаваха на гребла на около 20-30 метра и тогава пускаха моторите и се движиха на ниски обороти.Големи скорости или глисаж не видях.Също движиха на поне 150 м от брега, на такава дистанция рядко се хвърлят дънни от ръка.Разбира се и прибирането беше по същият начин.Имаше и два джета от базата,но те се държаха в средата на язовира и двата дни.Все едно си бях опънал палатката до състезателна писта.За двата дни що гориво изгориха направо не ми се мисли.Е един от тях се направи на мъж и мина близо до всички брегове заети от рибари,но то си е до възпитание.
Дълго стана, но от доста време не съм ходил за риба,че за малко да се получи - миналата година един път,а тази по-рядко, както казал един когато го питали как е с половият живот.
-
- научил се да хвърля
Re: Най-накрая и аз открих.
Идеално си искарал. поздравления за излета 

- antivik
- кандидат преподавател
Не са ти липсвали емоции, изобщо добре си си прекарал, а си случил и на културни лодкари. Поздрави и още успехи
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Не за пръв път там ми се случва да видя подобно поведение.Предполагам, че с толерантност от двете страни могат да станат културни риболови.Разбира се може би оказва влияние, че тук няма разпъване на въдици с лодки на стотици метри от брега.Просто шаранджийството явно не е на мода,въпреки че има някой и друг шаран.За три години имам общо 8 излета на този язовир като в два от тях имам и по един шаран.На този излет/последният/ някъде около 23 ч. на близо в залива колегите извадиха добър шаран, съдейки по възбудените им коментари.На следващият ден наблизо коментираха, че има толстолоби.Доколко е вялно не знам, но привечер винаги има плясъци от по-големи риби.Какви са-шарани,бели или толтолоби нямам представа.За шаран съм сигурен, че има,бяла съм виждал да хващат, за толстолоб сега чух коментари.Язовира е масово посещаван, имаше доста коли със софийска регистрация, така че колегите който четат форума дано да дадат достоверна информация.
- antivik
- кандидат преподавател
За толерантността поклон, но с тези въдици след 21 часа нещо закона за нощното риболовуване отива по дяволитеКАЯ написа:Не за пръв път там ми се случва да видя подобно поведение.Предполагам, че с толерантност от двете страни могат да станат културни риболови.Разбира се може би оказва влияние, че тук няма разпъване на въдици с лодки на стотици метри от брега.Просто шаранджийството явно не е на мода,въпреки че има някой и друг шаран.За три години имам общо 8 излета на този язовир като в два от тях имам и по един шаран.На този излет/последният/ някъде около 23 ч. на близо в залива колегите извадиха добър шаран, съдейки по възбудените им коментари.На следващият ден наблизо коментираха, че има толстолоби.Доколко е вялно не знам, но привечер винаги има плясъци от по-големи риби.Какви са-шарани,бели или толтолоби нямам представа.За шаран съм сигурен, че има,бяла съм виждал да хващат, за толстолоб сега чух коментари.Язовира е масово посещаван, имаше доста коли със софийска регистрация, така че колегите който четат форума дано да дадат достоверна информация.

КАЯ, така интересно си описал излета,че докато четях,имах усещането,че и аз съм
бил там по същото време.Добре сте си изкарали.Следващия път - с лодката.
И....наслука!
бил там по същото време.Добре сте си изкарали.Следващия път - с лодката.
И....наслука!
Прав си за нощният риболов.Не може да се разчита на съвест, а на строг контрол още по-малко.До сега съм чувал само на два-три язовира за правени проверки за нощен риболов.Последно за Сопот, но там контрола в последните 1-2 години е засилен.Явно като има желание за работа може да бъде така както трябва.Другото решение е да настояваме да се разреши нощен риболов, да речем само от брега например, за да няма претенции, че така ще се подпомогнат бракониерите.Не че съм върл противник на нощният риболов,но предпочитам да вадя дънните на смрачаване и да не се занимавам по тъмниците с презареждане и т.н. и без това нещо не ми е наред с нощното виждане, а и диоптрите си казват своето.Преди години опитвах няколко пъти на светеща плувка и като нямах кълване се отказах и от това.Сега ми е по-добре около масата и на сладка приказка.
-
- новобранец
стига вече с тези глуповати забележки по адрес на колеги ловили риба през ноща аман ако се замислите няма по проста забрана от тази
- antivik
- кандидат преподавател
Подкрепям с две ръце.КАЯ написа:Прав си за нощният риболов.Не може да се разчита на съвест, а на строг контрол още по-малко.До сега съм чувал само на два-три язовира за правени проверки за нощен риболов.Последно за Сопот, но там контрола в последните 1-2 години е засилен.Явно като има желание за работа може да бъде така както трябва.Другото решение е да настояваме да се разреши нощен риболов, да речем само от брега например, за да няма претенции, че така ще се подпомогнат бракониерите.Не че съм върл противник на нощният риболов,но предпочитам да вадя дънните на смрачаване и да не се занимавам по тъмниците с презареждане и т.н. и без това нещо не ми е наред с нощното виждане, а и диоптрите си казват своето.Преди години опитвах няколко пъти на светеща плувка и като нямах кълване се отказах и от това.Сега ми е по-добре около масата и на сладка приказка.
- antivik
- кандидат преподавател
Глуповата или не, въпроса е в закона. Щом не е отпаднал значи трябва да се спазва иначе резултатите са видни. Колкото и теми да прочетеш хванатите шарандаци и други хубави рибоци в свободните водоеми намаляват, народа почва да се радва на големи и по-малки таранки. Дай да позаобиколим нощната забрана, че е смешна, после да сложим по 1-2 куки по-вече/карай кой ще забележиsoma7777777 написа:стига вече с тези глуповати забележки по адрес на колеги ловили риба през ноща аман ако се замислите няма по проста забрана от тази

да метне по 1-2 въдици отгоре /ще ги пишем на кякой друг

Не е въпроса в смешността и логиката на забраната, въпроса е в спазване на законите от всички по равно. Това разбирам аз демокрация, всичко останало е свободия и анархия.
-
- новобранец
колега това с обезрибените язовири не е от това че 2 3 или повече колеги ловят нощем риба или с повече от една въдица и за децата е ясно че не от такива бракониери няма риба а от онези истинските а имено мрежарите и съдружниците им от ИАРА
- antivik
- кандидат преподавател
И отново се стига до моето мнение за спазването на закона
Закона си е закон и трябва да се спазва от всички, контрола също трябва да е адекватен за всички. А за това кой по-вече и кой по-малко обезрибява водоемите - ми за това си има и съответните адекватни наказания. Остава въпроса за този контрол, наказания и тук таме корупция/сиреч РУШВЕТ по нашенски
/ от което дереджето се смарангясва. Но стига с тези принципни въпроси, че развалихме темата на човеко.