Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Малки костички
Модератор: sapuna
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
- Мнения: 2900
- Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
- Местоположение: Дупница/София :)
Малки костички
Колеги майстори в кухнята помагайте.Имам следния проблем-При обезкостяване на щука лин и други по-големи риби остават едни малки костички които незнам как да махна,трябва да се хвърли половината месо,та ако някои знае как да каже даже и снимчици ако сложите още по-добре
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- begleca_sv
- кандидат преподавател
- Мнения: 2794
- Регистриран на: Вто Ное 17, 2009 10:11 am
- Местоположение: Свищов
Re: Малки костички
няма начин да се премахнат всички кости аз каквато и риба да ям махам само грабнака и страничните всичко друго дувча брат




Обичам природата, но не само на картинка !!!
Re: Малки костички
Има начин да се махат дори досадните У-образни костици на платиката,пък кво остава
за другите риби.От край време ползвам пинцета /плоска/ за косми.
Зависи,обаче как ще отвориш филето.Всички костици щръкват и за кратко време
ги изваждам,а после се наслаждавам на пържената риба без притеснения. Пробвай,а
ако пак хванеш голяма щука викни ме да ти покажа как става.От тебе- пърженето,
от мене - чалъма. И наслука !
за другите риби.От край време ползвам пинцета /плоска/ за косми.
Зависи,обаче как ще отвориш филето.Всички костици щръкват и за кратко време
ги изваждам,а после се наслаждавам на пържената риба без притеснения. Пробвай,а
ако пак хванеш голяма щука викни ме да ти покажа как става.От тебе- пърженето,
от мене - чалъма. И наслука !
-
- ще става разбирач
- Мнения: 431
- Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 5:44 pm
- Местоположение: Габрово
Re: Малки костички
В vbox7 бях гледал един клип как един руснак обезкостяваше щуки...трябва да го потърся пак 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Мнения: 3219
- Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am
Re: Малки костички
Колега ,нещо немойм ти проследи мисълтаDimitar_allianz написа:Колеги майстори в кухнята помагайте.Имам следния проблем-При обезкостяване на щука лин и други по-големи риби остават едни малки костички които незнам как да махна,трябва да се хвърли половината месо,та ако някои знае как да каже даже и снимчици ако сложите още по-добре
Пръво:Големите риби имат големи костици,малките -малки.
Второ:щуката и лина ,имат ,как да кажа
голяма разлика в съотношението
по-големи риби

Голяма щука от 5-10кг
Голям лин 0,500гр -до 1 кг
Колкото до майсторството в кухнята ,зависи от начина на приготвяне.
На по големите,костиците се вадят с пинсета,на по малките повече термична обработка.
И едно е да дърпаш с пинсета У-костите на 2кг платика,друго е на 200гр.
А аз конкретно ,при голям лин -кило ,няма да му мисля за дребните костици.

И то май лина ,няма много кости.
Земи скобар едър и каракуда,та да видиш костици-арматура

Аз там съм пораснал...