Малки костички

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2900
Регистриран на: Нед Яну 16, 2011 8:14 pm
Местоположение: Дупница/София :)

Малки костички

Мнение от Д.Граховски »

Колеги майстори в кухнята помагайте.Имам следния проблем-При обезкостяване на щука лин и други по-големи риби остават едни малки костички които незнам как да махна,трябва да се хвърли половината месо,та ако някои знае как да каже даже и снимчици ако сложите още по-добре
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2794
Регистриран на: Вто Ное 17, 2009 10:11 am
Местоположение: Свищов

Re: Малки костички

Мнение от begleca_sv »

няма начин да се премахнат всички кости аз каквато и риба да ям махам само грабнака и страничните всичко друго дувча брат :drinkers: :drinkers: :D
Обичам природата, но не само на картинка !!!
gogibo
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 732
Регистриран на: Нед Мар 13, 2011 11:04 am
Местоположение: София

Re: Малки костички

Мнение от gogibo »

Има начин да се махат дори досадните У-образни костици на платиката,пък кво остава
за другите риби.От край време ползвам пинцета /плоска/ за косми.
Зависи,обаче как ще отвориш филето.Всички костици щръкват и за кратко време
ги изваждам,а после се наслаждавам на пържената риба без притеснения. Пробвай,а
ако пак хванеш голяма щука викни ме да ти покажа как става.От тебе- пърженето,
от мене - чалъма. И наслука !
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 431
Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 5:44 pm
Местоположение: Габрово

Re: Малки костички

Мнение от xt33m33 »

В vbox7 бях гледал един клип как един руснак обезкостяваше щуки...трябва да го потърся пак :)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3219
Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am

Re: Малки костички

Мнение от bobo_33333 »

Dimitar_allianz написа:Колеги майстори в кухнята помагайте.Имам следния проблем-При обезкостяване на щука лин и други по-големи риби остават едни малки костички които незнам как да махна,трябва да се хвърли половината месо,та ако някои знае как да каже даже и снимчици ако сложите още по-добре
Колега ,нещо немойм ти проследи мисълта
Пръво:Големите риби имат големи костици,малките -малки.
Второ:щуката и лина ,имат ,как да кажа
голяма разлика в съотношението
по-големи риби
:wink:
Голяма щука от 5-10кг
Голям лин 0,500гр -до 1 кг
Колкото до майсторството в кухнята ,зависи от начина на приготвяне.
На по големите,костиците се вадят с пинсета,на по малките повече термична обработка.
И едно е да дърпаш с пинсета У-костите на 2кг платика,друго е на 200гр.

А аз конкретно ,при голям лин -кило ,няма да му мисля за дребните костици. :drinkers:
И то май лина ,няма много кости.
Земи скобар едър и каракуда,та да видиш костици-арматура :lol:
Аз там съм пораснал...
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”