Бунгала на Доспат

Избор на палатка и нейното разполагане на избраното място.

Модератор: Ачо ♣

Аватар
@Poly
новобранец
новобранец

Бунгала на Доспат

Мнение от @Poly »

Здравейте, колеги!
Тъй като започна сезона на летните отпуски, а ние сме се ориентирали към яз. Доспат..или по-точно все още има свободни места в "бунгала лейк вю"..много моля ако някой е ходил по тези места да даде малко инфо за въпросните бунгала, както и за възмомностите за риболов в района. Ще съм много благодарна на всяка информация :) иначе рискувам :axe: от домашните любимци. :smt022
Аватар
kiss9402
новобранец
новобранец

Re: Бунгала на Доспат

Мнение от kiss9402 »

И аз се интересувам :idea:

Благодарнсоти !
Не търси пътя, отиди там където го няма и остави следа !
Конфуций :yawinkle:

HEAVY METAL LIFE STYLE
Аватар
@Poly
новобранец
новобранец

Мнение от @Poly »

:smt089 никой ли не е ходил там..хайде хора пишете (може и на л.с.)...утре трябва да направя резервация, иначе :axe:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

http://www.rodopi-iva.com/
Аз ще съм там от 05.08 до 07.08. включително :wink:
Невероятно място за трети път ще го посещавам :D
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
@Poly
новобранец
новобранец

Мнение от @Poly »

http://lakeviewdospat.com/..е за това местенце питам, колеги.. :) и ако никой от форума не е ходил там, най-вероятно такова място не съществува :rolleyes:
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

http://romantika-bg.com/ Ето Поли.
Едни колеги са ходили там и са много доволни.
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
milen11
новобранец
новобранец

Мнение от milen11 »

Колега,това не е нищо ново а е бившата почивна база на ДЗИ.Преди си бише мизерничко но сега вече не е,преди две години ходиха мои приятели и им хареса много.Не точно на брега на язовира,малко по отгоре е но гледката е страхотна,струва си.Ходил съм за последно там мисля че беше 2006 година по големите наводнения,може да се лъжа за годината но беше тогава.Тук може да прочетеш малко отзиви за там http://for.journey.bg/topic.php?page=2&topic=3428
Аватар
@Poly
новобранец
новобранец

Мнение от @Poly »

http://romantika-bg.com/ :( колеги направих си резервация на това местенце...платих и капаро..гопожата, с която говорих трябваше да потвърди резервацията на мейла, но до този момент нищо..как мислите, дали не "хапнах длъвцето" :?
Аватар
kiss9402
новобранец
новобранец

Мнение от kiss9402 »

Колега онлайн регистрациите на такива места са умряла работа :P или се обаждаш по :lol: жисиема или намясто от приятел.

Поздрави !

Иии.. да кажеш дали ти е харесало :wink:
Не търси пътя, отиди там където го няма и остави следа !
Конфуций :yawinkle:

HEAVY METAL LIFE STYLE
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Не се напрягай излишно, Поли, сигурен съм, че всичко ще ти е наред с резервацията за Романтика - хората там са коректни, обектът е популярно място за почивка от години и е много посещаван.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Милене, не грешиш,2006-та пороите отнесоха асфвалта между "Бърдуче"и разклона за Батак-Доспат.Пороите отнесоха почти изцяло и пътя Сърница-Велинград,но вече всичко е възстановено и достъпа-перфектен.Швейцарците могат само да завиждат за природата
около яз Доспат.Написаното в рекламата е на 100% вярно.
Поли,ако нещо с резервацията се обърка,то не се притеснявай-в зоната около гр.Сърница
има доволно много бунгала и станции,където можеш да отседнеш.Там е и по чаровната
част от язовира,дълъг 17.5км.Задължително вземи в екипировката якета или грейки,както
и пуловери.Вечер/нощем/температурите падат до 13-10 гр,докато дневните стигат32-34 гр,
но не се усещат като жега.Ако си на северния бряг на язовира и нивото се е дигнало,ще
влизаш в невероятно бистра вода по тревен "килим"от детелини или по особено мека трева,която я има само на Доспат. Южния бряг е красив,но усоен-в 3-4 ч.следобяд слагаш грейката. Много пъти и за доста време съм ходил на този язовир-впечатляващ е !!!
Весело изкарване и наслука !
п.п. Навремето,когато още язовира не е съществувал, сегашното му дъно е било бетонена
писта за немските самолети.Запазени са до сега две сгради на южния бряг откъм Сърница.
Аватар
@Poly
новобранец
новобранец

Мнение от @Poly »

:) сърдечни благодарности, колеги! Работата ми е свързана с много пътуване..обиколила съм страната, но никога не съм ходила на яз.Доспат и вече нямам търпение да съм в отпуск. Благодаря и за съветите за топли дрешки..но да знаете, че по-късно ще питам и за риболовните принадлежност-тактики, захранки.. :yawinkle: :)
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Тактики и захранки не знам,но знам друго:
ако идваш към язДоспат откъм Велинград,на 3-4км след града, посока Сърница,
от лявата ти страна се влива малка рекичка при няква дъскорезница в съпътващата те
през целия път река.Та в нея гъмжи от ручейници,на които не устоява нито пъстървата,
нито клена,а да не говоря за едрата червеноперка и добрите на размер костури в Доспат.
Събираш ги,слагаш ги в памучен чорап,който мокриш често в прясна вода и така имаш
перфектна стръв за дни наред,при това, предпочитана от повечето видове риби.
Е...наслука и да разкажеш като се върнеш. Аз ще ходя там от 20-ти Юли за около
10-12 дни.
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:arrow: :roll: 8) :lol: :?: :idea: :arrow: еееее, хорааааа, върнахте ме 10~20г. назад. ...тогава прекарвах почти месец на този язовир :rolleyes: лятото като дойдеше и айдеееее на Доспат - квартира + последната седмица палатка. Даже и зимата съм ходи - става въпрос за с. Сърница.
Помня, че една пъстърва щеше да ме вкара във водата - аз "пищак" на ~10г. а тя :arrow: 53см. :roll: :twisted: доста подло от нейна страна. Мислех, че съм закачил леген пълен с вода и ме тегли,.. тегли,... докато майката не извика: "Здравко, ... детето..." и тогава бащата ме хвана, за да не ме отнесе в язовира и ... ехааааааааа, такова нещо не бях хващал до сега :rolleyes: ..и от тогава - рибар и това си е.

Колегата пита за бунгалата - колега, съветвам те да направиш една почивка на палатка и ... за мен това е магията на природата. Преди нямаше бунгала и смея да твърдя, че изживяването е било доста по-силно, от сега на бунгала... ти си решаваш.

Поздрави

:drinkers:
...и наслука
DamageInc
новобранец
новобранец

Мнение от DamageInc »

Здравейте ! тези дни бях там и по- точно от 26 до 29 юни. Не бях стъпвал там от 20 години. всичко е все така приказно. Отседнах в комплекс романика. Намира се срещу Сърниа. Препоръчвам на всички това местенце. за жалост разбрах , че до средата на август всичко е резервирано. Въпреки това винаги има възможност за запълване на промеждутъци. Важно е да кажа че цената е на легло -15лв, а не на бр. хора. Бунгалата са нови , но има и стари. Чистотата е на бобро ниво. Като тръгнете за доспат си вземете дебели (зимни) дори дрехи. Температурите през моя престой бяха от 6 нощем до около 15 градуса денем. Времето се променя рязко дъждобрана е задължителен за запалените по риболова...
Публикувай отговор

Обратно към “Палатка и Каравана”