Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Мотор за надуваема лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Мотор за надуваема лодка
Скъпи КОЛЕГИ,Въпроса към вас ми е следният:
Надуваема лодка 3.30/170 с надуваем кил,колко коня извънбордов мотор ще е подходящ за безпроблемно влизане и излизане в морето.
Искрено ви благодаря предварително.
Надуваема лодка 3.30/170 с надуваем кил,колко коня извънбордов мотор ще е подходящ за безпроблемно влизане и излизане в морето.
Искрено ви благодаря предварително.
- krokibg
- учете се от него
Re: Мотор за надуваема лодка
8-10 коня !!!И с петнадесет може,ама ще летиш 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- научил се да хвърля
+1Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:8-10 коня !!!И с петнадесет може,ама ще летиш

-
- научил се да хвърля
8-10 коня за морето, сега в нета им един много добър Евинруд 8 к, четиритактов, чип-мощност , от този вид има два вида 10к, повишени с чип и 8 коня, казионен -както е произведен. разлика на практика няма. Но ако е за морето задължително 4- тактов, осигурява ти безпроблемно палене винаги! Ако намериш ямаха - каквато и да е я вземай! Ямахата е най-лекия мотор както в четири тактовия така и двутактовия вид, Двутактовите горят само 1 л повече на час от четиритактовите и нещо много важно - имат антикорозия на целия тракт на охлаждане, евинруда - няма
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
-
- научил се да хвърля
а колко е тежка лодката ти? Моята е Зодиак 3,30 Cadet Marine Ext. 38 кг, с твърдо дъно, мотора ми е 10к. Ямаха, модел 2009 - без филтър -масло- 36кг. Доволен съм много. Досега съм нямал проблем.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако ще е двутактов не си и помисляй за по малко от 15 коня, ако е 4 таткта и сметнеш че няма да ти тежат 53-55 кг вземай пак 15 коня. С 8 коня няма да можеш да глисираш с 2-ма.
С 10 ще се движиш бавно, дори и да глисираш. С чисто нова Ямаха от магазина 15 коня и лодка 3,30 Бриг с двама човека (100+ кг) и малко багаж едвам развива към 30 км/ч което е малко за море и лошо време според мен. Та сметките си ги прави ти.
Аз бих взел 15 коня мотор, повечето 20-ки са на същата база та след леко пипване са налице още 5 коня.
С 10 ще се движиш бавно, дори и да глисираш. С чисто нова Ямаха от магазина 15 коня и лодка 3,30 Бриг с двама човека (100+ кг) и малко багаж едвам развива към 30 км/ч което е малко за море и лошо време според мен. Та сметките си ги прави ти.
Аз бих взел 15 коня мотор, повечето 20-ки са на същата база та след леко пипване са налице още 5 коня.
-
- научил се да хвърля
Здрасти Ивак, Много тежат 15к. Сам на практика за Риба не можеш да идеш. 10к. с Добра лодка си много добре, 10к Ямаха и моя Зодиак тук там докосвам водата и с двама човека даже. 30 км по вода са много, останалата скорост над 3о км е само за РИБ Лодки. Чак толкова не му трябва на човека, А Бриг-а е много тежка лодка, макар и здрава - правена е все пак в Украйна, не е западна
Колега, ще си позволя да коригирам някои неточности в твоите постове.
Всички двигатели за които е ставало дума до момента в темата не се интересуват от чипове. Защото...са карбураторни. Къде ще сложиш и настроиш чип на карбураторен двигател?!
Двутактовите двигатели харчат с литър повече от 4Т само при мощности до 10-а к.с. Нагоре разликите стават по-осезаеми. При 15 к.с. разликата е 2-2.5 литра на час, при 25 к.с разликите са около 2-3 литра на час и...така нагоре. Отделно е маслото де.
4Т двигателя е доста по-сложен от 2Т двигателя, та малко ми бяга твърдението, че ще запали винаги от раз за разлика от 2Т. Аз си мисля, че за 2Т паленето представлява същата трудност като за 4Т.
Ямаха не са най-леките двигатели. Най-реномираните са, вероятно най-надеждни, здрави, хубави и т.н. но не са най-леки. Твърдението е несериозно.
Към автора на темата, предлагам ти да се замислиш сериозно над съветите на Ivak.
Успех!
П.П За да не остава впечатлението, че съм голословен - карам надуваема 3.60х1.70 с 4Т 13.5 к.с. двигател, който тежи 50 кг. лодката е около 70 кг. Скорост сам в тихо време 35-36 км/ч при лек насрещен вятър 33 км/ч. Скорост двама в тихо време - около 30 км/ч. При насрещен вятър вероятно пада....Минимална скорост за глисаж - около 16 км/ч.
Всички двигатели за които е ставало дума до момента в темата не се интересуват от чипове. Защото...са карбураторни. Къде ще сложиш и настроиш чип на карбураторен двигател?!

Двутактовите двигатели харчат с литър повече от 4Т само при мощности до 10-а к.с. Нагоре разликите стават по-осезаеми. При 15 к.с. разликата е 2-2.5 литра на час, при 25 к.с разликите са около 2-3 литра на час и...така нагоре. Отделно е маслото де.

4Т двигателя е доста по-сложен от 2Т двигателя, та малко ми бяга твърдението, че ще запали винаги от раз за разлика от 2Т. Аз си мисля, че за 2Т паленето представлява същата трудност като за 4Т.
Ямаха не са най-леките двигатели. Най-реномираните са, вероятно най-надеждни, здрави, хубави и т.н. но не са най-леки. Твърдението е несериозно.
Към автора на темата, предлагам ти да се замислиш сериозно над съветите на Ivak.
Успех!
П.П За да не остава впечатлението, че съм голословен - карам надуваема 3.60х1.70 с 4Т 13.5 к.с. двигател, който тежи 50 кг. лодката е около 70 кг. Скорост сам в тихо време 35-36 км/ч при лек насрещен вятър 33 км/ч. Скорост двама в тихо време - около 30 км/ч. При насрещен вятър вероятно пада....Минимална скорост за глисаж - около 16 км/ч.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Първо зависи как ще транспортираш лодката.Аз имам 3,20 с твърдо дъно и я транспортирам на тавана на колата.Понеже не ходя на морето с нея съм с 4 коня Ямаха.Слабичък е за дълги преходи,но с едно зареждане на резервоара /1,4 л./ карам 5 часа без да зареждам.Лесно пускам лодката на вода,защото двигателя не е тежък и го слагам в багажника.Ако ще я караш с колесар и двигателя ще ти е монтиран става до 15 коня,но ако ще го монтираш при всеки риболов ще видиш зор да го качваш и сваляш всеки път.Познавам хора дето се видяха в чудо с такава комбинация и на края само заради тежкия двигател си купиха колесар.
.
.
Има и транспортни колела с които лесно я пускам на вода.Натоварвам двигател и оборудване и на вода.

Има и транспортни колела с които лесно я пускам на вода.Натоварвам двигател и оборудване и на вода.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Гого мини на русенските срещи да се видим забравихме се
Че тежи 15 4Т тежи, но си има и 2Т. По безпроблемен мотор от двутактовата ямаха 1993-2005 модели според мен няма.
Няма да се влачи в морето, ще се кара на газ така че не виждам проблем да е 2Т мотора.
15 коня са около 36-38 кг , и 4Т са 52-55 кг.
Под 10 коня мотор няма никакъв смисъл, освен за малки водоеми или за постоянно транспортиране. Казвам го от опит имал съм над 5 мотора под 10 коня преди да ми уври главата.
Това, че Бриг са тежки и незападни лодки не го вдявам. Лодката ми е 330 см и тежи 44 кг, като няма и ни най-малък компромис със здравината.
Имам гаранция на всичко по нея, всичко пластмасово пише произведено в Италия, останалото е ръчно в Украйна (седяха си разкройките с молив като беше нова
). Та сме да твърдя, че е една от най-добрите който може да се купят.
Undergrounder
Имаш ли проблеми с полицията при превиозване на лодката така?

Че тежи 15 4Т тежи, но си има и 2Т. По безпроблемен мотор от двутактовата ямаха 1993-2005 модели според мен няма.
Няма да се влачи в морето, ще се кара на газ така че не виждам проблем да е 2Т мотора.
15 коня са около 36-38 кг , и 4Т са 52-55 кг.
Под 10 коня мотор няма никакъв смисъл, освен за малки водоеми или за постоянно транспортиране. Казвам го от опит имал съм над 5 мотора под 10 коня преди да ми уври главата.
Това, че Бриг са тежки и незападни лодки не го вдявам. Лодката ми е 330 см и тежи 44 кг, като няма и ни най-малък компромис със здравината.
Имам гаранция на всичко по нея, всичко пластмасово пише произведено в Италия, останалото е ръчно в Украйна (седяха си разкройките с молив като беше нова

Undergrounder
- piars
- научил се да хвърля
Ивак аз цялата минала година си возих така лодката и проблеми не съм имал.Ivak написа:Undergrounder
Към авторът на темата
Колега за конете не се замисляй вземай 15кс.,но ако нямаш колесар и не мислиш да си взимаш мисли за 2т.защото тежеста на 4т. е най малкия ти проблем,като го возиш легнал влиза масло между сигментите и като запалиш(ако въопще запалиш)5-10 мин. пуши кат трабанче.
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Ако имаш възможност 20 к.с. е твоя мотор.Лодката ми е 3,40 и бях с 2т тохацу 9,8к.с. сам добре с още един бива но трима вече мъка и как гори нямам думи.Сега съм с Хонда 4т нямам никакви проблеми.Относно за пушенето към колегата всеки четиритактов мотор си има начин как да го сложиш легнал на коя страна , ако следваш правилата няма как да ти се напълнят цилиндрите ,че да пуши и да не пали.
-
- новобранец
Привет на всички колеги.Мои приятел продава Ямаха 10коня 2т дяълък ботуш не отлечим от нов . Ако някой иска щте дам тел за повече подробности и цена
колко пари му иска и коя година е
-
- новобранец
Колега извиняжаи за зъкаснелия одговор.мотора е 2006г а цената е 2500лв