Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р.Искър / Карлуково 17.07.2011
-
- фен клуб-скобар
р.Искър / Карлуково 17.07.2011
Здравейте. И сам рибаря е рибар та затова реших да ида до Искъра да видя колко отчайващо е положението. Успах се и не можах да ида по ранни зори та към 7 пристигнах на реката в местността около психиатрията, но по-надолу. Попаднах на един вир и викам тука ще е. Течението едно мазно мазно, че като духна един вятър срещу него и плувката тръгна нагоре
да се чудиш къде да си меташ захранката, затова метах посредата
Дълбочина - около 4м.
край на уклеите си викам ама айде де. Първоначално с плувката от 1.5 гр беше много кофти после сложих 3гр и плувката се закотви. Захранка Марош река, белки, кастери и отделно жито. Нямаше и следа от нещо различно от уклей... Жегата беше голяма както от 2-3 седмици насам, изгорях доволно. Малко снимки

През останалото време си ловях пъстървички:

Захраних малко и себе си.

Към 10.30 събрах и смених местото. Търсех нещо като бързей та се заврях под болницата. Много хубаво местенце има и сенки, но най-удобното място беше естествено на припек та хайде там.

Но първо постоях под тази сянка в една пролука от храси и отдолу пясък..направо плаж

Течението беше прилично та с 3-грамката малко тегаво и сложих една близалка дето се върти като пумпал и се гмурка под водата.

Е и тук положението беше същото пък и няма никакво рибарско присъствие сигурно има защо. Викам ще се връщам вече не издържам на тая жега и ще се отбия на моя гъол да доскубя уклей да се отсрама. Там пък хванах тъкмо 2-3 уклея и като отсече един ветър хлад направо умрех от кеф само дето не кълвеше. Така гърмеше трещеше ама аз си упорствам хванах още 1 бройка и това беше ще се прибирам щото в тва време изведнъж ще залюска един дъжд че... така и стана след като се прибрах на сухо

И това беше засега ще продължавам да търся място с риба...

През останалото време си ловях пъстървички:

Захраних малко и себе си.

Към 10.30 събрах и смених местото. Търсех нещо като бързей та се заврях под болницата. Много хубаво местенце има и сенки, но най-удобното място беше естествено на припек та хайде там.

Но първо постоях под тази сянка в една пролука от храси и отдолу пясък..направо плаж

Течението беше прилично та с 3-грамката малко тегаво и сложих една близалка дето се върти като пумпал и се гмурка под водата.

Е и тук положението беше същото пък и няма никакво рибарско присъствие сигурно има защо. Викам ще се връщам вече не издържам на тая жега и ще се отбия на моя гъол да доскубя уклей да се отсрама. Там пък хванах тъкмо 2-3 уклея и като отсече един ветър хлад направо умрех от кеф само дето не кълвеше. Така гърмеше трещеше ама аз си упорствам хванах още 1 бройка и това беше ще се прибирам щото в тва време изведнъж ще залюска един дъжд че... така и стана след като се прибрах на сухо

И това беше засега ще продължавам да търся място с риба...
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

Re: р.Искър / Карлуково 17.07.2011
та чак в 7 ли ви отключват стаите в тоя "хотел"?
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Голямо приключение си си направил Фидеро и готини снимки!Жалко че не е засвирила бремзата с некой по добър рибок,ама пак доволно.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
_DK_ написа:та чак в 7 ли ви отключват стаите в тоя "хотел"?

Дам стражата не иска да ме пусне по рано...

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Хубав репортаж... 

- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
адмирации. отличен репортаж.
Добър избор на куки! adroita са страшни 

-
- фен клуб-скобар
Да имат и добри попадения, ама взимам каквито ми паднат така да ми харесат на форма.colorado написа:Добър избор на куки! adroita са страшни

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво адашче, готина разходка.
Истинските риби сега са в най-бързото течение. Другия път си избери бързей с къдрава вода
Истинските риби сега са в най-бързото течение. Другия път си избери бързей с къдрава вода

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.