Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въпросче ???
Модератор: sapuna
- М. Сталев
- разбира нещата
Въпросче ???
Колеги поръчах си Мач със дължина 3.90 ,2-8 Lb,а пристигна със същата дължина но 2-6 Lb. Та въпроса ми е ще мога ли да го използвам и по платените язовири за улов на шаранчета до 3кг,защото много крехка ми се струва въдицата,и да не стане някакъв фал !!!
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Въпросче ???
А това 2-8либри какво значи за кой показатели важи, 1 либра не е ли 400 и кусор грама. 
Ако е акцията на влакното с което може да се ползва , значи 0,25мм е нормално и може 3кг.
А това каква риба може да извади зависи и от марката и от теб.

Ако е акцията на влакното с което може да се ползва , значи 0,25мм е нормално и може 3кг.
А това каква риба може да извади зависи и от марката и от теб.

Последно промяна от qno_zloo на Вто Юли 26, 2011 1:39 pm, променено общо 1 път.
- bgstan
- ще става разбирач
Рибата няма как да ти счупи въдицата. Ако си с макара с приличен аванс и си ги кепваш рибите както трябва няма да се счупи. Ако си свикнал яко да ги дърпаш като джапанки рибите тогава вече може и да го счупиш.
- М. Сталев
- разбира нещата
А тези 2-6 Lb със какви ваглери като грамаж ще работи най добре пръта
- bgstan
- ще става разбирач
И на мен не ми е ясно . Може да е някакъв товар разпределен върху цялата пръчка . Съмнява ме да е за изхвърляне.qno_zloo написа:А това 2-8либри какво значи за кой показатели важи, 1 либра не е ли 400 и кусор грама.
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Либрите по всяка вероятност са за препоръчителната задравина на влакното,иначе както е казал колегата при правилна работа няма проблеми!
Това 2-6 Lb , е теста на влакното което се препоръчва да се използва с тази пръчка.Това ще рече между 1-3 кг тест или около 0,18 като дебелина,което ти е съвсем достатъчно да вадиш бройлери по платените локви.Както каза колегата по-горе, с умела работа с пръчката,аванса и кепа , можеш да извадиш и риби над 5 кг.Успех и наслука с новата пръчка.PikeM написа:Колеги поръчах си Мач със дължина 3.90 ,2-8 Lb,а пристигна със същата дължина но 2-6 Lb. Та въпроса ми е ще мога ли да го използвам и по платените язовири за улов на шаранчета до 3кг,защото много крехка ми се струва въдицата,и да не стане някакъв фал !!!
- М. Сталев
- разбира нещата
Благодаря за отговорите ,предполагам ,че и ваглери със грамаж от 5-15 гр няма да има никакъв проблем със тях относно мятането
Абсолютно!!!PikeM написа:Благодаря за отговорите ,предполагам ,че и ваглери със грамаж от 5-15 гр няма да има никакъв проблем със тях относно мятането
- bgstan
- ще става разбирач
Само последно да споделя един съвет. Мачовия риболов е доста финна работа и се иска да имаш доста добри познания за построяване на такъма . Аз лично имах мач за малко и се уверих ,че съм далеч от това ниво което изисква мачовия риболов. Ако можеш да идеш няколко пъти с човек който е на ясно с мача ще ти бъде доста в полза. Иначе ако тръгнеш сам да откриваш топлата вода вместо да ти носи предимство ,че замяташ на далеч то по скоро само ще береш ядове.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
колега вземай мача и бегай към гьола защото рибата ще свърши щом е платен и там ще питаш колегите до теб ако нещо не ти е ясно.НАСЛУКА....

Някъде бях чел, че теста в либри (паунди и т.н.) е усилието, което сгъва пръта на 90 градуса. Ето тук:http://www.pleasurefishing.com/html/fishingrods.htm има и картинка за по нагледно обяснение.