Въпросче ???

Модератор: sapuna

Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Въпросче ???

Мнение от М. Сталев »

Колеги поръчах си Мач със дължина 3.90 ,2-8 Lb,а пристигна със същата дължина но 2-6 Lb. Та въпроса ми е ще мога ли да го използвам и по платените язовири за улов на шаранчета до 3кг,защото много крехка ми се струва въдицата,и да не стане някакъв фал !!!
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Въпросче ???

Мнение от qno_zloo »

А това 2-8либри какво значи за кой показатели важи, 1 либра не е ли 400 и кусор грама. :roll:

Ако е акцията на влакното с което може да се ползва , значи 0,25мм е нормално и може 3кг.

А това каква риба може да извади зависи и от марката и от теб. :wink:
Последно промяна от qno_zloo на Вто Юли 26, 2011 1:39 pm, променено общо 1 път.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Рибата няма как да ти счупи въдицата. Ако си с макара с приличен аванс и си ги кепваш рибите както трябва няма да се счупи. Ако си свикнал яко да ги дърпаш като джапанки рибите тогава вече може и да го счупиш.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

А тези 2-6 Lb със какви ваглери като грамаж ще работи най добре пръта
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

qno_zloo написа:А това 2-8либри какво значи за кой показатели важи, 1 либра не е ли 400 и кусор грама. :roll:
И на мен не ми е ясно . Може да е някакъв товар разпределен върху цялата пръчка . Съмнява ме да е за изхвърляне.
Изображение

Изображение
Аватар
sme6ko83
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sme6ko83 »

Либрите по всяка вероятност са за препоръчителната задравина на влакното,иначе както е казал колегата при правилна работа няма проблеми!
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

PikeM написа:Колеги поръчах си Мач със дължина 3.90 ,2-8 Lb,а пристигна със същата дължина но 2-6 Lb. Та въпроса ми е ще мога ли да го използвам и по платените язовири за улов на шаранчета до 3кг,защото много крехка ми се струва въдицата,и да не стане някакъв фал !!!
Това 2-6 Lb , е теста на влакното което се препоръчва да се използва с тази пръчка.Това ще рече между 1-3 кг тест или около 0,18 като дебелина,което ти е съвсем достатъчно да вадиш бройлери по платените локви.Както каза колегата по-горе, с умела работа с пръчката,аванса и кепа , можеш да извадиш и риби над 5 кг.Успех и наслука с новата пръчка.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Благодаря за отговорите ,предполагам ,че и ваглери със грамаж от 5-15 гр няма да има никакъв проблем със тях относно мятането
ivann
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivann »

PikeM написа:Благодаря за отговорите ,предполагам ,че и ваглери със грамаж от 5-15 гр няма да има никакъв проблем със тях относно мятането
Абсолютно!!!
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

Само последно да споделя един съвет. Мачовия риболов е доста финна работа и се иска да имаш доста добри познания за построяване на такъма . Аз лично имах мач за малко и се уверих ,че съм далеч от това ниво което изисква мачовия риболов. Ако можеш да идеш няколко пъти с човек който е на ясно с мача ще ти бъде доста в полза. Иначе ако тръгнеш сам да откриваш топлата вода вместо да ти носи предимство ,че замяташ на далеч то по скоро само ще береш ядове.
Изображение

Изображение
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

колега вземай мача и бегай към гьола защото рибата ще свърши щом е платен и там ще питаш колегите до теб ако нещо не ти е ясно.НАСЛУКА.... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Изображение
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

Някъде бях чел, че теста в либри (паунди и т.н.) е усилието, което сгъва пръта на 90 градуса. Ето тук:http://www.pleasurefishing.com/html/fishingrods.htm има и картинка за по нагледно обяснение.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”