Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: САФРИД 2011
Предната седмица сряда(27.07), бяхме на нос Калиакра и мъчехме някакъв нощен с едни лампи и фенерчета, но тегава работа! Подскачаха писалки(малки заргани) и пасажи с нещо, което първо го мислехме за сафрид,но по скоро беше илария. Та резултата 2 сафрида, ако това е резултат
та минахме на
! Виж сутрината по имаше, но много пръсната беше рибата, на 7-10м, 4-5кг трима калпака от 6-12
Нещо ново да се е завъртало днес на Нои, че утре планирам излизане там???

За снощи от 23,30 до 2,30 на Тюленово сам 6,400 с кофата морето вреше от сафрид,това като инфо .На въпроса на колегата за лампите ,аз използвам акумулатора от колата и една луничка 30 вата на тая светлина имам добри резултати не съм пробвал с по мощни фарове,но мисля че няма нужда от много силна светлина.И една Голяма молба към колегите които посещават месностите между Тюленово и Шабла МОЛЯ ВИ ПОЧИСТВАИТЕ СИ СВИНЩИНИТЕ СЛЕД ВАС (знам че малко грубо звучи).Но в събота минах покрай местата за риболов беше хубаво, хората разпънали палатки,каравани и биваци лошо няма веселба морски въздух хубаво е ,но в понеделник вечерта бях на тея същите места беше просто бунище.За това ви моля на никой не са му паднали ръцете да си вземе празната тарелка или бутилка и да я сложи в една торбичка ,а торбата в контейнер има ги в тюленово на всяка улица. п.п.Извинявам се на модератора за спама ,но ми е писнало след приключване на риболова наред с кофата с риба да мъкна и чувал с нечий боклуци.
а къде точно заставате? След селото(Тюленово) в дясно и почти на нивото на морето има образувано като островче такова.... от там ли светите и хввърляте? Понеже ако е от горе от скалата тая луничка успява ли да освети, че и чепарето?
След селото на около 500м има черни пътища в дясно и където ти харесва,има места колкото искаш.
Е това е от понеделник,да се похваля и аз вече със снимки 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- miroslavpetkov
- научил се да хвърля
- недялко радков
- ще става разбирач
Добре,бе,на какво отгоре при този боллук на борсата във Варна "сафрида"(по-скоро едрата граца) е 8 лв.????!!!!!!
Между другото в района къде да си хвана 1-2 кг. от брега?
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
- ivalpetkov
- разбира нещата
Прави ми впечатление,че май цяло лято има сафрид...може да е на приливи и отливи,но таз година от пролетта насам си го има все още
дано и наближаващата есен да е богата на риба
наслука приятели
Нещо хамсията ми се губи това лято...или може би греша?

..и аз това се питам, но явно въпреки кризата кръчмите продават яко и така търсенето определя високата цена. щото в кръчмата никой не му гледа очите, а размера се установява като ти пристигне порцията...недялко радков написа:Добре,бе,на какво отгоре при този боллук на борсата във Варна "сафрида"(по-скоро едрата граца) е 8 лв.????!!!!!!
...когато няма риба, и жабата е рак...
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Грешишivalpetkov написа:Прави ми впечатление,че май цяло лято има сафрид...може да е на приливи и отливи,но таз година от пролетта насам си го има все ощедано и наближаващата есен да е богата на риба
наслука приятели

ivalpetkov написа:Прави ми впечатление,че май цяло лято има сафрид...може да е на приливи и отливи,но таз година от пролетта насам си го има все ощедано и наближаващата есен да е богата на риба
наслука приятели
Тихо, тихо колега!! Не дърпай дявола за опашката, че .... хич няма да е приятно, ако те чуе

- Иван Байчев
- научил се да хвърля
Ами по принцип сафрида си е цяло лято тука ,поне моите наблюдения са такива .Друг е въпроса че има някаква цикличност през годините , къде по едър ,къде по дребен ,понякога повече ,понякога по малко но като цяло си е тука цяло лято (визирам северното черноморие от Калиакра нагоре).Друг е въпроса че доста хора се запалиха последните години по сафридски риболов дневен , нощен , с лодки и тепърва откриват тънкостите свързани с този вид риболов . И най хубавото от цялата работа е че има от къде човек да почерпи информация и да сподели мнения и наблюдения за да може да се наслади на риболова на тази култова за нашето море риба.Прясно инфо , снощи морето се е отчело много добре в района на Тюленово.Приятел от Каварна се прибра тази сутрин с около седем килограма риба. 

-
- ще става разбирач
Здравеите,колеги!За сафрида вече си знаем че е тук,кога повече кога по малко има си го и то доволно,но аз мисля че вече е време да кажем добре дошал и на чернокопа,защото аз вече имах честта да го приветствам на Кранево!!!!Даже не можах да го кача в лодката .но поне се видяхме очи в очи ,хубав голям ЧЕРНОКОП,наслука на всички!!!!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана
въпроса е да мога аз да я хвана

- 1000n
- разбира нещата
То и в София вече една седмица цената на "черноморския сафрид"(с размер на едра граца) си е 8лв!недялко радков написа:Добре,бе,на какво отгоре при този боллук на борсата във Варна "сафрида"(по-скоро едрата граца) е 8 лв.????!!!!!! ......

- mrhunday
- вече хвърля и на тежко
Днес надвечер на мартина от брега около кило сафрид... някой изкараха и по 1-2 заргани.
Наслука !
Наслука !