Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Какво мислите за сезон 2011 за сега
-
- научил се да хвърля
Какво мислите за сезон 2011 за сега
Последните 2 сезона са много слаби. За сега от месец Март имам 6 щуки по около кило, много таранки по 400 гр които пуснах разбирасе, и маломерни костури. Тази година ловях предимно на тежко а шараните го няма. Къкъв ли е проблема последните 2 години
, а кленчетата по 300 гр най-много.

Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Какво мислите за сезон 2011 за сега
Проблема е в това че има прекалено много бракониери и безмилостни колеги които пребират и най-дребната риба.... наистина с всяка изминала година рибите намаляват,останали са малко водоеми които държат добро количество риба за жалост 

- dragonaz
- научил се да хвърля
Определено хората, които прибират (аз не съм от тях) не ги оправдавам, но не ги и виня,
защото тяхната вреда достига до не повече от няколко килограма в ущърб на водоема.
Тоновете изловена риба от бракониерите са истинският проблем.
От 20 години все още се вбесявам да гледам на пазар Красно Село как се продава ежедневно пресен уклей, пресен кефал (речен) и каквото още се сетите.
За 20 години никой не съумя (от Държавата) да намери сили да попита, от къде е ловена тази риба и доколко е годна за консумация.
И по-зле ще става, защото водоемите се обезрибяват систематично ежедневно и без почивка и така 20 години.
Едно Панчарево или Лобош, ако бъде оставено да се възстановява, без бракониерски набези,
ще заврат от риба и ще станат "рибарски рай" точно за 2 години.
защото тяхната вреда достига до не повече от няколко килограма в ущърб на водоема.
От 20 години все още се вбесявам да гледам на пазар Красно Село как се продава ежедневно пресен уклей, пресен кефал (речен) и каквото още се сетите.
За 20 години никой не съумя (от Държавата) да намери сили да попита, от къде е ловена тази риба и доколко е годна за консумация.
И по-зле ще става, защото водоемите се обезрибяват систематично ежедневно и без почивка и така 20 години.
Едно Панчарево или Лобош, ако бъде оставено да се възстановява, без бракониерски набези,
ще заврат от риба и ще станат "рибарски рай" точно за 2 години.

-
- ще става разбирач
Мен ми прави впечатление ,че 90% от колегите(в повечето случаи пенсионери
-нищо лично де ,ама...) си прибират шарлета по има няма половин килце от жребчево...Отиваш правиш забележка-скачат на бой...А за това как го тарашат този язовир-думи нямам ....

- Whassup
- ще става разбирач
Ами тази година всичко закъснява, до миналата година беше топло до края на ноември, ако сте забелязали, тази година гледам, че доста риби не са си хвърлили все още хайвера. А другия огромен проблем са бракониерите, с тях няма оправия и наистина ще става по-зле. Можем да помогнем ако видим бракониери да звъним на ИАРА, но доста пъти не правят нищо, в някои части на БГ идват веднага като им звъннеш, но при мен не. Можем да помогнем и като зарибяваме някои от водоемите, в които ловим.
- dandi1383
- фен клуб-скобар
Зависи към какъв риболов си се насочил и най - вече към какви водоеми щото тая година риболова на мряна и скобар върви с пълна сила и то на трофейни екземпляри.
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
- maranzika
- сериозен играч
А как ти се вижда това:dragonaz написа:Определено хората, които прибират (аз не съм от тях) не ги оправдавам, но не ги и виня,
Зима.Река Янтра край едно известно село.Мост.Около 50-60коли.Около 100-тина рибари.Средно по 5кг. кефал на човек(щото съм виждал и две кофи от един рибар) и това прави ........500кг. на ден.Та колко тона изваждат тия същите рибари за една зима?И после колеги спинингисти ме питат,къде е изчезнал кефала от Янтра и защо не се лови като предни години...

-
- научил се да хвърля
Колега съгласен съм с теб, по река Осъм покрай Ловеч всички знаят че реката е плитка и м*нгалите минават и с ръце извадят по 5 кила риба. Това си е бракониерство нали?maranzika написа:А как ти се вижда това:dragonaz написа:Определено хората, които прибират (аз не съм от тях) не ги оправдавам, но не ги и виня,
Зима.Река Янтра край едно известно село.Мост.Около 50-60коли.Около 100-тина рибари.Средно по 5кг. кефал на човек(щото съм виждал и две кофи от един рибар) и това прави ........500кг. на ден.Та колко тона изваждат тия същите рибари за една зима?И после колеги спинингисти ме питат,къде е изчезнал кефала от Янтра и защо не се лови като предни години...![]()
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
Тая година зле , догодина още по-добре

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Точно така, много месари има и те сериозно допринасят, до сега на водоемите, на които ходя, не съм виждал някой да пуска каквото и да е обратно и като върна моя улов ме гледат се едно съм чумав. Билетите трябва да скочат поне 10 пъти като цена, за да се зарибява и да се отсеят малко мършите.maranzika написа:А как ти се вижда това:dragonaz написа:Определено хората, които прибират (аз не съм от тях) не ги оправдавам, но не ги и виня,
Зима.Река Янтра край едно известно село.Мост.Около 50-60коли.Около 100-тина рибари.Средно по 5кг. кефал на човек(щото съм виждал и две кофи от един рибар) и това прави ........500кг. на ден.Та колко тона изваждат тия същите рибари за една зима?И после колеги спинингисти ме питат,къде е изчезнал кефала от Янтра и защо не се лови като предни години...![]()

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- вече хвърля и на тежко
Колега неска няколко кила,утре няколко кила и то се насъбира ...dragonaz написа:Определено хората, които прибират (аз не съм от тях) не ги оправдавам, но не ги и виня,
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Че бракониерите са истинското зло - така е, но защо под бракониери са разбира само тея дето практикуват промишлен риболов с мрежите и тока. Те ,че са най -гадните - така е, но бракониери са и всички, които прибират всичко хванато в торбите и фризерите, защото в закона си пише какви размери и какво количество риба може всеки да вземе, но да сте видели някой да се съобразява с това - аз не съм видял такова нещо. Тоест мога да кажа, че и колегите, които си имат билет, но прибират всичко хванато, нарушават закона в тази му разпоредба с позволеното , което може да се вземе и това за мен ги нарежда рамо до рамо с онези с тока и мрежите и строгостта на закона трябва да се прилага и за тях в пълната си сила, а не да ги оправдаваме, че видиш ли колко щели да си вземат.
Борбата с бракониерите трябва да се започне с промяна на манталитета ни ,защото бракониерщината май е заложена в съзнанието на доста хора ,но те не се виждат като такива и дори не осъзнават вредата, която носят с делата си. Искам да кажа с този си пост, че нещата ще се оправят когато всички започнем да връщаме всичко хванато, защото бракониери са не само тия с мрежите, но и колегата с билета дето лови до нас и си тръгва с 10 литрова бака с каракуда да си напълни бурканите.
Борбата с бракониерите трябва да се започне с промяна на манталитета ни ,защото бракониерщината май е заложена в съзнанието на доста хора ,но те не се виждат като такива и дори не осъзнават вредата, която носят с делата си. Искам да кажа с този си пост, че нещата ще се оправят когато всички започнем да връщаме всичко хванато, защото бракониери са не само тия с мрежите, но и колегата с билета дето лови до нас и си тръгва с 10 литрова бака с каракуда да си напълни бурканите.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

-
- ще става разбирач
аз лично до сега друга година съм нямал неуловен шаран до това време...просто тук по янтра (с.Драганово , с.Върбица, Гр.Долна оряховица и т.н.) имам чувството че рибата е изчезнала!!!няма да забравя гледката никога с умрелите кефали мрени и скобари големи горе доло до лакет (и по-големи) които плуваха с обърнати тумбаци!!!
просто тази гледка ме отврати! Това беше на откриването....след това мина се седмица може и малко повече на смесито на река стара речка и река янтра беше бяла самата река от умряла риба...просто това е факт и аз го видях с очите си...просто стоиш и гледаш и не можеш да повярваш какво става...жалко че тогава нямаше с какво да снимам но просто беше нещо ужасно....шарани има извадени около 7 8 от началото на сезона за които аз знам за 4 съм сигурен че плуват обратно...та мисълта ми беше че от година на година работата става се по зле...докато не спрат бракониерите да тарашат реките и язовирите и докато не спрат заводи като "Захарни Заводи" и други подобни които да си изливат лай*ата в реките (спирт,меласи,и какви ли не още отрови) рибата ще става все по-малко и по-малко...!Жалко....наистина жалкоо...но ФАКТ!
.. а за бракониерите
..

-
- кандидат преподавател
Въпреки бракониерите и времето /климата/,тази година има много риба и стават определено добри риболови.В кръга на майтапа-tedo 43,аз за това съм избягал от Ловеч тук в планината,че няма много мангали и има все още много риба в реките.Е,щуките не са много и не са навсякъде,ама има и други по-дребни,но пак интересни риби 

- pachosz
- сериозен играч
Трябва да е много хубаво в тоя СмолянINCUBUS написа:...за това съм избягал от Ловеч тук в планината...