За каква риба,какви куки?

Модератор: sapuna

juzni_vetar
новобранец
новобранец

За каква риба,какви куки?

Мнение от juzni_vetar »

Колеги прочетох много теми за куки в които всеки описва своите любими марки и размери,искам обаче да има една тема в която всеки да напише за каква риба и какъв риболов какви куки използва.Мисля,че ще си бъдем доста полезни и всеки има какво ново да научи.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: За каква риба,какви куки?

Мнение от bobo_33333 »

С KAMASAN B611 14номер http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2164 ловя стръв за шаран ,бяла риба,костур,сом.

За скобар,шаран,таранка,мрена,абе всичко друго,ползвам Mustad 225 N,номер 9-
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... stad-225-N
Тва само за плувка.За дъно ползвам по големите номера куки на Mustad 225 и 267 жълта.
Аз там съм пораснал...
Аватар
dandi1383
фен клуб-скобар

Мнение от dandi1383 »

по- хубава кука от owner funa нема!!!
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

dandi1383 написа:по- хубава кука от owner funa нема!!!
Колега,ако трябва да бъдем честни и аз ползвам тях,но това са куки среден клас...да за парите си няма по-добри сигурно,но има далеч по-качествени куки от owner funa...И аз съм доволен от тях и ги ползвам за риби от червеноперки до шарковци,ама да претендираме че са най-добрите не му ходи...даже и тея серии на Мустад-а дето цитира по-горе колегата мисля ,че са по-добри от тези :)
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Е това са мулти куките
Specimen Starpoint
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=5

От 4 до 14 номер.
Ти колегахубаво си пуснал тема, ама аз мисля че заглавието е грешно.
Попринци на всяка кука се закача риба и е поправилно, поне за мен, изискването да е до вид риболов, а не с тая кука ще ловим слънчаци с другата платики.
Пишаго понеже пре различните риболови е и различен угала на сасичане.
Ако греша ме поправете, а горните куки за мен са мулти поради факта че фитките са ми в минимум по малко.

А другите куки са на FOX
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Много е относително това коя марка лови повече или най-много,както и за броя на "фитките".Пет пари не давам за марката на куките,то си проличава кои най-бавно се затъпяват,кривят или чупят .За номерацията съм леко шашнат - онова за №20 за уклеи?Какъв размер са тези уклеи с микро-устички,нормалните уклеи с дължина 12-20 см,каквито има тук по някои водоеми и р.Арда се ловят с куки № 12,№14,№ 16. :)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

INCUBUS написа:Много е относително това коя марка лови повече или най-много,както и за броя на "фитките".Пет пари не давам за марката на куките,то си проличава кои най-бавно се затъпяват,кривят или чупят .За номерацията съм леко шашнат - онова за №20 за уклеи?Какъв размер са тези уклеи с микро-устички,нормалните уклеи с дължина 12-20 см,каквито има тук по някои водоеми и р.Арда се ловят с куки № 12,№14,№ 16. :)
За 20 номер кука ,пинките -1 пинка ,я режа на две ,за два пъти. :lol:
Да има и за утре. :lol:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Според мен няма кука точно за определена риба - поне не чак толкова специализирана. Има куки подходящи за различните типове монтажи, стръв и нейната презентация, и начин на поемане на стръвта от рибата. Това последното все пак се отразява на формата на куката, но първите два фактора съвсем не са без значение. Тя трябва да е удобна за поемане т.е. да създава минимално съпротивление, защото иначе рибата ще се откаже. Куката трябва да закачи рибата, но трябва да е и удобна за скриване в стръвта, като това се отразява минимално на работата и, за това е и различна формата. Трябва да осигури стабилен "захват" след убождането, за което пък има куки с различен ъгъл, заточване и дебелина на острието. И не на последно място трябва да е достатъчно здрава за да не се отвори под влияние на силата на рибата, за което са и различните дебелини на телта и обработка на ствола.
Всичко това са фактори, с които следва да се съобразим при избора си на вида и размер кука
Правил съм опити с една много специфична кука на OWNER - AKITAGITSUNE http://shop.fishing-mania.com/viewhooks_3.php?id=6957. Та когато я използвах на плувка, при свободно изтичане, имах много фитки, а когато бе с близалка на силно или пълно задържане, както и с фидера/но на река/, нямах пропуск. Според мен това е кука, която поради силно стеснения си профил е много лесна за поемане, но когато атаката е ориентирана по дължината на куката, иначе профила и е висок и това е пречка за странично поемане - така си го обяснявам.
Пак казвам, че това са си мой опити, които са много субективни - просто куката ми направи впечатление и реших да я пробвам.
ico 0208
новобранец
новобранец

Мнение от ico 0208 »

за риболов на плувка използвам куки хаябуса от №10 до №16 бели или жълти.За цената им съм доволен.поти за всички видове риби,освен шаран за него използвам жълти на колмик но немога да се сетя сега за модела! :drinkers:
ico 0208
новобранец
новобранец

Мнение от ico 0208 »

загрях DK 800
juzni_vetar
новобранец
новобранец

Мнение от juzni_vetar »

qno_zloo написа:Е това са мулти куките
Specimen Starpoint
http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=5

От 4 до 14 номер.
Ти колегахубаво си пуснал тема, ама аз мисля че заглавието е грешно.
Попринци на всяка кука се закача риба и е поправилно, поне за мен, изискването да е до вид риболов, а не с тая кука ще ловим слънчаци с другата платики.
Пишаго понеже пре различните риболови е и различен угала на сасичане.
Ако греша ме поправете, а горните куки за мен са мулти поради факта че фитките са ми в минимум по малко.

А другите куки са на FOX
Прав си колега май е по-правилно За какъв риболов каква кука
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”