Корекциите до село Морава Свищовско

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Корекциите до село Морава Свищовско

Мнение от eroucma »

Здравейте колеги, случайно дочух разговор в автобуса, в който обесняваха за някакви корекции до това село Морава някъде до Свищов, разбрах че не са много посещавани, а мен ме интересува дали някой ги е посещавал скоро и каква риба се лови там. Благодаря предварително :drinkers:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Корекциите до село Морава Свищовско

Мнение от horgasz »

Колега, аз съм от това село (въпреки, че на полседък рядко ходя там), но не съм чул да има такива корекции в близост до него. Ако има нещо такова, то удобните места за достъп са от към Деляновци и Стежерово. Има няколко микроязовира, 2 от които са платени (всъщност единия е по-близо до съседното село - Драгомирово). Все пак довечера ще разпитам и ако има някаква по-точна информация ще докладвам.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Значи като гледам на картата в google и малко в ляво и отгоре на селото се забелязват някакви подобия на корекции.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

Именно това имах предвид, като казах, че по-удобния достъп е от споменатите вече 2 села. Просто северно от Морава минава ЖП линия и преди няколко години закриха жп прелезите, така че да минеш с кола от там (ако се привижваш с автомобил де) си е истинско офроуд приключение.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Значи аз чух от това момче, което обесняваше че то ходело с балканчето ама били поне 6-7 километра, а каква риба има там защото то обесняваше за шаранчета колкото шамарчета на плувка, а мен ме интересува хишника, но ме досрамя да го питам.
Изображение Изображение
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

horgasz написа:... Все пак довечера ще разпитам и ако има някаква по-точна информация ще докладвам.
Значи разпитах приятели от региона - най-вероятно става дума за едни дупки край Осъма , след Деляновци. Иформацията е малко остаряла, понеже от моите хора никой не го е посещавал от поне 2 години, но и тогава е било пълна скръб! Повечето гьолчета са пресъхнали, а в другите никой не е хващал отдавна. Но щом човека е споделил може и да има някакво раздвижване. Пътя наистина е толкова 6-7км - кара се по черни пътища между нивите. Може все пак да има някакво раздвижване, понеже и местните рядко ги посещават.
Така че - Наслука!
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Добре, но реално каква риба има там? Защото аз чух за шаранчета, но това е много относително.
Изображение Изображение
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

Ми, както казах инфото е доста старо, но аз бих залжил предимно на каракуди и слънчаци :)
batistuta
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batistuta »

На тия дупки до Деляновци което споменахте щукарите ходят да си ловят каракудки и пръскачи и след това заминават на лещагата(старите курита на Осъм покрай Българене).Иначе на тези курита до Деляновци има и сом,но трудна работа.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”