Транспортни колела за транеца на надуваема лодка???

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Транспортни колела за транеца на надуваема лодка???

Мнение от gogibo »

Аве друга бира казваш,ама теслата в случая е такава: лодката с мотора-56кг.Ако брега
е тиняв или ситно песъклив и колелата са от детска количка, или пък диаметъра им е
малък- ще потънат и ще трябва въже, и Реното на първа за да изкарам лодката
на 3-4м от водата.Колела от дет.количка имам,но ми се струва,че няма да са ефективни.
А за твоя случай-виждал съм следното:две колела на дълга ос.Толкова дълга,че като
стъпи лодката отгоре,колелата са на 5см извън бордовете.Под лодката минава тръбичка
захваната към оста на колелата,а откъм носа завършва с удобна ръкохватка.Нещо като
колесар за лодка,който обслужваш ръчно.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Двигателят го монтираш по възможност след като пуснеш лодката на вода. За 56 кг. видях в Практикер различни колела. Тези моите (пластмасовите) са слабички и също няма да станат за твоя случай. За моята лодка ( 20 кг. - само лодката с транеца) си ставт, ама нещо много ми се разпиля времето и много други проблеми ми се струпаха. В последно време, все не ми се получават замислите, като време и ангажименти. Законът на генералския ефект - с пълна сила се е развихрил при мен. Дори нямам възможност да ти се обадя да се видим, а на риба не съм ходил повече от месец. :( :oops:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
hamster4ety
новобранец
новобранец

Мнение от hamster4ety »

gogibo написа:Джагър, какъв е диаметъра и ширината на колелата ? И аз имам нужда от транспортни
такива за лодката.Каквито и чертежи да разработвах,все ми се струва,че ще ми
пречат при влачене. Колеги ,моля споделете вашия опит!
Zdraveite priqteli , pyrvo se izvinqvam che ne pisha na BG , no nqmam :( . Wyprosyt za kolelca za lodkata e mnogo lesen . Nie pravim takiva kolela , na izgodna cena.Ako se interesuvate , pishete na email: gpk.kostova@abv.bg :)
hamster4ety
новобранец
новобранец

Мнение от hamster4ety »

Nashite modeli pozvolqvat lodkata da se pridviji do vodata , sled tova te ne se svalqt , a po specialen nachin ostavat na lodkata i kogato izlizash ot moreto gi svalqsh i vednaga si teglish lodkata s vsichkite neshta vatre do remarketo :)
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Колега hamster4ety, тук ставаше въпрос, че колела, монтирани на транцева дъска, която се свързва с лодката само чрез 4-ри еластични уши, носи риск за лодката, ако тя е тежка и натоварена с багаж. Иначе, тези колела, които вие правите са предполагам като модела на Зандер колелата и се закрепват за транеца. Тези колела стават и за лодка, на която транеца се закрепва на уши, но лодката при транспортиране до водата (на тези колела) трябва да е максимално олекотена. Иначе се получават гафове и проблем с ушите за закрепване на транцевата дъска към лодката. Благодаря все пак за предложението. Можеш да пуснеш ако искаш някоя снимка на колелата. Благодаря.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

И аз очаквам снимки.Ако и цената е добра,вероятно ще съм клиент.
hamster4ety
новобранец
новобранец

Мнение от hamster4ety »

Zdraveite priqteli , utre shte napravq snimki na kolelata! Ako jelate a zakupite , kolelata shte sa napraveni taka che samo trqbva da se montirat na traneca na lodkata . Zaedno s kolela i vsichko ostanalo . S boltove i vsichko ostanalo ! :)
hamster4ety
новобранец
новобранец

Мнение от hamster4ety »

Izkluchitelno stabilni ! , natovarvate q i si q vlachete do nai udobnoto mqsto za puskane ! :)
hamster4ety
новобранец
новобранец

Мнение от hamster4ety »

Eto i snimki , na kolela veche montirani na lodka !Za sajalenie snimkite sa mnogo golemi i ne moga da gi kacha . ... Dobavete me v skype : gigince i shte vi gi pratq :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Ето едно клипче с монтаж на колелата. :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=6F58a2PHHBM&NR=1
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Захващането е същото с една подробност че ги няма тия болтове дето ги сваляш,слагаш и може и да го изгубиш,решението е като се хване на фреза вътрешната шина определен срез и после само се дигат и пускат,много е просто и ефективно,имам подробни снимки, но не ми се занимава да ги качвам
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
hamster4ety
новобранец
новобранец

Мнение от hamster4ety »

Prosto ne prosto ... Vaprosa e che se pravi kakto trqbvai i se garantira kachestvo . Cenite sa mnogo dobri v sraveninie na originalni kolela ot Honda ;) ..
hamster4ety
новобранец
новобранец

Мнение от hamster4ety »

Predlagame i stoika za chadar , i takiva chadari , no za poveche snimki trqbva da mi pishete s skype:gigince ili email: gpk.kostova@abv.bg
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

hamster4ety написа:Prosto ne prosto ... Vaprosa e che se pravi kakto trqbvai i se garantira kachestvo . Cenite sa mnogo dobri v sraveninie na originalni kolela ot Honda ;) ..
Няма по - добра цена от без пари! :wink:
hamster4ety
новобранец
новобранец

Мнение от hamster4ety »

Hah :) i cenite sa ot pocinkovano jelqzo 199.99 lv. , a ot nereajdaveika 249.99lv. , no ako reshite kupuvaite ot saitove na cena ot 320 leva :) Eto Vi i saita :) http://www.balkanboats.com/productdetai ... d=35&id=53 :)
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”