Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от ivcho79 »

Здравейте и от мен колеги,направихме горе-долу добър риболов в района между Байкал и Гиген.Риболовствахме само на кльонк,казвам добър риболов като се има в предвид бракониерите можеше да е много по зле,те са повече от рибата.Нивото на реката беше доста колебливо и въпреки това успахме да хванем първия ден едно соме 4 кг.на следващия ден 3 по 3,5кг и на третия ден един 5кг и един 4кг.И сега да ви споделя най куриозния момент от риболова когато излизахме с лодката на 2-рия ден аз носех 3 сома в ръце и спря един човек срещу нас и ни заговори :D :D :D въпроса му беше на какво ги хващаме тия сомове и аз се избъзиках и му викам на царевица :D :D и тогава стана страшно,човека видя кабела на сондата на сонара и изригна :lol: обвини ни че сме токаджий.Смятам в интерес на истината,че човека си беше абсолютно прав да ни упреква като се има в предвид какво чудо е там от кабели.Едно време жабите като видеха човек на брега скачаха във водата да се скрият,сега като видят човек излизат на брега и бягат във върбите :lol: :lol: :lol:
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Голяма работа, случват се такива неща :lol: , иначе браво за сомовете...на царевица :D
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

колега и аз редовно посещавам местата на Попина ама тая година много зле работата .за 3 излета единствената сериозна риба е един распер 1.6кг.маи ще изчакам поне месец преди да ида пак там :drinkers:
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

От няколко дни сам карцирал едни приятели да ми захранват едно място което попринцип дава много амур.Та историята на мястото от това лято е такава : Беше заседнал един колега от началото на юни и стървеше всеки ден , обаче доста време не е имал пипане а хората на 50 м под него са ги избивали, тогава човека решил да изгяволее и една нощ хвърлил на долното място парцали накиснати с нафта и рибата започнала да се сабира пред него , като е започнал да лови по 2 - 3 амура на ден ,а от долу пълно капо...Незнам ония хорица от каде разбрали и му изиграли същия номер преди 2- 3 седмици и рибата се е
покрила.Та въпроса ми е има ли смисал да стървим на това място и дали водата е разкарала тия боклуци които гонят рибата ?
ivo_ri
новобранец
новобранец

Мнение от ivo_ri »

io6kata написа:От няколко дни сам карцирал едни приятели да ми захранват едно място което попринцип дава много амур.Та историята на мястото от това лято е такава : Беше заседнал един колега от началото на юни и стървеше всеки ден , обаче доста време не е имал пипане а хората на 50 м под него са ги избивали, тогава човека решил да изгяволее и една нощ хвърлил на долното място парцали накиснати с нафта и рибата започнала да се сабира пред него , като е започнал да лови по 2 - 3 амура на ден ,а от долу пълно капо...Незнам ония хорица от каде разбрали и му изиграли същия номер преди 2- 3 седмици и рибата се е
покрила.Та въпроса ми е има ли смисал да стървим на това място и дали водата е разкарала тия боклуци които гонят рибата ?

Това е супер лошо с нафтата-за рибите и най-вече за хора,който са го направили.На тези всичките трябва до живот да и забранят да стъпват на брега на Дунава,и никога да не и продават рибарски принадлежности и стръв "мама и д.....а"!
А що се отнася до риболова,аз обиколих около Оряхово,Лесковец и Остров.Излизат малки шаранчета,таранки и много уклей.Един приятел беше извадил един амур 18кг преди няколко дни,ама той е цяло лято на брега с много захранка.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

ако питате мен тия сонари които масово зеха да се ползват от всички риболовци е равно на бракониерство скоро само попчета ша има по реките тогава ша ма фаните за рога :lol:
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Брех сега пък сонарите браконерски :D

Ами като карам с 30-тина км/ч в Дунав ми трябва сонар по принцип, не ми се премята по косите и плиткажите с лодката и мотора :lol: :lol:

Има риболов на едри платики по Русе. Лови се на плитки места 1-2 метра със силно течение и доста захранка, активни са след 6 часа :!:
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Ivak написа:

Има риболов на едри платики по Русе. Лови се на плитки места 1-2 метра със силно течение и доста захранка, активни са след 6 часа :!:
Това е вярно!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

ЕЕЕЕде, все едно да кажеш на наркоман за безплатна дрога, но не и къде я дават.
Пишете повече за тез платики.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

io6kata написа:...парцали накиснати с нафта...
Става и с карабит(д? :roll: ) :mrgreen: :lol: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

колеги никой не споменава за хилядите малки шарковци който плуват в момента на дунава -говоря в района около оряхово дали са си от дунава или са зарибени но по важното е че са в реката рибките са около и по малки от педя дали се наблюдава нашествие и по другите участъци по реката :?: или това е изолиран случай-дано след 3-4 години да ги срещаме на дънните че сега направо ми изядоха плувката-дано всички който ги ловят да ги релийзнат че имаше и такива който ги прибираха та се наложи да им изпразвам кофичките и живарничетата за радост без по сериозни инциденти :axe:
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

MIR4EV написа:колеги никой не споменава за хилядите малки шарковци който плуват в момента на дунава -говоря в района около оряхово дали са си от дунава или са зарибени но по важното е че са в реката рибките са около и по малки от педя дали се наблюдава нашествие и по другите участъци по реката :?: или това е изолиран случай-дано след 3-4 години да ги срещаме на дънните че сега направо ми изядоха плувката-дано всички който ги ловят да ги релийзнат че имаше и такива който ги прибираха та се наложи да им изпразвам кофичките и живарничетата за радост без по сериозни инциденти :axe:
Дано и другите са като теб! Евала за постъпката. НЕКА НИКОЙ НЕ ЗАБРАВЯ ,ЧЕ РИБОЛОВА Е СПОРТ ,А НЕ ЕГОИЗЪМ!
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
kaloyan Mladenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kaloyan Mladenov »

Не са зарибени ... В Видин ги има също , най хубавото е обаче , че и миналата година ги имаше същите , което иде да рече , че Шарана си се въди много добре.Друг е въпроса колко от тях оцеляват до достолепна възраст ,защото за съжаление в Дунав върлува много опасен и кръвожаден хищник :shock: ... не, не е сом ...знаете го кой е , и що за животно е. :wink:
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

kaloyan Mladenov написа:Не са зарибени ... В Видин ги има също , най хубавото е обаче , че и миналата година ги имаше същите , което иде да рече , че Шарана си се въди много добре.Друг е въпроса колко от тях оцеляват до достолепна възраст ,защото за съжаление в Дунав върлува много опасен и кръвожаден хищник :shock: ... не, не е сом ...знаете го кой е , и що за животно е. :wink:
по мой наблюдения щуката е много по малко от миналата година и дано да растът сукалчетата на спокойствие без да се притесняват от крокодилите :!: :lol:
kaloyan Mladenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kaloyan Mladenov »

MIR4EV написа:
kaloyan Mladenov написа:Не са зарибени ... В Видин ги има също , най хубавото е обаче , че и миналата година ги имаше същите , което иде да рече , че Шарана си се въди много добре.Друг е въпроса колко от тях оцеляват до достолепна възраст ,защото за съжаление в Дунав върлува много опасен и кръвожаден хищник :shock: ... не, не е сом ...знаете го кой е , и що за животно е. :wink:
по мой наблюдения щуката е много по малко от миналата година и дано да растът сукалчетата на спокойствие без да се притесняват от крокодилите :!: :lol:
Май не си се досетил кой е този хищник Мирчев, :wink:
Ако само хищника по реката им вреди на малчовците е ОК... но за съжаление бай мангал, ток , мрежи , и тем подобни му ебават майката.
И много щука да има аз съм сигурен , че тези малки диваци знаят как да се скрият , в крайна сметка от хищника ще оцелеят най-силните и най-здравите, които ще доставят удоволствие на хората като мен и теб в бъдеще.
За съжаление еволюцията не ги е научила как да се справят с токов удар...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”