Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Жребчево
Модератор: sapuna
- kita20008969
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Жребчево
Пич,земи си всичко.Бял,царевица,торен,жито......а бе всичко 

Между габровци
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
- А бе Пешо,що пиеш тия хапчета,да не си болен??
- Не бе,утре им изтича срока на годност.
И въдиците вземи...
Царевицата за примамка е задължителна ,щото човек не знае ,на какво кълве Бялата риба в даден момент . Тази сулка предпочете царевичка на дъно с морски такъм с тапи за иларияkita20008969 написа:Пич,земи си всичко.Бял,царевица,торен,жито......а бе всичко

Всъщност отидохме на Жребчето случайно след почивка на море на Ахтопол и не бяхме подготвени ! На плувка на Ямурджа излизаха само дребни бабушки и костурчета . Нощеска се хванаха две сулки ,едната на царевица,а другата си беше класика със стръв костурче и кука 2/0 .Сабахлем удари на пружината едно шаранче ,па на консервираната царевица, ама го изтървах

- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
Колеги за утре се задава излет на Жребеца-ориентирали сме се към Римския мост най-вероятно и нощувка.Някой някаква информация има ли ? Главно ме интересуват белите риби и костурите на воблер,туистер и блесна.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Какви бели риби на римския мост бе приятелюВ.Стефанов написа:Колеги за утре се задава излет на Жребеца-ориентирали сме се към Римския мост най-вероятно и нощувка.Някой някаква информация има ли ? Главно ме интересуват белите риби и костурите на воблер,туистер и блесна.

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
Колега когато отидох за първи път там,кипеше от хора,бомбардирваха под надвисналите дървета над реката с изкуствени примамки.Попитах някой от колегите за какво мятат и казаха,че за бяла риба мятат.Точно след моста-след шлюза и там по реката.Затова реших да попитам нещо по темата.Явно над 10-15 човека са се обърка ли сериозно.Какви бели риби на римския мост бе приятелю.... На римския мост ако ходиш за хищник само ще си загубиш времето!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Вероятно говориш за пролеттаВ.Стефанов написа:Колега когато отидох за първи път там,кипеше от хора,бомбардирваха под надвисналите дървета над реката с изкуствени примамки.Попитах някой от колегите за какво мятат и казаха,че за бяла риба мятат.Точно след моста-след шлюза и там по реката.Затова реших да попитам нещо по темата.Явно над 10-15 човека са се обърка ли сериозно.Какви бели риби на римския мост бе приятелю.... На римския мост ако ходиш за хищник само ще си загубиш времето!

MILF - Man, I love fishing !
- jean11
- вече хвърля и на тежко
Г-н Стефанов,колегите само ви предпазват от объркване
.Наистина на местата за които говорите сега и в момента ,ловенето на хищник е НЕВЪЗМОЖНО.Може би чакали,ама не знам примамката за тях 

Дърпай и не му отпускай!
За да е по-ясно на колегата - нивото е толкова спаднало, че по местата за които говори пасат добитъците и там може по-скоро да се ловува, а не да се риболовства.
Иначе на 18-ти ходихме на Дарданела от около 10 до 18 часа - през цялото време кълвяха основно дребни платички и морунаж, тук-там някоя по-едра рибка(700-800 грама).
Стръв - захранка на пружината плюс бял, торен и пуканка. Еднакво кълвеше на всяко от тях.
Интересно е, че на царевица нищо не се хвана, а от "дупетата" на по-едрите платички излизаха зърна царевица.
Иначе на 18-ти ходихме на Дарданела от около 10 до 18 часа - през цялото време кълвяха основно дребни платички и морунаж, тук-там някоя по-едра рибка(700-800 грама).
Стръв - захранка на пружината плюс бял, торен и пуканка. Еднакво кълвеше на всяко от тях.
Интересно е, че на царевица нищо не се хвана, а от "дупетата" на по-едрите платички излизаха зърна царевица.
-
- ще става разбирач
интересно... а аз целия летен сезон ловя само на сладка царевичка и ми кълче повече от на бял и торен...дори пелетите са ми по-резултатни...вярно ,че ходя по други места ,ама все пак....
Относно ловенето на хищник, къде трябва да се отиде и как се стига до подходящите места
пп Не съм бил на Жребчево досега.
пп Не съм бил на Жребчево досега.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Колеги, някой ходил ли е тези дни за мирни риби, че планувам една неделна разходка 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Утре мисля да навестя това, което е останало от язовира.
Може ли някой да ми каже как е нивото около "острова" и може ли там да се лови от брега, или е много плитко?
Може ли някой да ми каже как е нивото около "острова" и може ли там да се лови от брега, или е много плитко?
На 15 /16 -ти август на Жребчево- в северозападната част на язовира хванахме 7-8 каракуди,повечето едри, 7-8 платики,не особено впечатляващи, 3 морунажа, единия много приличен /34 см/, няколко бабушки /едната 31 см./,няколко костура и 1 щука,50 см, на стръв- рибка /костур/. Ловихме на дъно , на най-различна стръв,но най-много кълвеше на бял червей. И другите хора около нас хващаха доста риби на дъно -каракуди,платики и морунаж. Най-голямата риба -щуката - я хвана най-младия рибар- Крум 

- Прикачени файлове
-
- PICT0212.JPG (193.38 KiB) Преглеждано 1232 пъти
-
- PICT0213.JPG (238.27 KiB) Преглеждано 1232 пъти
За незнаещите (като мен) - островът, съдейки по изникналата трева и добре оформени пътища, отдавна е полуостров с много място за риболов.
Постояхме там около час и половина, но излезе гаден вятър, пък и не буташе особено, съдейки по нас и колегите вляво и вдясно - 1 морунаж и 2 маломерни платички и решихме да пробваме на Дарданелите, тък като според прогнозата за северен вятър, там (в боровата гора) трябваше да е завет.
До вечерта доста слабо представяне - 7-8 хубави каракуди, 1 морунаж, 5-6 червеноперки и 10-тина платички. Хванаха се на всичко друго но не и на царевица. Странно, може би случайно беше, че каракудите излязоха след като в захранката сложих 1 кутия грах(оказа се, че вместо царевица съм взел от магазина грах).
Съдейки по живарника - за времето от 12 до 20 часа нивото спадна с 6-7 сантиметра.
Иначе имаше бурни пориви на вятъра като се редуваха през 15-тина минути ту от изток, ту от запад.
Постояхме там около час и половина, но излезе гаден вятър, пък и не буташе особено, съдейки по нас и колегите вляво и вдясно - 1 морунаж и 2 маломерни платички и решихме да пробваме на Дарданелите, тък като според прогнозата за северен вятър, там (в боровата гора) трябваше да е завет.
До вечерта доста слабо представяне - 7-8 хубави каракуди, 1 морунаж, 5-6 червеноперки и 10-тина платички. Хванаха се на всичко друго но не и на царевица. Странно, може би случайно беше, че каракудите излязоха след като в захранката сложих 1 кутия грах(оказа се, че вместо царевица съм взел от магазина грах).
Съдейки по живарника - за времето от 12 до 20 часа нивото спадна с 6-7 сантиметра.
Иначе имаше бурни пориви на вятъра като се редуваха през 15-тина минути ту от изток, ту от запад.