Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Новите ми придобивки дали са добре
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- вече хвърля и на тежко
Новите ми придобивки дали са добре

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Новите ми придобивки дали са добре
това е кордата основата е 0.25 а другото ще го правя с 0.16
това е ламе за чипарета но цвета нещо не ми допада много много дали става според вас
това е някакви връзки за подарък опаковачни но цвета ми допадна и го взех да пробвам дали ще стане(пише 100% наилон )дали изпбщо да го пробвам
-
- вече хвърля и на тежко
С.поред вас как са.Мерси предварително за мненията
Всичко е добре. Може само малко по тънка корда, особено за повода 0,14мм е по-добре.
Наслука и да ги има тази година, че миналата беше мъка поне за мен...
Наслука и да ги има тази година, че миналата беше мъка поне за мен...
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Основно 0,16, потъващо със шок лидер 0.30, повод 0,12 - задължително флуорокарбон.
Отлична дистанция, много рядко губя бомбарди и то по невнимание.
Миналата година с такъв такъм от тетраподите без кеп извадих платерина малко над 800 грама. Бях сигурен, че повода няма да издържи, иначе не бих рискувал пръчката.
Макарата и пръчката са О.К.
Отлична дистанция, много рядко губя бомбарди и то по невнимание.
Миналата година с такъв такъм от тетраподите без кеп извадих платерина малко над 800 грама. Бях сигурен, че повода няма да издържи, иначе не бих рискувал пръчката.
Макарата и пръчката са О.К.
Последно промяна от rosssyy на Нед Авг 07, 2011 9:45 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
[quote="rosssyy"]Основно 0,16 със шок лидер 0.30, повод 0,12 - задължително флуорокарбон.
какво ще рече шок лидер
какво ще рече шок лидер
Шок лидера е по-дебело влакно с дължина 12 - 13 метра, което се вързва най отгоре на макарата и замяташ без притеснение, че тънката основна линия ще се скъса.slonski1981 написа:rosssyy написа:Основно 0,16 със шок лидер 0.30, повод 0,12 - задължително флуорокарбон.
какво ще рече шок лидер
-
- вече хвърля и на тежко
мерси колега ще го направя както казваш

- jasonsmith
- разбира нещата
Какъв възел слагаш за шока към основното, мен лично ме притеснява как се изнизва през водачите?rosssyy написа:Шок лидера е по-дебело влакно с дължина 12 - 13 метра, което се вързва най отгоре на макарата и замяташ без притеснение, че тънката основна линия ще се скъса.
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз ползвам това
http://www.ribar.hit.bg/tehniki/dblgriner.html
Само че за шок лидера вместо влакно 0.30 ползва плетено влакно 0.10. Трябва да се внимава да не се е оплело преди замятане, защото кастинга който ще се получи е много малък, но освен бомбардата ще полети и някои водач)
http://www.ribar.hit.bg/tehniki/dblgriner.html
Само че за шок лидера вместо влакно 0.30 ползва плетено влакно 0.10. Трябва да се внимава да не се е оплело преди замятане, защото кастинга който ще се получи е много малък, но освен бомбардата ще полети и някои водач)

Последно промяна от kkiryazov на Пет Авг 12, 2011 11:42 pm, променено общо 2 пъти.
- Иван Байчев
- научил се да хвърля
Действително за шок лидер и аз мисля че по добрия вариант е с 0,10 или 0,12 плетено .А относно пръчката за зарган и сафрид по добрия вариант е ако може човек да си позволи две тъй като при риболова за сафрид оловата варират в по голям диапазон от 30-тина грама до 60-70грама в зависимост от времето и състоянието на морето.Иначе избраната дължина е перфектна за двата вида риболов от брега .
Преди полвах възела като колегата kkiryazov. От 5-6 години ползвам Surgeon's Knot: http://www.animatedknots.com/surgeonsjo ... dknots.comjasonsmith написа:Какъв възел слагаш за шока към основното, мен лично ме притеснява как се изнизва през водачите?rosssyy написа:Шок лидера е по-дебело влакно с дължина 12 - 13 метра, което се вързва най отгоре на макарата и замяташ без притеснение, че тънката основна линия ще се скъса.
По компактен е, по-лесен, по бързо се вързва и досега не ме е подвеждал.
За шок лидер предпочитам монофилно влакно, защото е разтегливо и предпазва по-добре тънките поводи от скъсване..
Относно водачите - ползвам 4м. болонезе "Мавър" с водачи с по-голям диаметър от тези на мач и фидер пръчките и нямам проблеми с възлите.
-
- новобранец
Тук съм сагласен с Пешо
. Пратът ти е идеален за ценовия си клас.
Аз лично дадах малко повечко пирички и си купих бляк маджик 4 метра вече излезе и 4 и половина. Цената на бляк маджик и съм страшно доволен. А с него си ловя елариика, платеринка, някое друго кефалче, сафрид, медджит, попче, зарган, паламуд, карагъоз и др.

Аз лично дадах малко повечко пирички и си купих бляк маджик 4 метра вече излезе и 4 и половина. Цената на бляк маджик и съм страшно доволен. А с него си ловя елариика, платеринка, някое друго кефалче, сафрид, медджит, попче, зарган, паламуд, карагъоз и др.