Монтаж за река

Модератор: sapuna

elderonth
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Монтаж за река

Мнение от elderonth »

Здравейте,може ли да ми кажете какъв монтаж да ползвам за риболов на сом от бряг на река(конкретно Марица).До сега ловя на шарански инлайн монтаж с тежест 120гр и повод 35-40см.Пробвах и монтаж с троен вирбел ,при който оловото е от долу ,а повода е по къс встрани,ама доста се оплитат повода с влакното на оловото,за това питам за монтажи.Мерси предварително :D :D :D
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Re: Монтаж за река

Мнение от danev69 »

Здрасти,колега. Aз използвам този монтаж и съм много доволен. Oсновното влакно ми е 0,60мм. От него си правя и поводите с дължина поне 1м./ако са по-къси сома не се закача сигурно/. Куките са 4/0-6/0. Не се притеснявай,ако куките ти се виждат големи. Ако сома хареса това ,което си закачил на тях,просто засмуква всичко. Oловото,което слагам е плоскo, 100гр или 200гр. Много е важно местото ,търси песъчливо или чакълесто дъно.:smt023 Късмет със сомовете.:smt023 Изображение Изображение
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Монтаж за река

Мнение от morriddin »

Аз ползвам втория ти монтаж, но с по-малко утежнение - 60-70 гр. Другото, което слагам е свободно движеща се стиропорена плувка между оловото и вирбела, за да повдигне стръвта. Ако повода е по-твърд не се усуква. Важно е обаче, вирбелчето да е доста по-горе от оловото,(аз го вързвам на около 2 метра) за да ми излезе стръвта на повърхността на водата. При мен действа, макар и не колкото ми се иска.. :D , но нали и затова си го има понятието "слука"...
Пробвай така и после пиши едно ЛС да видя работи ли и на Марица!
Тунджа е по-малка река, обаче държи много риба!
Успех, и после да се похвалиш!
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”