р.Луда Камчия

Модератор: Кърцата

Аватар
kokho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

р.Луда Камчия

Мнение от kokho »

Здравейте колеги.Смятам да посетя реката в участъка от язовир Камчия до язовир Цонево. Не ми е позната тази местност,затова ще бъда благодарен ако някой има информация за места за риболов и евентуално какви риби и каква стръв е актуална за там.Много благодаря предварително. :)
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Re: р.Луда Камчия

Мнение от pluv4o »

Познавам района на рекато само около яз.Цонево.Ако ти е полезно....
След село Добромир(преди тунела под скалата)има голям и перспективен вир.Зима и пролет посещавано от доста рибари и бракониери.Държи кефал и уклей.
Под село Билка(под самото сметище)има голям и дълбок вир.Там се навъртат дърти кефали.Зимата ги морихме на бял червей и на желадов червей.Има също уклей,костурчета и червеноперка и сомчета.Кефала сега го търси на изкуствени примамки и малки рибета за стръв.Много хубав вир,ама и много тормозен от местните бракониери.
На сто-двеста метра по-надолу(по течението) има още едно перспективно място.Там има едно деренце с обратно течение.Там може да търсиш и таранки,а може и някой шарко да е оцелял.
М-у Добромир и Билка има доста вирове.Караш покрай реката,спираш,гледаш,харесваш и ловиш.
След Билка(посока от Аспарухово към Дъскотна)има жп мост.След него реката прави голям завой.Участъка удобен за риболов е около 500 м.Реката е бавна и с големи дълбочини.Също много уважавано от мен място за риболов.
Дано съм бил полезен.
Аватар
kokho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kokho »

Абсолютно полезна информация.Много благодаря. :smt023
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Мога да кажа преди яз.Камчия, където бях снощи и днес до обяд - имал съм /мин.година по това време/ успешни блеснарски излети с добри кефали. Това е непосредствено преди с.Манолич. Днес пробвах с каяка, обаче нямах успех. Скоро ще пробвам и след селото при началото на язовира. На бял червей сутринта въобще не искаше. Явно е мн.горещо и рибата не иска. Снощи късно шопуркаха едри екземпляри, но залагахме на салатката повече.
Аватар
kokho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kokho »

Ще отидем,ще видим,ще пробваме пък каквото сабя покаже. :D Ще повъртя малко със спининга и ще видим какво ще стане. И салатка ще сложим,това онова нещо друго.Благодаря Ви колеги за отговорите.Живи и здрави НАСЛУКА. :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”