Въпрос:зарибяване със шаран...

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
keiman
новобранец
новобранец

Въпрос:зарибяване със шаран...

Мнение от keiman »

Здравейте,извинявам се ако темата не е за тук.
От Днес съм собственик на язовир 40 декара(мечтата ми се сбъдна :) )
та теи като нямам нужната информация искам да попитам вас,намерих фирма която ще ме снабди със зарибителен материал шаран с тегло от 60 до 200 гр.човека ми каза че повечето са към 200гр-колко приблизително да пусна във язовира(казаха ми че ако е повече може да се разболее от червенка :? )
Другият ми въпрос е поръчах 30-тона бирена каша и имам около 3-4 тона пшеница смесена със царевица-как да постъпя при храненето?
И за колко време ще порасне рибката от 200гр до към 1,500гр
и последно каква друга риба мога да пусна в язовира( по принцип е равен няма папури :o има малко водорасли най дълбоката част е в средата до шахтата и е с дълбочина не повече от 3,50-4м утре чакам булдозер да направи две малки водоемчета над този така вода вода ще има постоянно.
Благодаря за отделеното време
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Въпрос:зарибяване със шаран...

Мнение от s4etovod »

За водораслите предполагам, че белия амур ше свърши добра работа...
keiman
новобранец
новобранец

Мнение от keiman »

s4etovod написа:За водораслите предполагам, че белия амур ше свърши добра работа...
s4etovod благодаря за отговора

водораслите не са проблем,те са много малко,мислех че ще получа отговор на другите въпроси,днес ходих до Тракийски университет Стара Загора,срещнах се със един "специалист които ми поиска 100лв" маи ще се плаща :wink: .
другата седмица съм на търг за друг водоем с площ около 80 декара,които мисля да направя за спортен риболов -въпроса ми за него е вие като колеги рибари,какво ще ме посъветвате за самият язовир,смисъл какъв вид риба да има,да имали достъп до самото място с автомобил или да си има паркинг , и ако нещо се сетите като съвет ще съм много благодарен.
като проект съм решил да се направят не повече от 30-40 места по язовира със шатри,маси,столове и място за палатки,такса от сорта на 20лв за 24 часа-първа хваната риба на 2кг безплатна със възможност за приготвяне на място,всяка следваща на цена(тука нищо не мога да кажа за момента) разполагам със готов проект които ще ме финансира за зарибяване със големи риби,също като идея си мисля за примерно 20-риби със сложена обица (при уловена такава риба 1-сезон безплатен достъп до язовира) една безплатна бира за всяка жена :D ,както и ще има скара и бира за всички които искат да си купят,разбира се.На подобен язовир(то си беше езеро) съм ходил в Испания
Та какво мислите за идеята,бихте ли посетили такова място?
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

http://www.carpbg.com/forum/viewtopic.php?t=20011
Според мен твоя язовир е малък в сравниние с този, но прочети цялата тема и ще разбереш как да си управляваш язовира.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Публикувай отговор

Обратно към “Разни”