Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Кустуровкуснотия
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
- Мнения: 1607
- Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 3:39 pm
- Обратна връзка:
Re: Кустуровкуснотия
Аз си къцам риба,но до скоро винаги хвана ли костур го пусках защото е много сложен за чистене,но скоро ми се случи да попадна на тази тема и преди няколко дни направих 50тина костура одрах ги, и верно нема такава вкусотия и кожа и месо
Тия дни пак ще наловя и ще пробам долната тема за чирусите






1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- недялко радков
- ще става разбирач
- Мнения: 359
- Регистриран на: Вто Мар 01, 2011 8:57 am
- Местоположение: Варна
Re: Кустуровкуснотия
Ха сега да те светна за чируз от костур
:
Костура го изчистваш и одираш по който начин ти е удобно.Слага се в саламура да плува яйце в нея за 24 часа.След това го слагаш в оцет за не повече от половин час и го изваждаш.Навързваш го на връзки и го сушиш 5-6 дни.
Приготвяне на мезе за ракия,вино,бира и лимонада
:
Чируза си слага на горещ котлон за 2-3 мин.,като се обръща на всеки 30 сек.След това се отделя месото(като е топъл става много лесно),слага се ситно нарязан копър,зехтин и много лимон,оставя се да отлежи докато се изстуди питието и се почва
.....



Костура го изчистваш и одираш по който начин ти е удобно.Слага се в саламура да плува яйце в нея за 24 часа.След това го слагаш в оцет за не повече от половин час и го изваждаш.Навързваш го на връзки и го сушиш 5-6 дни.




Чируза си слага на горещ котлон за 2-3 мин.,като се обръща на всеки 30 сек.След това се отделя месото(като е топъл става много лесно),слага се ситно нарязан копър,зехтин и много лимон,оставя се да отлежи докато се изстуди питието и се почва





Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
-
- сериозен играч
- Мнения: 1607
- Регистриран на: Съб Фев 11, 2006 3:39 pm
- Обратна връзка:
Re: Кустуровкуснотия
Аз четох из форумите,че става без дрането и от солта кожата сама почвала да се бели,защото ако требе се дере работата става много дебела 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?