МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Атанас Катцарски »

Ами може и да си прав колега.Аз обаче когато мога ще връщам маломерните рибки уловени от "някой си".Може да не оправя държавата,но аз ще знам,че човека няма да прибере това което не му се полага,ако ме разбираш! :lol:
А до инициативата с колегите и хайката съм съгласен,казвате кога и идвам! :)
Предлагам ,ако е възможно да съберем подписка срещу ИАРА и да се назначи частна охранителна фирма,като заплатите им се плащат от билети и дарителски фондове.
Пак казвам незнам доколко е възможно,но ИАРА не правят умишлено нищо!
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

Днес, още един кратък излет по Марица в района на Кимера, нивото беше сравнително ниско, а водата доста бистра. За около три аса въртене само един приличен кефал и две ти почуквания.
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Току, що се обадих и попитах за подписката с/у ИАРА, но ми споделиха, че за да се назначи тази охрана и да спира, боклуците по реката, е необходимо реката да е наета от частно лице и той да плаща данъци и такси, да има фирма, с две думи както са рибарниците. В противен случай, охраната ще може единствено да търси ИАРА, но не и да се намесва или да възпира действията на когото и да било.
Колкото до подписката, аз ще напиша заглавието, дори ще пиша, че аз съм инициатора на това! Абсолютно съм за и няма и да се замисля дори.
Относно почистването, писахме си с колегата Spinhead, при което той е съгласен и следващите почивни дни, може да се организира една разходка по реката. Ще вземем ръкавици и черни чували, и ще изчистим известен периметър. В месеца веднъж да се прави докато застуди, пак любимите ни места ще са в по-приличен вид. Смятам дори да принтирам някакви бележки, които да хванем с такер за дърветата. Нещо от сорта "Реката е наша - нека я опазим чиста!" и ще сложа логото на форума.
Дори, ако някой от модераторите го види това, нека пусне една тема за Пловдив/Пазарджик, включвам и тях, тъй като и те посещават тези места, а и ще има желаещи да се включат в инициативата. Да се съберем, да изчистим, това си е за нас.
Наистина много се зарадвах, когато видях, че двама човека тук подкрепят идеята. Сигурен съм, че на никого не му е приятно да сяда до пълни торби от Била с боклук, да се въргалят празни туби и шишета около него.
Много се разписах. Който желае, нека ми пише, ще уточним допълнително мястото и датата, така, че на повечето да е удобно.

Поздрави Любо
Аватар
echo33
новобранец
новобранец

Мнение от echo33 »

Стига да не съм на работа ме бройте с вас :smt001 Ясно е, че ако ние не си почистим ще си ловим в мизерията...
Който пие няма глисти!
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Аз съм свободен чак след 17-ти,тогава излизам в отпуска! :roll:
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Тогава и на мене ми е най-удобно! :)
Поздрави и дано скоро наистина се видим да свършим малко полезна работа :)
nasko831
новобранец
новобранец

Мнение от nasko831 »

И за подписката,и за хайките,и за почистването,за всичко съм ЗА.От месеци не съм стъпвал на реката,защото ме е яд да ходя.Навсякъде боклуци,бракониери(то е едно и също)селски тарикати,а пък ИАРА на тези не съм им виждал очите още.Трябва нещо да направим.Само някой да даде насока как трябва да се оправят нещата.Вече сериозно се замислям дали да си вадя билет до година.Къде отиват тези пари незнам.
Аватар
echo33
новобранец
новобранец

Мнение от echo33 »

Юнаци, скъсах им джуките днес на 6-ти километър :D Значи сумайти 100- 200 грамови шаранчовци, един по-така, няколко чаушана и 2 костура?! За първи път хващам костури в марица :?: Три пакета някаква захранка за река, нещо на чешки пишеше на нея, един пакет червена галета, стръв бял червей някаде до обяд, следобед се сетих че имам и торен и до вечерта лових на него- избягват се досадните чаушани и като цяло взима по- добре.
Е снимки:

13868

13869

Всички рибки са си в реката, пуснах ги да викат баба си...
Ужасен кеф беше, утре задължително повтарям!

А и между другото събрах половин 120 литров чувал с буклуци. Ако не кълвеше повече щях да го напълня, но къцаше много и се отдадох на низки страсти :lol: Утре ще допочистя, съвсем друг вид предобива.
Който пие няма глисти!
Аватар
echo33
новобранец
новобранец

Мнение от echo33 »

Значи за пореден път се отвращавам до безкрайност от "колегите" риболовци! Значи вчера бях за риба и отделих половин час да поизчистя мястото от боклуци. Събрах около половин чувал. Подпрях го на едно дърво, както си беше пълен до половината и вечерта, като си тръгвах от мястото реших, че днес пак ще отида и оставих чувала за да мога да го допълня и изхвърля днес съответно. Тази сутрин цъфвам в 7.30- чувала разпран, боклука надлежно разхвърлян наоколо. Ми нямам думи, честно! Ебаси простия народ, ми като искате да живеете като прасета, живейте като такива! Ти му чистиш на говедото, то ти сере :roll:
Както и да е, получи се отново чудесен риболов, доста шаранчета, няколко костурчета и за разлика от вчера доста каракуда, една от които баята. Само дето забравих фотоапарата вкъщи и ми се губи доказателството :)
Който пие няма глисти!
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

В разстояние на 2 седмици - 6 посещения на реката за по 5-6 часа на обичайните места (около девятката) - тапи, белсни, воблери, абе каквото се сетиш за щука и няма удар дори.Питам , разпитвам колегите щукари и при тях нищо.Някой има ли идея -каво става тази година с щуката по Марица.Такова чудо досега не ми се е случвало.Друга година ги почвам още от 20 август, тази година не ще и не ще, сякаш щука няма в реката, а не ми се вярва да е баш така......
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

echo33 написа:Значи за пореден път се отвращавам до безкрайност от "колегите" риболовци! Значи вчера бях за риба и отделих половин час да поизчистя мястото от боклуци. Събрах около половин чувал. Подпрях го на едно дърво, както си беше пълен до половината и вечерта, като си тръгвах от мястото реших, че днес пак ще отида и оставих чувала за да мога да го допълня и изхвърля днес съответно. Тази сутрин цъфвам в 7.30- чувала разпран, боклука надлежно разхвърлян наоколо. Ми нямам думи, честно! Ебаси простия народ, ми като искате да живеете като прасета, живейте като такива! Ти му чистиш на говедото, то ти сере :roll:
Както и да е, получи се отново чудесен риболов, доста шаранчета, няколко костурчета и за разлика от вчера доста каракуда, една от които баята. Само дето забравих фотоапарата вкъщи и ми се губи доказателството :)
Колега,ако е имало хранителни отпадаци може и кучета да са го разпрали!Не вярвам някой да е толкова тъп,че да я свърши тази работа.
А мястото на "широкото" ли е?
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

.....Щука си има.......ама има и много малки шаранчета.....от блесните работят най-вече въртележките 2-4 ти номер примерно Моска.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

И тройка на МЕПС работи :)
Колкото до боклуците, които си събирал :prayer: Аз също винаги си нося чувал и на входа на Пловдив в казана! :) Така не ме е страх, че ще го разпилее някой. Скоро се събираме всички желаещи и отиваме да поразчистим мизерията, която е заляла любимите ни кътчета!

Поздрави и до скоро.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

И тройка на МЕПС работи
Е , па тая ми е любимата - златна с червени точки и на тази блесна съм имал най-много успехи за щука по Марица.Ама не ще и не ще.Иначе дребосък има наистина много, ама се разхожда неубезпокоявано , защото не мога да видя нищо да го подгоне.Както и да е - ще продължавам да упорствам, пък каквото стане.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Снощи решихме с Ванката Spinhead , да направим едно съвместно въртене на голямата река в търсене на "мустакатия". След многобройни замятания и смяна на всевъзможни примамки, :evil: предусещайки поредният валат при поредната проводка стържейки дъното с един Salmo Hornet H6S-HP, воблера внезапно спря ,после тръгна обратно срещу течението и след кратка, но самоотвержена борба от другата страна се показа ето този хубавец, на който въобще не му беше до среднощни фотосесии с участието на светкавица на всичкото отгоре. :lol:
Изображение
Изображение
Толкова скоклив беше, че едвам смогнах да го фотна до ботуша ми . На всичкото отгоре се оваля целият в пясък .
Изображение
Все пак се отървах с пълното капо....чакай, да не предизвиквам съдбата...че замисляйки се назад във времето....!!! :lol: :lol: :lol:
Успех на всички! :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”