Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз. "Въча"?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: Какво кълве на яз. "Въча"?
Водата пада ли още? 

Здравей бях там за 3 дни и днес се върнах водата спада непрекъснато но за сметка на това имах успешен улов на 2-бяли риби около 2кг. 2-кефала по 1.500кг. едно сомче 3кг. и доста костурчета! Бялите риби,сомчето и костурчетата ги хванах на рибе(щипок),а кефалите на тролинг. Рибата е активна вечер след 7 и рано сутрин,а през деня пълно капо. Забравих да кажа,че бях на овчарника преди Михалково. Дано съм бил полезенАтанас Катцарски написа:Водата пада ли още?

-
- ще става разбирач
Евала колега!!!
А водата пада ли още?
А водата пада ли още?
Водата спада непрекъснатоАтанас Катцарски написа:Евала колега!!!
А водата пада ли още?
-
- ще става разбирач
Лоша работа колега!Направо Антона си е зле за риба.Едно време поне костурчета излизаха! 

За 5 дена на тролинг 1 бебе сомче , 1 около 3 кг. и един доста голям който си замина със воблера , от брега 1 шаранче около 1,5 кг. и милион слънчевки
общо взето пак не останахме капо , но много слабо за този язовир
.
Най-лошото е че имам чуството че водата я източват през деня доста а през ноща изпускат от цанков камък и се получава някакъв шок за рибата

Най-лошото е че имам чуството че водата я източват през деня доста а през ноща изпускат от цанков камък и се получава някакъв шок за рибата

-
- ще става разбирач
Направо и ебават мамата!
-
- ще става разбирач
Какво става с този "Антон",някой знае ли нещо!? 

-
- ще става разбирач
Сега се връщам от там!От сутринта до преди 2 часа 3 риби.2 костура и 1 червеноперка.
Стръв-симионче,бял,торен,царевица,жито.Захранки 3 вида-към 8 кила общо!Отделно 3 кила жито.
Въдиците бяха 3 с по 1 кука.1 на фидер,1 на перо(до като не излезе вятъра) и една за бяла риба.Монтажа ми беше 20 грама олово подвижно.с повод след него около 60 см.Оставям шпулата отворена ,като слагам една клечка на кордата непосредствено след макарата,за да стои изпънат такъма.
Сутринта имаше едно добро кълване но се откачи пущината,понеже бях с малка кука(14 номер на перото-стръв торен червей).След това излезна един гаден вятър и направо разби представата ми за риболов.До към 18 часа,след това позатихна.Обади се на дънната за бялата нещо,но така и не разбрах какво беше.Тръгна взе да дърпа корда и след 15-на метра я засякох-да ама не!Нищо.
Рибката жива и здрава все едно нищо не я е хапало.Незнам раци има ли няма ли там,какво става!?
Доста симеони бяха без глави!?
Стръв-симионче,бял,торен,царевица,жито.Захранки 3 вида-към 8 кила общо!Отделно 3 кила жито.
Въдиците бяха 3 с по 1 кука.1 на фидер,1 на перо(до като не излезе вятъра) и една за бяла риба.Монтажа ми беше 20 грама олово подвижно.с повод след него около 60 см.Оставям шпулата отворена ,като слагам една клечка на кордата непосредствено след макарата,за да стои изпънат такъма.
Сутринта имаше едно добро кълване но се откачи пущината,понеже бях с малка кука(14 номер на перото-стръв торен червей).След това излезна един гаден вятър и направо разби представата ми за риболов.До към 18 часа,след това позатихна.Обади се на дънната за бялата нещо,но така и не разбрах какво беше.Тръгна взе да дърпа корда и след 15-на метра я засякох-да ама не!Нищо.
Рибката жива и здрава все едно нищо не я е хапало.Незнам раци има ли няма ли там,какво става!?
Доста симеони бяха без глави!?

ами бялата често прави захапва леко , дърпа и усети ли съпротивление пуска веднага , в някои случаи е най добре въобще да не я засичаш а да изчакаш да се хване самаАтанас Катцарски написа:Обади се на дънната за бялата нещо,но така и не разбрах какво беше.Тръгна взе да дърпа корда и след 15-на метра я засякох-да ама не!Нищо.

-
- ще става разбирач
Ами аз и бях оставил скобата на макарата отворена.
Вчера пак бяхме на Антона,пак зле.5 слънчака на бял и 1 кефалче малко около 6см и 1 чауашан доста приличен около педята.Пак сумати захранки и стръв каква ли не.Фидери и т.н.-да ама неще.
Много лоша работа.Още един такъв излет и го отписвам тази година.
Вчера пак бяхме на Антона,пак зле.5 слънчака на бял и 1 кефалче малко около 6см и 1 чауашан доста приличен около педята.Пак сумати захранки и стръв каква ли не.Фидери и т.н.-да ама неще.
Много лоша работа.Още един такъв излет и го отписвам тази година.

-
- ще става разбирач
Не си правете труда колеги!Антона го отписах.Днес се връщам от там пълен валат!!!
Пак захранки(5кг),торен,бял,царевица,жито,че дори и на мида пробвах.Неще и неще.
Пак захранки(5кг),торен,бял,царевица,жито,че дори и на мида пробвах.Неще и неще.

-
- научил се да хвърля
Колега, Антона е труден и непридвидим язовир, но не си струва да се ядосваш. По бреговете на този водоем съм израстнал и доста неща съм видял относно характера и поведението на водните обитатели. При ниско ниво на водата като сега си струва човек да се понапъне, тъй като на яве излизат доста добри места за риболов. В горен пост описваш удар на въдица, която си хвърлил за бяла риба и си имал геле. Смяташ, че ти е ударила имено бяла риба. Хм. Имал съм подобни случаи като този описан от теб, та въпросът ми е дали рибката стръв си беше жива след засечката и ако е така имаше ли следи от зъби по нея? Ако стръвта ти е била жива и по нея не е имало следи от зъби, то за мен ударът не е бил на бяла риба, а някой от кефалите, които са ми може би набори и са повече от професори в оцеляването. В този водоем има много големи представители на вида и да ти кажа често взимат стръвта по описания начин. Успееш ли да ги боднеш с куката ще има дълго да разказваш за това.
Не се ядосвай на "Антона". Имал съм пет дневни валати без едно пипане, сякаш въдиците ми са на брега, а не във водата. На шеститят ден сле преместване от стотина места от лагера където бях съм имал истински рибни фиести. Този водоем е така- място на крайностите. Иначе на твое място като отида на Антона, първата ми работа е да поставя клечка за да наблюдавам нивото на водата. Пада ли и с един пръст - събирам и си тръгвам. Държи ли постоянно или качва- няма как да не дръпна някоя риба. И още нещо- Антона е голям водоем. Това, че на един залив не пипа съвсем не означава, че на друг, примерно по посока на стената няма удари на риба. Толкова от мен и не се отчайвай! Риболовът за това е толкова интересен там, тъй като водоемът както и неговите обитатели са повече от непредвидими.
Поздрави!
Не се ядосвай на "Антона". Имал съм пет дневни валати без едно пипане, сякаш въдиците ми са на брега, а не във водата. На шеститят ден сле преместване от стотина места от лагера където бях съм имал истински рибни фиести. Този водоем е така- място на крайностите. Иначе на твое място като отида на Антона, първата ми работа е да поставя клечка за да наблюдавам нивото на водата. Пада ли и с един пръст - събирам и си тръгвам. Държи ли постоянно или качва- няма как да не дръпна някоя риба. И още нещо- Антона е голям водоем. Това, че на един залив не пипа съвсем не означава, че на друг, примерно по посока на стената няма удари на риба. Толкова от мен и не се отчайвай! Риболовът за това е толкова интересен там, тъй като водоемът както и неговите обитатели са повече от непредвидими.
Поздрави!
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
на 03.10 бях малко след садките на америката
хвърлях на качамак ,косъм,жаба ,букет земен ,рак,бял червей и царевица и нищо цял ден
на земен удряше ама сиг костур а куката голяма за сом та нямаше как да се закачи
на спининг от брега пак нищо блесни и боблерчета....пробвах и на жива робка резултата нулев
добре че бяха жабата и ракът та оттарвах валата
на осиковския залив иначе дава риба
шаранчета кам кило ,мухар,червеноперка и кефал ама хубавите места са заети от 4 сутринта та има и хора да нощуват там
хвърлях на качамак ,косъм,жаба ,букет земен ,рак,бял червей и царевица и нищо цял ден
на земен удряше ама сиг костур а куката голяма за сом та нямаше как да се закачи

на спининг от брега пак нищо блесни и боблерчета....пробвах и на жива робка резултата нулев
добре че бяха жабата и ракът та оттарвах валата

на осиковския залив иначе дава риба
шаранчета кам кило ,мухар,червеноперка и кефал ама хубавите места са заети от 4 сутринта та има и хора да нощуват там