риболов на пъстърва

Модератор: sapuna

Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

риболов на пъстърва

Мнение от valeri »

ще хода на риболов на пъстърва даите савет за какви блесни и тъками да се снабда
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Абе къде ще ходиш за пъстърва на Чая ли?
То риба има ама водата е повече.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Човече,зависи от водоема/реката.

В язовир можеш да я ловиш на плувка с бял червей,ручейник,муха и т.н.Също на изкуствена муха с мухарна и шнур,както се лови кефал.

Ако ще ходиш на средноголяма река също може на плувка по същия начин,само да е достатъчно дълбока/във вировете/.За бърза река с подходяща дълбочина можеш да ползваш въртящи блеснички №1,аз ти препоръчвам да си намериш модела Black Fury(BF).Ето и какво представляват:

Изображение

Добра блесна за пъстърва е и Аглиа на Мепс:

Изображение

Можеш да ползваш също и плиткогазещи воблерчета до 4см,най-добре е да са с окраска,имитираща малка пъстървичка.Влакното е препоръчително да е около 0.14,монофилно,или плетено,но прозрачно.

Това са моите препоръки към теб,ако си набавиш тези двете блесни горе-няма да съжаляваш,стига да има пъстърва в реката. :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
dfgads
новобранец
новобранец

Мнение от dfgads »

Здравей те колеги.Аз също искам да попитам за монтаж на тежко,леко,воблер,блесна,стръв,захранка.Изобщо всичко свързано с улова на пастърва.Тъй като съм от Русе и в нашия край не много познат този улов.Мисля през отпуската да отида до Доспат.
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Камба благодарая ходих на чая с препорачанате блесна не даде успех но това не значи че не става . пробвах и на наква друга фирма
мисла че е мепсо -(испанска) червена с черни точки.Резултат 2бр по 32см. 1-27см.1-24см. Удоволствие голамо. :D
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Мапсо са си много добри блесни ! Моделът им Ори си е направо задължителен за кутийката на всеки спинингист ! Отчита се перфектно и с пъстърва и кефал а понякога и с някое щуче или расперче :D

пп - да попитам все пак няма ли си подфорум баш за риболова на пъстърва ?!?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
KrOkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KrOkO »

Колеги бихте ли дали снимка и точното име на тази блесна за която расправя колегата че е хванал на чая защото имам намерение и аз да ходя ако може снимка и точното име на тази блесна ще съм ви много благодарен!!![/u]
Изображение
Рибарче Малко
новобранец
новобранец

Мнение от Рибарче Малко »

колеги ас мисля да отида на р.Чая но да е вътре в града асеновград даите ми инфо на каква стръв и на перо !
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

KrOkO ако беше се понапънал да разбереш какво си прочел по-горе то щеше да знаеш че иде реч за блесна на фирмата Мапсо модел Ори :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Рибарче Малко
новобранец
новобранец

Мнение от Рибарче Малко »

наЧи на перо и стръв бял Червеи такали ?
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

пъстърва на бал червеи .Молко трудно и плувка тъи като не сам успал до сега да хвана ништо поне за мене. пробваи на блесна N–1 на мепсо
червена с черни точки. опитаи на земен червеи без плувка на изнасяне и двата начина дават добри резолтати .НАСЛУКА
гуслар написа:

mAnTi
новобранец
новобранец

Мнение от mAnTi »

Ми не Че разбирам кои знае колко но аз съм ловил доста на не много голям КастМастер :) инаЧе предпоЧитам воблери
Аватар
L I S
новобранец
новобранец

Re: риболов на пъстърва

Мнение от L I S »

valeri написа:ще хода на риболов на пъстърва даите савет за какви блесни и тъками да се снабда

едра пъстърва можеш да хванеш само на вожа или мосми успеха е гарантиран наслука
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Лис , тва ти ли си бре :

Изображение

Не друго ама ако си ти , ногу "син" ми се струваш :wink:
Инак съпоставени ширината на съчака и измишльотината относно световният рекор за улов на балканска пъстърва :lol: :lol: :lol:

:o :o :o ае у уево бре :idea:
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

прибетствие

Мнение от valeri »

КОЛЕГА първо добре дошъл във ФОРУМА.Вече научих доста неща за риболова на пъстърва,както и тактики.Все пак ти благоаря за препоръките и тези ще пробвам на пролет като се стопят ледовете.Мога да споделя; един от най-успешния ми излет . Беше на една река в България в началото не вървеше добре,но си спонмих една тактика от форума и я приложих резултата мигновенно дойде. Ползвах за сртъв мирене :butthead: :D
гуслар написа:

Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”