Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

За шаран през октомври
Модератор: Кърцата
- snejeco
- новобранец
- Обратна връзка:
За шаран през октомври
Здравейте колеги, с братовчед ми ще риболовстваме в началото на октомври 4-5 дни с главна цел шаран. Водоема, който сме избрали по начало държи шарани, но е много обрасъл. Преди години съм виждал огромни шарани да хвърлят хайвер там, но никога не съм виждал по-голям от 10-12 кг уловен. Язовира е арендован, но риба е пускана преди 4-5 години и от тогава няма активност в тази насока от страна на арендаторите. Рибата е по-скоро дива и се възпроизвежда сама.
Не съм шаранджия, предпочитам хищниците, но сега ми се ще да пробвам нещо по-различно. Сериозни сме, подготвяме се от сега и искаме да се похвалим с добър резултат, затова обаче ни трябва малко помощ. Ще се радвам, ако дадете някакви съвети относно монтажи, стръв, захранка, аромати, дълбочини... и каквото би било от полза за постигане на максимален ефект върху диви шарани през есента. Благодаря предварително.
Не съм шаранджия, предпочитам хищниците, но сега ми се ще да пробвам нещо по-различно. Сериозни сме, подготвяме се от сега и искаме да се похвалим с добър резултат, затова обаче ни трябва малко помощ. Ще се радвам, ако дадете някакви съвети относно монтажи, стръв, захранка, аромати, дълбочини... и каквото би било от полза за постигане на максимален ефект върху диви шарани през есента. Благодаря предварително.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: За шаран през октомври
Е ,как да дадем инфо ,особено за дълбочини,места ,като не казваш кой е язовира.
Те са доста ,но ги знаем в пернишкия регион,пробвали сме къде ли не.Особено за монтажи ,като се има в предвид че има и раци на доста от тях си има чалъм,стръвта е ясна -царевица.И това за арендаторите ,че не са пускали от доста време риба ,също е интересно,има няколко такива,но всичко е относително,теория само.

Всичко може,но не всеки го можe.

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка: