Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Пъстърва в мътна вода.
Модератор: sapuna
Пъстърва в мътна вода.
Колеги напоследък ходя за пъстърва по една река към Карлово и бях доволен докато не започна да се топи много снега в Стара планина и реката стана доста буйна и мътна.
Ловя главно на изкуствени примамки или на плувка със стръв рибка, жълъдов червей, земен, и далак.
Как да променя начина си на ловене, че да имам успехи.
Ловя главно на изкуствени примамки или на плувка със стръв рибка, жълъдов червей, земен, и далак.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- ivan_yo
- разбира нещата
Re: Пъстърва в мътна вода.
Пробвай на ручейник или лежляк(силикат)lorda написа:Колеги напоследък ходя за пъстърва по една река към Карлово и бях доволен докато не започна да се топи много снега в Стара планина и реката стана доста буйна и мътна.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
В мътната вода - така нареченият електронен червей е хит! Копае се около бреговете на самата река и има блед до леко електриково-син цвят и прилича на малък земен червей. Гледай къде са ровили със зурли по брега диви прасета при попадал и изгнила шума.
Обади се за резултата

Обади се за резултата

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Колеги благодаря за идеите за стръв.
Аз и такава ползвам, но питането ми е по скоро за монтажа на линията за по бързата и мътна вода и къде точно да я търся рибата при променената ситуация, защото там където е била при малка вода при голяма просто не може да се заметне (течението много бързо ми отнася стръвта).
А живо ме интересува и спинингуването в по трудната обстановка.
Може би някоя идея за примамка и за воденето и.
Днес се връщам от риболов но и на ручейник не щеше, а бумбарак (лежляк, силикат) не можах да намеря.
Отново ви благодаря.
Аз и такава ползвам, но питането ми е по скоро за монтажа на линията за по бързата и мътна вода и къде точно да я търся рибата при променената ситуация, защото там където е била при малка вода при голяма просто не може да се заметне (течението много бързо ми отнася стръвта).
А живо ме интересува и спинингуването в по трудната обстановка.
Може би някоя идея за примамка и за воденето и.
Днес се връщам от риболов но и на ручейник не щеше, а бумбарак (лежляк, силикат) не можах да намеря.
Отново ви благодаря.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- ще става разбирач
Вчера бях на Чая,извадих доста добри кефали и две три мряни като за света,Пъстърва не хванах,ловях на около 25 см. дълбочина и на 15см.от брега,трябва да ви кажа че резултата дойде още в първата минута,кефалите бяха от порядака на 300-500г.(несъм ги тегли,на око)а мрянките бяха малки но неотстапваха по борба на останалите риби!
Който го може го може,останалите гледат!
Всяка река си има своята специфика и си е характерна сама за себе си.Затова хората казват,че най-добре е да се огледаш на какво ловят местните.Така шансовете ти се увеличават.Имал съм множество удари на хляб,когато и на хайвер не желае да дърпа на столичани.pehoo написа:Да ти кажа,мъчих се 2 дена на реката на какво ли не,и на земен и на торен ,на щипок,мъмрек и така нататък,наи добрите резултати даде на шарен червей и дървояд,уби ги дървояда незнам защо така но всичко излезна на него,и кефал и мряна и пъстърва!
Спорни Улови!!!
Големите риби в мътна вода се ловят!!!