Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Нов рекорд на България за сом уловен на кльонк
Модератор: sapuna
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Благодаря на всички за "топлите"думи.Не съм очаквал да бъде по-различно,обаче бъдете честни и не четете между редовете. Нарочно отново съм ви изкопирал мнението си за да разберете ,че по никакъв начин не обвинявам шампиона Краси , а обвинявам всички вас за двойния стандарт,който налагате в този форум. Ако човека беше хванал 10 килограмов сом в 23.30 ч.и беше написал за него по същия начин както за този шампионски екземпляр всички до един щяхте да гракнете срещу него и да го обвините в какво ли не. Такива случаи има колкото искате във форума.Прегледайте го и ще видите,че съм прав.Май не ме разбирате правилно или просто не искате да го направите. Аз нямам нищо против шампиона . Хванал,борил се мъжки,направил си кефа. Дай боже всекиму такъв улов. Ако наистина има разрешително както пише Троли,още по-добре. Проблема е както казах по-горе в двойния стандарт който се прилага от всички вас . Няма по-голям или по-малък бракониер . По закон всичко извън разрешеното си е бракониерство.
Нека тогава всички си признаем,че сме по-често бракониери отколкото редовни и да спрем да се заяждаме с разни дечица,дето имали по 3-4 куки на пружината. А тамата "Бракониери" от форума предлагам просто да я премахнем.Инак ще стане "Бракониера вика, дръжте бракониера" Very Happy Very Happy Wink Wink
На уважаемия Наблюдател ще отговоря ,че в другите по-цивилизовани държави/към които уж се стремим/ съдят дори и победителите след като са нарушили закона,така че цитатчето му е неуместно .
На колегата Ribarq , естествено без лоши чувства ще отговоря,че при толкова правописни грешки надали е чел достатъчно много в живота си , че сега да може да разбере за какво точно се говори в прословутия закон за който ми говори.
Извинявам се на шампиона Краси.Ако знаех,че ще му разваля темата ,щях да отворя нова и оплювките да бъдат там.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- велчев62
- ще става разбирач
Поздроавления и от мен за рекорда
Прочетох целия подфорум,но не разбрах на каква стръв,влакно и такъм е уловен. Разбрах,че е на кльонк,а търсен ли е предварително със сонар?
Разбрах,че Емо и Левака са от форума и са присъствали на събитието нека опишат по подробно.
Това си заслужава и е рядко събитие.
Прочетох целия подфорум,но не разбрах на каква стръв,влакно и такъм е уловен. Разбрах,че е на кльонк,а търсен ли е предварително със сонар?
Разбрах,че Емо и Левака са от форума и са присъствали на събитието нека опишат по подробно.
Колега ще кажа само това което знам със сигурност.Сома е хванат на стандартен монтаж за кльонк,плетено влакно на стръв каракуда 15-20см.Това с търсенето на сома със сонара е несириозновелчев62 написа:Поздроавления и от мен за рекорда

За пръчката и макарата нямам право да пиша защото не съм сигурен какви бяха.
Сега се прибрахме и прочетох на бързо кой-какво е писал.На колегата Чуруликпенчо ще му кажа да ходи на някое друго место да попее..... Хората от Яра също присъстваха на събитието по пускането на сома.А с наша помомощ доста мрежи посъбраха.Искам да кажа,че Тича вече не е същата.Доста по-малко са мрежите и геримите.Но по- темата.Браво на Краси.Момчето е добро,интелигентно и заслужава с пълна сила рекорда да е на неговото име.Заслужава,защото е риболовец от дете.Сомаджия от 6год.А е устискал да не се откаже след 3г. КАПО.Кльонкахме на 200м. един от друг.Беше пълнолуние и всичко се виждаше.(така,че сома не е хванат по тъмно)Ние с Левака заковахме едно сомче с тежина-последната цифра от сома на Краси 112.След бърза целувка и сбогуване решихме да излизаме.Краси обаче ни видял и си казал:-Пуша една цигара и аз излизам.Докато си пушел му ударило едно дребно(или така си помислил).Да ама не.Това било Стоянка Мутафова заедно със Калоянчев.Отначало сома се показал още на 2-рата мин. и започнал да тегли лодката по водата.После явно и той разбрал,че е хванат и тръгнал ресто към дъното.Аванси-приятни болки в ръцете.Малко тежки напъни.Следва специалната канджиджка-дето не наранява сома,а подсигурява улова.И от Краси стана Краси 112 .Прибиране в бивака и връзване на сома.Стръв дребна и болна каракуда.Повод плетеняк.Монтаж загадъчен.Въдица Шекспир,а макарата не е това,което се пише.Честито и браво на момчето.Това е най-малкото,което мога да кажа.Сома е с тази дължина и тези килограми.Мерен е пред 7 човека.Впрочем всичките участваха,защото това нямаше вдигане.Пускането стана пред 11 човека и телевизията.
Последно промяна от Emo-83 на Вто Юли 03, 2007 10:16 pm, променено общо 1 път.
Теле,най-добре да подариш кантара си до 100кг.на някой начинаещ и да си вземеш до 150кг.!
Може ли,някакво инфо с какъв го мерихте?Организирайте се и сертифицирайте най-накрая един кантар в ИГФА за да станат нещата официални и световно признати,защото явно българските язовири имат страхотен потенциал за рекорди!Ахтуба,пасти да яде!

- MITKO70
- кандидат преподавател
Браво на Краси още веднъш и от мен!Браво и на колегата Телето също защото обясни на някой хора ,че са присъствали и ИАРА на събитието .Какво повече.А че закона е недодялан в часта за нощния риболов е ясно, и не може да се сравнява с други бракониерски действия.Даже в много случай и помагаме на ИАРА,както казват колегите.
Troli-пак се изказваш по Шекспир.Моя кантар е немски и е до 150кг.Ако искаш вземи и го регистрирай или ми купи нов.Пак си Тома Неверни.Не зная само каква полза има да лъжа за друг човек с който се запознах на язовира.И ако на някой е паднал гарда от тези килограми-моя не е.Ще се боря да подобря рекорда.Може да не стане сега,но знаеш ли какво ще стане утре.Може доста хора да ми се смеят,но това не ми пречи да вярвам и да се боря.Това е моето хоби,моя живот,моята радост,моята цел.Всичко правя за да успея,но се радвам,че изпитвам удоволствие от улова на други колеги.Успехите на всеки трябва да се уважават за да постигаш и ти такива.Другото се нарича завист,злоба и безсилие да се бориш честно с достойни противници.Никой няма да хване твоята риба,но аз ще хвана моята.ЗАЩОТО СЪМ В КЕРИЗА-РАЗДАВАМ И ПОЛУЧАВАМ КАРТИ.