СПАСЯВАНЕ (ОТКАЧАНЕ) НА ВОБЛЕРИ

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: СПАСЯВАНЕ (ОТКАЧАНЕ) НА ВОБЛЕРИ

Мнение от krokibg »

Човеко,питам само защо не си смениш тройките и решаваш проблема кардинално,не оспорвам това ти нововъведение !!! Чети нормално,не се заяждам а питам.За мене не си заслужава самия труд да се свалят и превързват.Има и втори вариант,халки който се отварят лесно :idea: :idea: :idea: Това,за да не си губиш времето,топлата вода е измислена !!!Лека вечер :lol: :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

Защото колега, както съм писал в първия пост:
5.Подмяната на тройките с по меки такива не винаги помага за спасяването на примамката дори и когато сме с плетено влакно, а ако сме монофил на практка няма никакъв смисъл. От друга страна при закачка в дърво, парцал, гума или каквото ида е там друго в което успее да се забие цялото жило на тройката дори и блейда не помага (за съжаление).

Ако на пазара има халки които се отварят лесно и са приложими за лаит спининг с монофил, сиреч халки, които се отварят при усилие 3-4 кг. Ще съм най щастливия човек и ще си закупя веднага :D , обаче аз не можах да намеря такива. Намерих по меки халки които са приложими при по хард спининг примерно за сом или щука къдете влакното (блейда) издържа по сериозни натоварвания :? .
Ще се радвам да споделиш ако някъде си срещал такива халки отварящи се при по малки натоварвания.

П.С.
Не тълкувам поста ти като заяждане – за съжаление по форумите често стават такива обърквания. Пуснах темата с идеята ако някой е намерил по умен и/или лесен начин за спасяване на примамки да го сподели, а не защото си мисля, че съм открил топлата вода.
Благодаря на всички които са изразили своето мнение.
:)
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Според мен идеята е много добра, аз също мислех да я прилагам преди време, но в последствие започнах да ловя само с брейд и така си остана.

Мисля, че е по-добра от меките тройки или слаби халки, защото:
Винаги можем да сложим една идея по-слабо влакно от основното, което ще е доста по-трудно с тройките и халките, защото трябва да имаме различно меки, да знаем коя при каква тежест се огъва и т.н.
Когато се ловят не чак толкова ценни риби и закачките са много, идеята е напълно оправдана, разбира се, за хора, на които им се занимава да връзват често.
А и губенето на воблери не е неприятно само заради финансовата част, може да го няма по магазините вече, може да сме си ги купили предишния дену и да искаме на даден излет да ловим главно с него и т.н. А дялкащите много добре знаят колко неприятно е да се изгуби уловиста самоделка, която може би никога няма да се получи абсолютно същата :lol:
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
ivanpl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanpl »

Хората са го измислили, ама пусто в нашта рОдина кой знае кога ще ги има по магазините.

http://www.ultimateluresaver.com/how.cfm
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

Предложението на ivanpl е просто чудесно :smt041 . Само остава да се намери начин и да се сдобия с известно количество от тези халки. Странно но не можах да ги намеря в ибей :?: , като ми остане време ще се поразровя по – сериозно.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

sharko54 написа: :lol: А колкото до пиърсинга -- нека и рибоците да са модерни. :lol: :lol:
Господине, не сте на прав път. Мислете първо за рибите, след това за цената на воблера ... Щот' без риби няма да са ни нужни и воблери :) ;)
Иначе като цяло монтажа е пълна глупост ( поне лично за мен ).
Нека се аргументирам защо.
Има достатъчно меки тройки, има достатъчно меки халкички и има достатъчно качествени монофили изправящи дори по-здравите куки ;)
kameti
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kameti »

Саше, ти си можел да говориш на Ви... :lol: :lol: :lol:
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

Колеги някой от вас ползвал ли е подобно нещо и дали според вас има някакъв ефект?
Изображение
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Господине, не сте на прав път. Мислете първо за рибите, след това за цената на воблера ...
По-добре с една тройка в устата, отколкото с цял воблер, както ще бъде, ако халките са здрави и се скъса основното влакно :lol:
За меките тройки не съм съгласен, ако искам да е прецизно и да издържат само една идея по-малко от влакното, трябва да ходя с 5 кутийки с ралзична твърдост и да ги съобразявам с влакното в момента... И предварително да е тествано коя на колко кг се огъва...
А в крайна сметка, какъвто и да е монтажа, който държи на всяка цена да губи възможно най-малко воблери, по-добре да задели повечко пари за хубава макара и за брейд... Дори да се сменя брейда по-често, пак излиза по-евтино, отколкото да се губят на всеки излет скъпи воблери.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

[quote="angel_nikolov"]Колеги някой от вас ползвал ли е подобно нещо и дали според вас има някакъв ефект?

Ползвал съм подобен отцеп, но при риболов от брега ефекта е минимален (поне при мен беше така) идеята на това нещо е да се закачи на влакното, да се спусне до воблера и след като се закачи в него да се извадят и двете. За съжаление при риболов от брега ъгъла между върха на пръта и закачения воблер в повечето случаи е прекалено малък а и няма как влакното да се изпъне достатъчно за да се плъзне отцепа до закачената примамка. Течението на водата също пречи. Мисля, че силата на тези приспособления ще е при риболов от лодка където може да застамен над закачения воблер и да пуснем отцепа вертикално на долу.
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Божидар Стойков написа:Аз ползвам един инструмент... Нещо като котвичка но малка и като я метна по клони, корени, шавар и други закача и не пуска.... после само тегля. Проблема е че рибата малко се плаши от това.

Имам доста извадени тапи, блесни и воблери, зарязани от други колеги :D
Ето това вече е добра идея. Освен излети за риби, може да почнат да се правят излети за загубени примамки, когато ти намалее инвентара :D И за да не е съвсем офтопик, това предложение е доста добро за хора, на които им се занимава. Но за сега само сменям с меки тройки. Все още ме избива на мързел. Това предложение ми влиза по-скоро в графа "полупрофесионално" - когато започваш да отделяш толкова време по приготовление преди самия риболов, колкото трае самия риболов.
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

sharko54 написа:Предложението на ivanpl е просто чудесно :smt041 . Само остава да се намери начин и да се сдобия с известно количество от тези халки. Странно но не можах да ги намеря в ибей :?: , като ми остане време ще се поразровя по – сериозно.

:arrow: http://www.tacklewarehouse.com/descpage ... -ULSR.html
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
k.mitow
новобранец
новобранец

Мнение от k.mitow »

Меките троики не вършат работа, ако шилото се забие в дърво ,от страна противоположна на риболовеца, изкривяването няма да откачи куката и съответно воблера! :butthead:
Аватар
lyukost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lyukost »

Ето и един различен подход към зацепването на тройките - предпазители.
Прикачени файлове
s7_112958_999_02.jpg
s7_112958_999_02.jpg (33.42 KiB) Преглеждано 1967 пъти
s7_112958_999_03.jpg
s7_112958_999_03.jpg (4.2 KiB) Преглеждано 1967 пъти
s7_112958_999_01.jpg
s7_112958_999_01.jpg (5.34 KiB) Преглеждано 1967 пъти
sharko54
новобранец
новобранец

Мнение от sharko54 »

Тези биха свършили работа ако става въпрос за риболов в силно обрасли водоеми, където се търсят по сериозни хищници и по скоро вършат работа когато не искаме да зацепваме в растителността, малко се съмнявам дали биха имали ефект при среща с някой гаден подводен клон :( . А при риболов на кефал няма да станат.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”