Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Пресносол карагьоз
Модератор: sapuna
Пресносол карагьоз
Колеги, много искам да си направя пресносол карагьоз за който знам, че е фантазия, но не зная точната рецепта,ако и да ми е ясно принципно как става. Тук във форума има гурме-гении, като Киро, Диканаров, Булти и други неупоменати,които моля да не се засягат
В момента по дюкяните има превъзходен карагьоз на много прилична цена.Аз си правя маринован често-неописуемо качествено мезе, но искам и разнообразие, за това предварително благодаря на всеки който сподели проверена рецепта за пресносол карагьоз.

Ars longa, vita brevis
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 264
- Регистриран на: Вто Яну 15, 2008 9:16 pm
- Местоположение: РУСЕ
- Обратна връзка:
Re: Пресносол карагьоз
Колега погледни тук:http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 3%FC%EE%E7 рецептата е за дунавски, но карагьоза си влиза от морето в реката.
Който го може, си го може!
Re: Пресносол карагьоз
Благодаря,колега за линка, ще свърши работа, а първото питие, което ще изпия с новото мезе, ще е за твое здраве.Stivi написа:Колега погледни тук:http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 3%FC%EE%E7 рецептата е за дунавски, но карагьоза си влиза от морето в реката.

Ars longa, vita brevis
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Пресносол карагьоз
Май рядко влизам тука.
Това и мен силно ме интересуваше.
Бях направил миналата година,горе долу по рецептата от FM ( сега и нея я прочетох ),
Но стана много солен,абе не ми хареса.
Обаче тази,преди месец Жоро ме светна за друга рецепта.
три пъти по 24 часа в силна (яйцето да се покаже)саламура да престои карагьоза.
Винаги се натиска с една чиния или нещо друго,че не потъва тази риба.
Остава си в третата саламура 10 дена.Като в тази саламура
имаше вече зърна черен пипер,бахар и нарязан на ситно пресен копър (Пресен от фризера де ).
Обаче,пак стана малко солена.
И вече си продължих рецептата.
Една вечер в сладка вода ( нарязана на филийки ),след това 30 часа в оцет.
Изцеждане,в буркан нарязах на ситно лук,и заливане с препъжено олио.
Абе пак маринован го докарах май,ама след два дена беше вече фантазия.
Ами,който иска да пробва.
Ако е само за солен,като го изкарате от саламурата го дръжте поне 12 часа във вода.
Пак е ОК.
Това и мен силно ме интересуваше.
Бях направил миналата година,горе долу по рецептата от FM ( сега и нея я прочетох ),
Но стана много солен,абе не ми хареса.
Обаче тази,преди месец Жоро ме светна за друга рецепта.
три пъти по 24 часа в силна (яйцето да се покаже)саламура да престои карагьоза.
Винаги се натиска с една чиния или нещо друго,че не потъва тази риба.
Остава си в третата саламура 10 дена.Като в тази саламура
имаше вече зърна черен пипер,бахар и нарязан на ситно пресен копър (Пресен от фризера де ).
Обаче,пак стана малко солена.
И вече си продължих рецептата.
Една вечер в сладка вода ( нарязана на филийки ),след това 30 часа в оцет.
Изцеждане,в буркан нарязах на ситно лук,и заливане с препъжено олио.
Абе пак маринован го докарах май,ама след два дена беше вече фантазия.
Ами,който иска да пробва.
Ако е само за солен,като го изкарате от саламурата го дръжте поне 12 часа във вода.
Пак е ОК.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- PREDATORst
- ще става разбирач
- Мнения: 307
- Регистриран на: Сря Мар 04, 2009 5:59 pm
- Местоположение: София
Re: Пресносол карагьоз
Абе много време ги държите у солта май!?
Понеже съм половин руснак,баба ми в сибир нарязваше скумрия на шайби и солеше рибата до побеляване,нарежда в буркан и след 3 денонощия в хладилника е станала ЧУК,само си пригответе повече ВОДКА

Понеже съм половин руснак,баба ми в сибир нарязваше скумрия на шайби и солеше рибата до побеляване,нарежда в буркан и след 3 денонощия в хладилника е станала ЧУК,само си пригответе повече ВОДКА

