Директен и уйп-разлики
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- вече хвърля и на тежко
Директен и уйп-разлики
Колеги имам малко дразнещи въпроси към знаещите.Досега съм ползвал директни до 5м.Закупих от колега във форума една Дайва-зуум уйп 6м с възможност за 6.50м с плъзгане на дръжката,230грама тежи.Моля кажете си мнението за нея,както и разликите с директен на същата дължина.Върха на моята е шпиц,май трябва да се намали малко,щото ще тормозя пъстърви.Модела TEAM DAIWATDZW665.Благодаря и наслука.
Още едно хвърляне и тръгвам.....
- PREDATORst
- ще става разбирач
Re: Директен и уйп-разлики
Тва колега немам идея за кво пише WHIP на него като си е чист директен телескоп.
Предполагам че се продават удължители за него та за тва са го кръстили уип,и един вид се явява като телескопичен топсет.
Можеш в този си му вид да го ползваш само като директен.
Гледам че си от Пещера и си писал че ще тормозиш пъстърви с него,за Доспат ли имаш предвид?
А и не закачай връхчето!По добре си купи допълнителен кух връх и го оластичи с 1,2 или 1,4 ластик.
Аз също съм от Пещера но живея в София,като се прибирам можеш да се обадиш да ти покажа какво е УИП може и един риболов да спретнем на Батак примерно
Предполагам че се продават удължители за него та за тва са го кръстили уип,и един вид се явява като телескопичен топсет.
Можеш в този си му вид да го ползваш само като директен.
Гледам че си от Пещера и си писал че ще тормозиш пъстърви с него,за Доспат ли имаш предвид?
А и не закачай връхчето!По добре си купи допълнителен кух връх и го оластичи с 1,2 или 1,4 ластик.
Аз също съм от Пещера но живея в София,като се прибирам можеш да се обадиш да ти покажа какво е УИП може и един риболов да спретнем на Батак примерно
- ТАРАЛЕЖ
- сериозен играч
В обявата си съм написал "директен телескоп"!
Това е страхотен директен телескоп, с възможност за удължение от 6 на 6.5м с едно приплъзване на последната снадка.
А защо е написано "WHIP".. Елементарно! Превода на български е "камшик" !
Вярно,че шпица е доста тънък в края си.Аз бих го отрязал с 3 до 5 сантиметра за да бъде не толкова нежен! Но не ангажирам никого с мнението си!
Мисля си,че тази пръчка е точно за пастърва и ще върши страхотна работа на собственика си!
Късмет Ники!
Това е страхотен директен телескоп, с възможност за удължение от 6 на 6.5м с едно приплъзване на последната снадка.
Вярно,че шпица е доста тънък в края си.Аз бих го отрязал с 3 до 5 сантиметра за да бъде не толкова нежен! Но не ангажирам никого с мнението си!
Мисля си,че тази пръчка е точно за пастърва и ще върши страхотна работа на собственика си!
Късмет Ники!
AC/DC
- PREDATORst
- ще става разбирач
Видях ти обявата пък съм и пазарувал от теб и мога да потвърдя че си един от най-коректните продавачиТАРАЛЕЖ написа:В обявата си съм написал "директен телескоп"!
Късмет Ники!
-
- вече хвърля и на тежко
Градски с удоволствие ще направим един излет,то сега му почва времето на Батак.Иначе знам какво е уйп,гегичката ,както каза таралежа е уникално приятна.Благодаря ви за мненията и съветите.Наслука.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кръстили са го уип защото това на английски език означава точно дороктен тел. При нас млко се рамиват понятията.PREDATORst написа:Тва колега немам идея за кво пише WHIP на него като си е чист директен телескоп.....
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Skorpi
- сериозен играч
Е да де ама в Българският вариант уип си е гегичка с щекерни снадки на 8-9м
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- PREDATORst
- ще става разбирач
Skorpi написа:Е да де ама в Българският вариант уип си е гегичка с щекерни снадки на 8-9м
Скорпи,рових търсих и УИП тея викат на директните деба.
Тва дет ние му викаме УИП му казват къса щека или маргин,гредата е у Бугарския
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Това го дъвчем за 18-ти път...
Whip е камшик, с други думи директна въдица, без значение дали с щекерна или телескопична сглобка. В тази връзка това, че наричаме 7-10 метрови въдици с щекерна сглобка, които позволяват ловене без разглабяне на пълната или не своя дължина е коректно!
А маргин щеката е къса, много здрава и тежка щека, нищо общи с българските разбирания за уип.
Whip е камшик, с други думи директна въдица, без значение дали с щекерна или телескопична сглобка. В тази връзка това, че наричаме 7-10 метрови въдици с щекерна сглобка, които позволяват ловене без разглабяне на пълната или не своя дължина е коректно!
А маргин щеката е къса, много здрава и тежка щека, нищо общи с българските разбирания за уип.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за коректните мнения.Айде ,който не иска да не дъвче 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Идеята ми беше, че само трябваше да напишеш "уип" в търсачката и щеше да намериш минимум 4 теми, в които сме изписали нещата от тази тема, плюс още много.
Едва сега обърнах внимание, че въпросът бил обърнат към знаещите....

Едва сега обърнах внимание, че въпросът бил обърнат към знаещите....

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Хубаво е да се знае,че имаше колега,който си поръча 10 метров уип от и-бей с мерака за щека,а му докараха 10 метров директен. 
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=132&t=42276

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн