Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Много харпуни!
Модератор: bobopeli
Много харпуни!
Миналата седмица ходих на излет по река Вит до село Асен.
Времето беше хубаво, захраних си и започнах да ловя пръскачи.
Надявах се следобяд да се обади някой по-едър екземпляр.
Точно към 2 часа около мен се напълни с гмуркачи с харпуни, бяха поне 5 и започнаха да пребъркват всички подмоли. Не ги стесняваше, че ще ми уплашат рибата. Даже един от тях ми отмести плувката да не пречи.
Нямах какво да направя, прибрах тъкъмите и се преместих по-нагоре на черновитския мост.
За моя голяма изненада мъж облечен с неопренов костюм и харпун оглеждаше дълбоките места на вира.
Тръгнах си ядосан.
Дали това е новата мода на бракониерите ?
Времето беше хубаво, захраних си и започнах да ловя пръскачи.
Надявах се следобяд да се обади някой по-едър екземпляр.
Точно към 2 часа около мен се напълни с гмуркачи с харпуни, бяха поне 5 и започнаха да пребъркват всички подмоли. Не ги стесняваше, че ще ми уплашат рибата. Даже един от тях ми отмести плувката да не пречи.
Нямах какво да направя, прибрах тъкъмите и се преместих по-нагоре на черновитския мост.
За моя голяма изненада мъж облечен с неопренов костюм и харпун оглеждаше дълбоките места на вира.
Тръгнах си ядосан.
Дали това е новата мода на бракониерите ?
Re: Много харпуни!
Това не е новата мода.......това е много старо,но никой не му обръща достатъчно внимание.Пролетно време,когато рибата си хвърля хайвера,тези с харпуните и разказват играта. Унищожават огромно поколение от малки рибки, като убиват 15-20килограмовите им майки,които се опитват да си хвърлят хайвера в плитчините.Това за мен са повече от бракониери и дано някога се промени закона и това да се наказва подобаващо.
-
- ще става разбирач
Абе вие сте големи
мда...Това си се наказва с хилядарка от джоба на харпунджията,особено и ако го хванат с ударена риба на местопрестъплението.Затова недейте рева като вдовица за хуй,а сигнализирайте на ИАРА.Ще ми отмести плувката-бе вие кви ги приказвате
!Един сладур така отместваше плувките по Огоста,тарикат-връзкар от монтанските села,ама живеещ в София.На главата му се стовариха едновременно ИАРА и Гранична полиция,прибраха му харпуна,акт му треснаха,абе както си требе.В съда адвоката му ме пита/щото бях и свидетел по акта/-вие за кой път виждате моя довереник.А аз отговарям-за трети.Адвокатчето мига,а аз пояснявам- първия път еди къде си,с еди каква си кола,номер и прочее в еди колко си часа се гмуркаше и беше ударил такива и такива риби,втория път-когато пак се гмуркаше с харпуна и му написаха акта,на който бях свидетел,а сега е третия път.Адвокатчето си прехапа езика,после съда потвърди наказателното постановление и повече тоя не е пристъпвал на Огоста...

- jasonsmith
- разбира нещата
м-да, голям прас като сигнализираме на ИАРА! Ако погледнеш няколко теми по-нагоре, ще видиш точно какво се получи като се опитах да сигнализирам, да не говорим че от т.н. ИАРА дори не ми вдигнаха...Д-р Дулитъл написа:а сигнализирайте на ИАРА...
-
- ще става разбирач
Mи такава ви е ИАРА-та.При нас същите гадове,дето ги отцепиха преди две години онзи ден пак налетяха на реката.Колегите им скочиха,щеше да се стигне до бой,гадовете се изнесоха нагоре,джиповете на ИАРА и горските тръгнаха по тях,но ония бяха вече избягали.За мен остана задължението да набия канчетата на колегите,дето се бяха развикали по харпунжията-обясних им,че следващия път трябва да се направят на уплашени,да си сберат кротко въдиците,да гледат тъпо и като се скрият от погледа на копилетата,да звъннат на ИАРА-и тарикатите щяха да изпищят отново.Така направихме преди две години-върху тях се стовари ИАРА и Гранична полиция едновременно и ги разкостиха...