Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Шаран-хайвер-септември?
Модератор: sapuna
Шаран-хайвер-септември?
Колеги днес хванах шаранче към 2 кила, от аквариум, и реших да си го запазя, да направя на жената плакия, та да не ме бие.Та чистя го аз и -о,чудо!Пълен с хайвер!Ама пълен!
Та въпроса ми е става ли за ядене хайвера да си го препържа и защо аджеба по това време изобщо има хайвер?Много е дребен и жълтеникаво-кафяв, към две шепи...
Та въпроса ми е става ли за ядене хайвера да си го препържа и защо аджеба по това време изобщо има хайвер?Много е дребен и жълтеникаво-кафяв, към две шепи...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Шаран-хайвер-септември?
Става колега .И в нашия шаран от Сопот миналия месец имаше близо 1,6кг. хайвер,осолихме го и вече е готов за разбиване.Може да си го консумираш,но и аз останах учуден ,че има толкова хайвер по това време,но явно го подготвя от рано .
Амура на колегите, който го хванаха също на Сопот миналия месец пък имаше около 4кг. хайвер.Но, за съжаление не се излюпва все още в нашите язовири.

Всичко може,но не всеки го можe.

Има случаи, когато при определени (неблагоприятни) условия, рибата не си хвърля хайвера. За нов хайвер ми се вижда множко като количество, но пък и природата нещо се изврати. Та за хайвера - можеш да го осолиш и да го сложиш в хладилника да узрее. След около месец и половина става готов за консумация. Разбиваш малко от него с хляб, чесънче, малко подправки, олио, лимоново сокче и..... мажеш и мезиш. 

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Амура на колегите, който го хванаха също на Сопот миналия месец пък имаше около 4кг. хайвер
Голямо магаре ще да е бил амура.
Притеснява ме да не би да е останал по някаква причина от април/май и да е негоден за ядене...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Точно така,колкото малко магаренце.Първия 20 кг. а втория 13кг.Има ги в темата за яз.Сопотnedevi30 написа:Амура на колегите, който го хванаха също на Сопот миналия месец пък имаше около 4кг. хайвер

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- вече хвърля и на тежко
и аз съм останал с впечатлението че рибата си държи хайвера за кога ли