Шаран-хайвер-септември?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
StanG
новобранец
новобранец

Шаран-хайвер-септември?

Мнение от StanG »

Колеги днес хванах шаранче към 2 кила, от аквариум, и реших да си го запазя, да направя на жената плакия, та да не ме бие.Та чистя го аз и -о,чудо!Пълен с хайвер!Ама пълен!
Та въпроса ми е става ли за ядене хайвера да си го препържа и защо аджеба по това време изобщо има хайвер?Много е дребен и жълтеникаво-кафяв, към две шепи...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Шаран-хайвер-септември?

Мнение от MITKO70 »

Става колега .И в нашия шаран от Сопот миналия месец имаше близо 1,6кг. хайвер,осолихме го и вече е готов за разбиване.Може да си го консумираш,но и аз останах учуден ,че има толкова хайвер по това време,но явно го подготвя от рано . :? Амура на колегите, който го хванаха също на Сопот миналия месец пък имаше около 4кг. хайвер.Но, за съжаление не се излюпва все още в нашите язовири.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Има случаи, когато при определени (неблагоприятни) условия, рибата не си хвърля хайвера. За нов хайвер ми се вижда множко като количество, но пък и природата нещо се изврати. Та за хайвера - можеш да го осолиш и да го сложиш в хладилника да узрее. След около месец и половина става готов за консумация. Разбиваш малко от него с хляб, чесънче, малко подправки, олио, лимоново сокче и..... мажеш и мезиш. :drinkers:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Petar Nedev »

Амура на колегите, който го хванаха също на Сопот миналия месец пък имаше около 4кг. хайвер
Голямо магаре ще да е бил амура.
Аватар
StanG
новобранец
новобранец

Мнение от StanG »

Притеснява ме да не би да е останал по някаква причина от април/май и да е негоден за ядене...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

nedevi30 написа:Амура на колегите, който го хванаха също на Сопот миналия месец пък имаше около 4кг. хайвер
Голямо магаре ще да е бил амура.
Точно така,колкото малко магаренце.Първия 20 кг. а втория 13кг.Има ги в темата за яз.Сопот :wink: :D
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Иван Златев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Иван Златев »

и аз съм останал с впечатлението че рибата си държи хайвера за кога ли :?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”