Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Бовска Ракетна Печка (БРП)
Модератор: emo vasilev
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Бовска Ракетна Печка (БРП)
Важното е да не ни мързи... лиценза е ваш ,ръцете ваши ,стига мазоли от чикии ....ХВАНЕТЕ СЕ ЗА ОЛУКА...И повече нема да се барнете....хахахаахх .мамка му, липсвахте ми......! дерзайте и очаквайте зимната ми поява.......нали съм обратна мечка!или ...пием ракия разредена с вода със ОБратна осмоза......!

-
- научил се да хвърля
Идеята е прекрасна, но предполагам вече си се убедил, че горивната камера е доста нетрайна от тази консерва - бързо изгаря.
Може би нещо от рода на стар пожарогасител ще бъде по-трайно
Може би нещо от рода на стар пожарогасител ще бъде по-трайно

И да ме няма, пак съм тук !
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Боби ,да така е ,но цялата подмяна става за цигара време а материали бол... това е походен вариант ,сега ще правя на комшията от бутилка от фреон....,става и от стара газова бутика , и от ВАРЕЛ??????? Най после намерих стар нафтов варел и ще правя са отопление на цялата вила ,тези новите от маслата не стават ,прегарят бързо ,а големия вариант температурите са леярски , прави се и от огнеупорни тухли и комбинирано.... грехота е да зидаш барбекю ,пещ, скара и да не врътнеш от страни такава печка , принципа е на ракетните двигатели ,където се обогатява горивото със кислород !ламаринката по средата прави магията ,от горе пауър ,от долу еър, има една милионерска фондация която се е емнала във Африка да подарява ,показва как да си направят подобни печки, оказа се че годишно умират от задушаване по време на готвене във колибите,(племената), много деца ........,а там единственното гориво е треви и съчки,=..., ма ,много пуши....! пълното изгаряне без дим , си е кауза! В Америка приготвят храната на бездомните в едни казани ,във варели на същия принцип, яко ЕКО и ИКО е, надявам се чрез тази моя инициатива да помогна поне малко на хора и природа ,пък и мамка му .... по вкусно става!
Ако ще се прави от стомана със заварки,трябва да е тип сандвич...тръба ,по малка тръба а по средата изолатор...огнеупорна глина ,шамот,и за олекотеност перлит!....???????заради.....КОНДЕНЗ!
Ако ще се прави от стомана със заварки,трябва да е тип сандвич...тръба ,по малка тръба а по средата изолатор...огнеупорна глина ,шамот,и за олекотеност перлит!....???????заради.....КОНДЕНЗ!

-
- научил се да хвърля
Ако ще се прави от стомана със заварки
Имах впредвит при показания от теб походен вариант да се подсилят само горивната камера с тръбата за подаване на въздух и гориво - утежняването ще е минимално.
Иначе външния корпус не е подложен на много високи температури и ще си държи.
А може и дръжка като на кофа да се монтира за по-лесно пренасяне

И да ме няма, пак съм тук !