Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Болест по рибата
Модератор: dantho.mihov
Болест по рибата
Какво представлява болестта ЧЕРВЕНКА?Има ли опастност за човек и при какви условия?Вече втори път за този месец хващам каракуда и шаран с ЧЕРВЕНКА,от платените водоеми северно от с.Скутаре Пловдивско.
- pet55
- научил се да хвърля
червенката не е опасна за човека , всъщност май няма болест по рибите , която да е опасна за човека ,след добра термична обработка разбира се
червенката се проявява когато във водоема няма достатъчно кислород във водата , най - вече през горещите летни месеци кислорода намалява драстично и рибите заболяват
червенката се проявява когато във водоема няма достатъчно кислород във водата , най - вече през горещите летни месеци кислорода намалява драстично и рибите заболяват
- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Болест по рибата
Не се претеснявай колега червенката не е опасна за хората.Получава се при пущане на повече риба отколкото водоема може да подържа и слаб обмен на водата.То затова е разрешен водоема защото рибата няма търговски вид.Може да се лекува но това вече е проблем на арендатора.Тъй като съм започнал да кажа и за червеноперката и чаушана при него 95% има тения но също е годна за ядене след термична обработка (пържене) и не е опасна за човек.Хващай по големи шарани и си изстуди биратаlz1igr написа:Какво представлява болестта ЧЕРВЕНКА?Има ли опастност за човек и при какви условия?Вече втори път за този месец хващам каракуда и шаран с ЧЕРВЕНКА,от платените водоеми северно от с.Скутаре Пловдивско.

"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колеги ще Ви кажа един интересен случаи с рибната тения.Колегата след като се прибрал от риболов и хванал червеноперка я подарил на комшиите.На другия ден отзивите за рибата били много вкусна но най вкусното бил пържения хайвер (тенията).Случия е истински
Та обяснявайте като подарявате риба

"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
болест по рибата
Благодаря колеги за информацята.Чувах някои работи за тази болест,но не бях сигурен.В този водоем наистина има много риба и то различни видове.Неприятното е когато се пребориш с някой шаран и като го видиш целия в рани-гледката не е хич приятна.НАСЛУКА.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Няма ли институция, която да контролира болестите по рибите в "частните" водоеми?
Не ми е кеф да ходя на платено, където не ми дават касова бележка или билетче, пък после побелели шарани, целите в червени циреи, да ги плащам по 5 лв. килото, за което пак никакъв документ за парите!
Кои са институциите, които трябва да контролират всички нередности по водоеми от такъв тип?
НАП, ДВСК, ИАРА....други?

Не ми е кеф да ходя на платено, където не ми дават касова бележка или билетче, пък после побелели шарани, целите в червени циреи, да ги плащам по 5 лв. килото, за което пак никакъв документ за парите!

Кои са институциите, които трябва да контролират всички нередности по водоеми от такъв тип?

НАП, ДВСК, ИАРА....други?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

червея който излиза от месото на кустура когато го одереш кустура кво го правим
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
За стръв!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
zograf написа:Не се претеснявай колега червенката не е опасна за хората.Получава се при пущане на повече риба отколкото водоема може да подържа и слаб обмен на водата.То затова е разрешен водоема защото рибата няма търговски вид.Може да се лекува но това вече е проблем на арендатора.Тъй като съм започнал да кажа и за червеноперката и чаушана при него 95% има тения но също е годна за ядене след термична обработка (пържене) и не е опасна за човек.Хващай по големи шарани и си изстуди биратаlz1igr написа:Какво представлява болестта ЧЕРВЕНКА?Има ли опастност за човек и при какви условия?Вече втори път за този месец хващам каракуда и шаран с ЧЕРВЕНКА,от платените водоеми северно от с.Скутаре Пловдивско.
А да знаеш как се лекува?Препарати или нещо такова?
- stefan4etoo
- сериозен играч
ами бачкал съм 2-е години на язовир, червенката се получава от много риба на малко място(няма достатъчно кислород)и я оправяхме със негасена вар .бухаме навсякъде в язовира с лопатите и така се вкарва кислород .имаше май и препарати ама не се сещам.ама както е казал колегата по горе хващай по големи шарани и си изстуди биратаPeycho написа:zograf написа:Не се претеснявай колега червенката не е опасна за хората.Получава се при пущане на повече риба отколкото водоема може да подържа и слаб обмен на водата.То затова е разрешен водоема защото рибата няма търговски вид.Може да се лекува но това вече е проблем на арендатора.Тъй като съм започнал да кажа и за червеноперката и чаушана при него 95% има тения но също е годна за ядене след термична обработка (пържене) и не е опасна за човек.Хващай по големи шарани и си изстуди биратаlz1igr написа:Какво представлява болестта ЧЕРВЕНКА?Има ли опастност за човек и при какви условия?Вече втори път за този месец хващам каракуда и шаран с ЧЕРВЕНКА,от платените водоеми северно от с.Скутаре Пловдивско.
А да знаеш как се лекува?Препарати или нещо такова?