Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

За достъпа до водоемите около София от друга гледна точка?
Модератор: sapuna
За достъпа до водоемите около София от друга гледна точка?
Здравейте.
Аз съм инвалид и трудно ходя по неравни черни пътища. От друга страна съм абсолютна жаба и умирам за всякакви езерца и язовири.
Питането ми е кои са най-достъпните язовири / езера / баластриери около София? До кои може да се стигне лесно с кола, която не е джип и след като се паркира колата да няма много ходене?
Днес, например, много искам да отида до Челопечене. Порових се доста в мрежата, четох за язовира, гледах карти и пак не добих достатъчно ясна представа лесен ли е достъпът с кола.
Бихте ли ми помогнали?

Днес, например, много искам да отида до Челопечене. Порових се доста в мрежата, четох за язовира, гледах карти и пак не добих достатъчно ясна представа лесен ли е достъпът с кола.
Бихте ли ми помогнали?
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: За достъпа до водоемите около София от друга гледна точк
Челопечене ,не е много удобен.Но,аз ходя на Чепинци,пътя е здрав и до водата.Друго място удобно с асфалтов път е на Д.Богров,плажа.За други нямам впечатление.
Всичко може,но не всеки го можe.

-
- научил се да хвърля
Колега аз също съм инвалид и ходя на Нови Хан. Враждебна. и на Негован,платени за съжаление. Няма никакво ходене колата е до теб и пътя добър . може да ги разгледаш преди да риболовстваш.На слука.
Благодаря много и на двамата за отговорите!
Ето моят опит от днес. Първо отидох до Челопечене. Езерецето е красиво, но за мръсотията нямам думи. Че и няма къде да се седне. Черният път до езерото не е невъзможен за изминаване с кола, но все пак е доста неравен и е неприятно да се кара там.
После отидох до Казичене. Езерото е по-малко и далеч не толкова живописно като това в Челопечене, но затова пък е уредено, чисто, има заведение на брега, пейки, шезлонги... Не знам дали е добро място за риболов, но за човек като мен, който отива просто да погледа природата е доста приятно местенце. Направих снимки и на двете места.
Челопечене. Направих чудеса от храброст, за да останат боклуците извън кадъра.

Казичене

Ето моят опит от днес. Първо отидох до Челопечене. Езерецето е красиво, но за мръсотията нямам думи. Че и няма къде да се седне. Черният път до езерото не е невъзможен за изминаване с кола, но все пак е доста неравен и е неприятно да се кара там.
После отидох до Казичене. Езерото е по-малко и далеч не толкова живописно като това в Челопечене, но затова пък е уредено, чисто, има заведение на брега, пейки, шезлонги... Не знам дали е добро място за риболов, но за човек като мен, който отива просто да погледа природата е доста приятно местенце. Направих снимки и на двете места.
Челопечене. Направих чудеса от храброст, за да останат боклуците извън кадъра.

Казичене

- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Най-достъпен и най-полегат е наистина Д.Богров, след него са Челопечене, Чепинци и Негован. Враждебна, Казичене и Кривина - неплатените не са удобни, а платените по - стават.
От свободните водоеми около София най-много риба има на Челопечене, макар, че в момента е слаба работа и там. И не се чуди защо е толкова мръсно там, просто е бившо сметище.
От свободните водоеми около София най-много риба има на Челопечене, макар, че в момента е слаба работа и там. И не се чуди защо е толкова мръсно там, просто е бившо сметище.
-
- научил се да хвърля
Според мен големият гьол на летището също би свършил работа!
Става въпрос обаче само за страната от към оградата на летището!!!
Кара се по Ботевградско шосе в посока от подуене към изхода на София и веднага след караулката има отбивка в дясно(старият път за Кривина),като се тръгне по него на едно място от дясно има нещо като висок трафопост във ливадата(насред нищото) и веднага след него има отбивка в дясно която е черен път,но добър,без коловози и големи дупки!
По този път се обикаля част от гьола от лявата му страна която граничи с оградата на летищети и има доста места на които колата може да се вкара почти до водата или в непосредствена близост до нея,също има и удобни равни брегове ставащи за сядане на стол или нещо подобно!
Като риба в момента дава каракуда,червеноперка,костур от време на време лин,шаран и щука!
Дано да съм бил полезен
Става въпрос обаче само за страната от към оградата на летището!!!
Кара се по Ботевградско шосе в посока от подуене към изхода на София и веднага след караулката има отбивка в дясно(старият път за Кривина),като се тръгне по него на едно място от дясно има нещо като висок трафопост във ливадата(насред нищото) и веднага след него има отбивка в дясно която е черен път,но добър,без коловози и големи дупки!
По този път се обикаля част от гьола от лявата му страна която граничи с оградата на летищети и има доста места на които колата може да се вкара почти до водата или в непосредствена близост до нея,също има и удобни равни брегове ставащи за сядане на стол или нещо подобно!
Като риба в момента дава каракуда,червеноперка,костур от време на време лин,шаран и щука!
Дано да съм бил полезен

- jasonsmith
- разбира нещата
За да хванеш там шаран, просто не знам колко време трябва да си отвисиш.. за останалите видове риба съм съгласен, но размера им е отчайващ,... иначе местата наистина са доста перспективни.ivanminkov1981 написа:Като риба в момента дава каракуда,червеноперка,костур от време на време лин,шаран и щука!