Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Магистрала Тракия
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Магистрала Тракия
И дойдоха четирите почивни дни ! В четвъртък си седя вкъщи но душата не трае ... мисля само за риболов и си викам я да звънна на един приятел който винаги е готов.
И взехме решение в петък сутрин на Казичане !!! Ставам в петък и потеглям за мястото на срещата бензиностанция Шел на Цариградско шосе. Но докато си купим кафе ...... се стъмни и порой !
Баси мамата и сега какво ....... няма връщане ..... право в магазина за дъждобрани ......дъжда стана два пъти по силен
и му викам давай да си направим една гонка с колите по магистралата и риболова по южна България !!! и Газззз по магистралата .... Като минахме тунела Траянови врата дъжда изчезна ... караме си и виждам един язовир под моста на магистралата където винаги съм го подминавал ама я да погледна ...
долу две коли, я да проверим и започва едно откачено въртене по едни завити пътчета, но сигнахме и право да колите да питаме! 5 лева на пръчка, рибата не се плаща и шаран под половин кило се връща във водата...! И докато изкараме въдиците пак порой ни настига ... ама нали сме с дъждобрани викаме край на обикалянето ... започва риболова! След час дъжда спря и за 5 минути изгря слънце. хвърлихме захранка в едно заливче и се почна ... слънчак и уклей през минутка! Ебаси ..
.. друга няма .... и ми светна че имам кюспе на прах, следва бъркане месене и 10 топки във водата ... след 5-6 минути бам и каракудка около 100 грама ... и пак и пак и започнаха да излизат и по големи....! още няколко топки кюспе и се почна ! за 6-7 часа около сто малки и 10-тина по 400-500 грама. Начесахме крастата здраво. Шаранчета хванахме 3-4 голи пак по 100-тина грама и всичкия дребосък обратно на момента в гьола. На дъни не барна нищо. Голям шаран няма но за плувка е забавно........ и си мисля че ако имахме щеки големите каракуди щяха да са в пъти повече .....но аз не съм щекар! Това си е за спортисти, мен ме и кеф вечерта да ме болят рамената от мятане !
Отделихме 5 каракуди за тигана пуснахме другата и на обратно! Ми това е .....който ходи да слага големи куки да елиминира дребосъка и повечко торен !

И взехме решение в петък сутрин на Казичане !!! Ставам в петък и потеглям за мястото на срещата бензиностанция Шел на Цариградско шосе. Но докато си купим кафе ...... се стъмни и порой !

Отделихме 5 каракуди за тигана пуснахме другата и на обратно! Ми това е .....който ходи да слага големи куки да елиминира дребосъка и повечко торен !

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- вече хвърля и на тежко
Браво на колегата!!!!
Екстра сте изкарали, а този водоем ако е Веринско има и костур доста.
Love & Ribolov
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

-
- разбира нещата
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Plancton написа:абе да дам аз по 5 лева на пръчка и да вадя малки таранки не е за мене тая работа.То ако е така тука до блока има на 200 метра един гъол дето е бъкан с таранки по 600-700 грама ама не съм се престрашил да ги пробвам дали стават за ядене.Децата от блока хващтат по една кофа и тука хранят бездомните псета.На платен язовир отивам само ако някой приятел е ходил и искарал поне 2-3 прилични шаранчета.То иначе какъв е смисъла.