Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Миризлив шаран
Модератор: sapuna
Re: Миризлив шаран
Щом ти мириши шарана независимо количеството 200гр.оцет и 3 супени лажици сода бикарбонат.слагаш рибата вьтре и да поеме миризмата ноя баркаш в зависимостъ от количествототрябва всяко едно парче риба да осети това ваздествие от реакцията на содата и оцета аз така правя и никога немие замирисал шаран.Акоя оставиш малко повече в оцет може и дане осетиш кост в самото месо на рибата оцета омекотява самата кост.Дори и като правя консерви седи поне 2-3ч.в оцет и се разбарква.Благодаря ако някои ме е разбрал и Наслука. 

m-kar.mobile.bg
-
- разбира нещата
Re: Миризлив шаран
колеги,пържих шаран(6кг-от преди знам че мириши на тиня)както е рецептата-1:1 вода и оцет държах го около 3 часа,но ефект никакав.пак си миришешеи навсичкото от горе се раздроби при пърженето.след няколко дена изпържих остатъка от няколко пърчета + половината от друг (2кг)-този път ги държах само около час пак в оцет и вода-от големия парчетата пак си миришеха,а от малкия по-се ядваше.явно когато си мирише яко няма измирисване.някои спо -менават за мляко ,но някои ако е правил от опит и да дава резултат моля да пише

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."