Мнение за щеки Tubertini ?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Мнение за щеки Tubertini ?
Колеги, има ли някой който да сподели от личен опит мнение за Тубертини Евола?
Предварително благодаря.
Предварително благодаря.
Като гледам има 7 модела от тази серия. Най-лекият модел тежи 850г. а най-тежкия 925г. което за 13м щека е добре. Трябва да се разпъне и да погледнеш как стои в разпънато положение.
инфо на http://www.tubertini.it
В сайта отдавна ги погледнах. Евола са само два от моделите. Но аз се интересувам от модели с по нисък индекс - 300, 200 и т.н.fishermen написа:Като гледам има 7 модела от тази серия. Най-лекият модел тежи 850г. а най-тежкия 925г. което за 13м щека е добре. Трябва да се разпъне и да погледнеш как стои в разпънато положение.

А за клатенето ще клатим , стига да я докопаме

- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ха ха, това ми звучи много смешно!!!!Има два вида щеки-правените в REGLAS и останалите!Що не разклатиш COMPETITION 371на MAVER или даже 271 и после да гледаш някави TUBERTINI-та ли бяха?????
Чудно защо с Броунинг Чемпиън Чойс ловят Деив Винсент и Боб Нъд, с Шимано Антарес лови Алън Скотърн, с Гарболино Диего ДаСилва, чудно защо вноситела на Мавер в БГ лови с Дайва Турнамент????
Не се заяждам приятел а искам да ти кажа че и извън заводите на Реглас се правят добри щеки!!!!!
- maver13
- вече хвърля и на тежко
Колеги, щеки на пазара бол. Клатил съм сякакви и смея да твърдя, че добрите фирми са направили наистина стойностни въдици. Тук въпросът е какво искаме от пръчката
Тубертини и Мавер правят страхотни мачови щеки - леки, твърди, бързи. Браунинг щеките не им отстъпват, малко по-тежки са , но по здрави. Шимано са много здрави, леки са , но малко меки за европейските представи за мачова щека. Allround щеките на Дайва са уникални. Не лоши са и Трабуко и Триана.
Моето мнение е, че колегата трябва сам да прецени за какъв риболов му трябва щеката, но трябва да знае, че тва в онова и душата в рая не става. Винаги се правят компромиси в една или друга посока. И накрая - като хванеш правилната, твойта щека, ти сам ще го усетиш

Моето мнение е, че колегата трябва сам да прецени за какъв риболов му трябва щеката, но трябва да знае, че тва в онова и душата в рая не става. Винаги се правят компромиси в една или друга посока. И накрая - като хванеш правилната, твойта щека, ти сам ще го усетиш

aide nasluka
Здравейте.
Явно не съм задал съвсем правилно въпроса, за което се извинявам на всички
Питам, оглеждам и сондирам мнения за нещо леко, мачово.
В момента ползвам щаранджийска шека на Колмик. Независимо че на 100 % съм убеден че е Чайник производство не бих се разделил с нея, дърпа си шарани, амури и толупи без грешка. Не бих желал да предизвиквам спор коя марка е по коя, а само да чуя лични мнения на хора за щеките които ползват. Мисля, че това ще ме ориентира на какво да се спра ( ако не се лъжа освен при Колмик, другите марки няма къде да ги видиш, разклатиш и т.н.)
Благодаря на всички .
Явно не съм задал съвсем правилно въпроса, за което се извинявам на всички

Питам, оглеждам и сондирам мнения за нещо леко, мачово.
В момента ползвам щаранджийска шека на Колмик. Независимо че на 100 % съм убеден че е Чайник производство не бих се разделил с нея, дърпа си шарани, амури и толупи без грешка. Не бих желал да предизвиквам спор коя марка е по коя, а само да чуя лични мнения на хора за щеките които ползват. Мисля, че това ще ме ориентира на какво да се спра ( ако не се лъжа освен при Колмик, другите марки няма къде да ги видиш, разклатиш и т.н.)
Благодаря на всички .
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да не влизаме в излишни спорове, но примерно едно Шимано Ексийдж което се води среден към нисък клас щека в каталога и е с крайна цена около 1150 лева изобщо не е меко а е 845 грама на 13 метра.
В БГ май вече 15-тина човека имат такива.
Смея да твърдя че за тази цена трудно би се намерила по-добра мачова щека!!!
Какво ще рече европейски критерии?
То само в европа се лови на щека, или броиш острова отделно!!!!
И моето мнение е че ако човек сега прохожда в този риболов е по-добре да избере шаранска щека!!!
Една Тика Компетитор е желязна и цената и е около 400-500 лева на 13 метра, доста приличен вариант е едно шаранско Трабуко Дрийм Тим под 1000 лева.
В БГ май вече 15-тина човека имат такива.
Смея да твърдя че за тази цена трудно би се намерила по-добра мачова щека!!!
Какво ще рече европейски критерии?
То само в европа се лови на щека, или броиш острова отделно!!!!

И моето мнение е че ако човек сега прохожда в този риболов е по-добре да избере шаранска щека!!!
Една Тика Компетитор е желязна и цената и е около 400-500 лева на 13 метра, доста приличен вариант е едно шаранско Трабуко Дрийм Тим под 1000 лева.