Каско в Интерамерикан - прецакан ли съм или излязох будала?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Каско в Интерамерикан - прецакан ли съм или излязох будала?

Мнение от s4etovod »

Здравейте колеги, моля за мнение....

Наскоро /17.09.2011/ си купих нова "стара" кола. Същия ден я регистрирах в КАТ и отидох в горепосочената компания и прехвърлих всички застраховки на мое име въпреки, че полицата важи още около месец - до 24.10.2011.

Оказа се, че колата е с т.нар. Комбинирано Автомобилна Застраховка, като Мега каското важи дори за чужбина. И понеже е така, аз като пълен наивник при прехвърлянето на застраховката реших да заведа щета за няколкото драскотини, спукан заден стоп, натисната задна брона и т.н.

Така и направих - в Искането за признаване на щета най-искрено описах, че въпросните щети не са мое дело, а са от ппредишния собственик, за който ми стана ясно от застрахователния агент НЕ Е ЗАВЕЖДАЛ НИКАКВИ ЩЕТИ по колата за момента. Ясно е, че оправянето нащетите щеше да стане по-оценка и с възстановяване на някаква сума.

Да, ама НЕ - днес получих писмо, в което застрахователя твърди, че съгласно общите му условия, нямало основание за признаване на застрахователно събитие и за това не ми дължи обезщетение.. :evil: :evil:

Мамка им стара - ако след като прехвърлил застраховката бях казал да де ама аз така..тука малко я чекнах, пък след това на оня паркинг някой ми натиснал бронята и ми одрал калника, а на следващия ден видях, че някой наркоман ми е счупил задния стоп сигурно щеше да ми признаят обзщетение на общо основание.

Та опитват се да ме прецакат или просто аз постъпих супер наивно? Мола посъветвайте ме имам ли шанс и възможност на правилна реакция..Идва ми на ум да пиша и до Комисията по Финансов Надзор - няма да се дам ей така, като поредната БГ овца... Не, че драскотините и стопа са кой знае какво, но се подразних.....
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Каско в Интерамерикан - прецакан ли съм или излязох буда

Мнение от G.Petkov »

s4etovod написа:....
Та опитват се да ме прецакат или просто аз постъпих супер наивно? ... но се подразних.....
Не се опитват да те прецакат, просто това което си обявил не им дава възможност да ти платят! Застрахователите имат правила - Общи условия и всички ние трябва да ги спазваме, дори и чисто формално. Въпросът за тези щети е приключен. Занапред бъди по- внимателен.
Ако искаш пиши на ЛС или дай телефон.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Дам, наивно си постъпил. Варианта с паркинга и тн. измислени истории щеше да свърши работа.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

Хмм, май май :( :evil:

Ами ако взема сега и отида в полицията да ми издадат протокол за вандализъм за тези щети дали ще го вземат в пред вид застрахователите....

Еййй, защо пак се убеждавам, че е по-добре да се лъже и шмекерува.......
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Обикновено има срок от няколко дни след събитието, в който трябва да заведеш щетата.
Не бих разчитал на успех, особено щом вече веднъж си ги завел с истината, че са стари.
Дано успееш да се пребориш.
По линията с шмекеруването, дали нямаш някой познат, който да си затвори очите при огледа, когато сключваш следващото каско.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”