Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Батак - 16.6 и 17.6 ... много слабо...
Модератор: sapuna
Батак - 16.6 и 17.6 ... много слабо...
Значи... товаа не беше точно риболовен излет
... И второ не беше съвсем нулев излета.
Първо:
Риболовната информация - Нивото на водата било много високо, местните казаха че не са виждали толкова пълноводен язовира. Ловихме близо до контрастената (четерима човека). Моите хора категорично бяха против захранката... Риба имало много и нямало нужда да се захранва... и да се храни само рибата... (добре че имах в торбата един пакет българска захранка заа уклей... после се замислиха над мойте думи)
Положението -трагично и през 2-та дена по 15тина дребни рибки - уклей, каракуда, костур и естествено слънчевки
... Въпреки, че бях с местни "Баш-майстори" 90% от улова беше мой... А те в началото ми се смееха на мача и на ваглера (аз го имам от 2-седмици и не съм свикнал още на този вид риболов)... Смееха се като видяха че събирам въдицата си като почна да въли и гърми. На въпроса им - Защо ? казах че ловя с гръмоотвод
. После като ме питаха от къде знам толкова много за риболова и като им казах, че е от интернет се опулиха...( това си беше за снимка ама за сега съм без фото, даже и на телефона нямам)
Минах да събера информация и от колегите наоколо.. същата работа... имаше хора с палатки още от петък (бяха хвърлили за шаран), но без особен резултат.
Накрая аз с помощта на децата пуснаме обратно всички рибки - да си растат още... Жалко искаше ми се да хванем повечко риба и да си хапнем и риба малко за мезе поне, но нищо - хапнахме кюфтета и кебапчета (и то на скара на жар).
Второ:
Ако искате да преспите има доста места ( хотели, вили, бунгала) имам информациа за бунгалата които са преди големия строеж на който има един кула-кран. Та там бунгалата са 2-ки ( 5-6 броя ) и едно 3-ка. Стари са но са спретнати прилично изглеждат от вътре... цената е 10лв на бунгало.
Трето:
Излета го определям като успешен от морална гледна точка... То като не хванахме риба поне се възпитавахме
. Първо успях да надделея над 7 човека и ги обедих да се установим на достатъчно разстояние от съседните колеги ( с нас имаше и 4 малки деца) този път не пречихме на никой !!!
На мястото имаше доста буклук и повечето запротестираха, нослед моя личен пример бързо се включиха всички, а децата дори се забавляваха! ( за да им е интересно и на тях - накрая раздавах награди) Същата битка водих и като си тръгвахме... (пак направихме оборка) след нас остана само омачканата трева... Обаче като казах да си водим боклука с нас щяха да ме линчуват... аз обаче си го сложих в колата (трябваше да преместя част от багажа по другите коли) ... Сега ми е интересно да видя другия път какво ще стане...
Прекарахме си отлично... Успях да засадя семенцето на доброто поведение у всички (дори и у децата)... За това определям излета като успешен...

Първо:
Риболовната информация - Нивото на водата било много високо, местните казаха че не са виждали толкова пълноводен язовира. Ловихме близо до контрастената (четерима човека). Моите хора категорично бяха против захранката... Риба имало много и нямало нужда да се захранва... и да се храни само рибата... (добре че имах в торбата един пакет българска захранка заа уклей... после се замислиха над мойте думи)
Положението -трагично и през 2-та дена по 15тина дребни рибки - уклей, каракуда, костур и естествено слънчевки

Минах да събера информация и от колегите наоколо.. същата работа... имаше хора с палатки още от петък (бяха хвърлили за шаран), но без особен резултат.
Накрая аз с помощта на децата пуснаме обратно всички рибки - да си растат още... Жалко искаше ми се да хванем повечко риба и да си хапнем и риба малко за мезе поне, но нищо - хапнахме кюфтета и кебапчета (и то на скара на жар).
Второ:
Ако искате да преспите има доста места ( хотели, вили, бунгала) имам информациа за бунгалата които са преди големия строеж на който има един кула-кран. Та там бунгалата са 2-ки ( 5-6 броя ) и едно 3-ка. Стари са но са спретнати прилично изглеждат от вътре... цената е 10лв на бунгало.
Трето:
Излета го определям като успешен от морална гледна точка... То като не хванахме риба поне се възпитавахме

На мястото имаше доста буклук и повечето запротестираха, нослед моя личен пример бързо се включиха всички, а децата дори се забавляваха! ( за да им е интересно и на тях - накрая раздавах награди) Същата битка водих и като си тръгвахме... (пак направихме оборка) след нас остана само омачканата трева... Обаче като казах да си водим боклука с нас щяха да ме линчуват... аз обаче си го сложих в колата (трябваше да преместя част от багажа по другите коли) ... Сега ми е интересно да видя другия път какво ще стане...
Прекарахме си отлично... Успях да засадя семенцето на доброто поведение у всички (дори и у децата)... За това определям излета като успешен...
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Палатката си остава най-добрата алтернатива ако си отишъл на риболов.Ако си със семейството на почивка,тогава гледната точка е различна.Рибата кълве в такова време,в което едва ли ще си на брега ако си на бунгала.Аз не мога да се начудя на тези валати.Нямам спомен може би за 50 посещения на Батак за риба(предимно костур),нямам нито един излет който да се доближи до валат.по малко от 3 кг на ден костур не съм ловил.За другия вид риба,не знам,каракуда,черевеноперка не уважавам,въпрос на избор,нали.Но за да хванеш риба на Батак,трябва да знаеш къда да идеш,не става под хотел Панорама все пак. На слука
-
- и господ не е толокова добър
За тези които спът на бунгало или хотел,можите да направите оговорка с момчетата които дават водни колелета за цял ден и да хващате както на острова така и навътре в язовира.Аз ходя 2 в годината единпът лято и единпът зима.Ловя на острова и после като се прибирам 2 часа по вода.От водното колело съм хващал много костур,рекорд 1,2кг.бройката.А шаран съм хващал точно до кейчето близо до клетката със сърничката.Но като цяло язовира е без риба,като исключим костур и др.дреболии.