Tica Sportera става ли за морски риболов?

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
icelame
новобранец
новобранец

Tica Sportera става ли за морски риболов?

Мнение от icelame »

Здравейте, имам едно комплектче фидер Tica Crystal Multitip 3,60m параболик в комплект с макара Tica Sportera SR.

Въпроса ми е може ли да я ползвам за риболов по морето? В линка който дадох има параметрите на макарата и кое точно е нераздавейка по нея, но дали е достатъчно?

За пръчката предполагам няма от какво да се притеснявам но все пак дайте някакъв съвет свързани с нея..
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Tica Sportera става ли за морски риболов?

Мнение от Raven »

А какво очакваш да ловиш по морето? По принцип може, но пясъка и камъните по морето доста скапват макарите. Байтранъра няма да ти трябва. Гледай да не нараниш шпулата по камъни или да не изтървеш макарата в пясъка или във водата. След риболов изплакни шпулата, бигела и другите потенциално осолени части със сладка вода и след като изсъхне е желателно да капнеш капка масло на ролката на бигела.
Аватар
batefaio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от batefaio »

Колега, има доста сърфови макари, които са пригодени за морски риболов, за съжаление спортерата не е от тях.
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Харесал съм си няколко места които мисля да пробвам, защотото знам и къде се върти рибата. Лятото на това място редовно ловя с харпун. Има всякаква риба от сафрид до кефали. Щом е рисково със спортерата ще си ловя с една стара евтина макаричка :) поне е 2500 размер и е лекичка не ми пука особено за нея.

А на пръчките които не са пригодени затова пречи ли им нещо или?
Аватар
batefaio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от batefaio »

Телескопите ги мори като влезе пясък между секциите, ако е карбон става кофти :wink:
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Забравих да уточня че местата които съм си харесал все са скали :) от пясъка едва ли ще се наложи да мятам. Фидер пръчката ми е хубава и е на две колена - карбонава. Иначе стари телескопи колкото искаш но кефа с тях е... няма го. Затова исках да си изполвам най-приятните ми такъми, но ще си ползвам само фидера и макарата за която не ми пука :)

Пръчката трябва ли да се мие със сладка вода като макарата?
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Общо взето за пръчката няма проблем от солената вода, но камъните са изключително гадни. Макарата няма смисъл да я очукваш, а и ще ти тежи от ръка. На камъните е много трудно да закрепиш пръчка.
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Благодаря момчета изясних си кой комплект ще ползвам :)
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”