Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Tica Sportera става ли за морски риболов?
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Tica Sportera става ли за морски риболов?
Здравейте, имам едно комплектче фидер Tica Crystal Multitip 3,60m параболик в комплект с макара Tica Sportera SR.
Въпроса ми е може ли да я ползвам за риболов по морето? В линка който дадох има параметрите на макарата и кое точно е нераздавейка по нея, но дали е достатъчно?
За пръчката предполагам няма от какво да се притеснявам но все пак дайте някакъв съвет свързани с нея..
Въпроса ми е може ли да я ползвам за риболов по морето? В линка който дадох има параметрите на макарата и кое точно е нераздавейка по нея, но дали е достатъчно?
За пръчката предполагам няма от какво да се притеснявам но все пак дайте някакъв съвет свързани с нея..
Re: Tica Sportera става ли за морски риболов?
А какво очакваш да ловиш по морето? По принцип може, но пясъка и камъните по морето доста скапват макарите. Байтранъра няма да ти трябва. Гледай да не нараниш шпулата по камъни или да не изтървеш макарата в пясъка или във водата. След риболов изплакни шпулата, бигела и другите потенциално осолени части със сладка вода и след като изсъхне е желателно да капнеш капка масло на ролката на бигела.
- batefaio
- разбира нещата
Колега, има доста сърфови макари, които са пригодени за морски риболов, за съжаление спортерата не е от тях.
Харесал съм си няколко места които мисля да пробвам, защотото знам и къде се върти рибата. Лятото на това място редовно ловя с харпун. Има всякаква риба от сафрид до кефали. Щом е рисково със спортерата ще си ловя с една стара евтина макаричка
поне е 2500 размер и е лекичка не ми пука особено за нея.
А на пръчките които не са пригодени затова пречи ли им нещо или?

А на пръчките които не са пригодени затова пречи ли им нещо или?
- batefaio
- разбира нещата
Телескопите ги мори като влезе пясък между секциите, ако е карбон става кофти 

Забравих да уточня че местата които съм си харесал все са скали
от пясъка едва ли ще се наложи да мятам. Фидер пръчката ми е хубава и е на две колена - карбонава. Иначе стари телескопи колкото искаш но кефа с тях е... няма го. Затова исках да си изполвам най-приятните ми такъми, но ще си ползвам само фидера и макарата за която не ми пука 
Пръчката трябва ли да се мие със сладка вода като макарата?

Пръчката трябва ли да се мие със сладка вода като макарата?
Общо взето за пръчката няма проблем от солената вода, но камъните са изключително гадни. Макарата няма смисъл да я очукваш, а и ще ти тежи от ръка. На камъните е много трудно да закрепиш пръчка.
Благодаря момчета изясних си кой комплект ще ползвам