яз.Ярджиловци, 1-2 Май 2005

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

ivaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ivaka »

Време- трепач, природа- убиец, риба:
блесни, воблери, рибки (с бомбарда), силиконки, булда с мухи- една дъгова пъстърва (не съм я мерил- към 40-50 см) на Mepps Aglia Decore N1 (жълта, точно в петък си я купих от изложението :-), едно кефалче (към педя, на същата блесна) и 20-30 уклея (на булдо, като те не бяха основната цел на риболова). Имах и няколко празни удара на блесните.

Колегите ловяха основно бабушки и уклей на плувка. Някои имаха и шаранчета (1-2 кг), и пъстърви (от този калибър). От по-едрите риби имаше чат- пат по 1-2 бр. на човек (вероятно на късметлиите ;-), а от по-дребните- за всички и на корем. Първия ден рибата определено кълвеше повече. Освен плувки, дънни и блесни се размахваха и мухарки (първия ден един колега доста се поизпоти с едно рибе към 2 педи- от 100 метра го мерих :-), фидери, болонезета и щеки (този определено беше майстор и им скъса шортите).

Това е за двата дена.
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

8) Колега, пусни инфо за Бегуновци и плаща ли се, кое се плаща на Яр--ци :?: :lol: :lol: Има ли хищници, а щука :?: :lol: От събота тръгвам по серизно, стига с разузнаването 8) 8)
ivaka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ivaka »

За яз.Ярджиловци (новия язовир, има и стар, но там не съм ходил):
основно се лови шаран, пъстърва, уклей, каракуда, кефал и бабушка.

Не знам да има щука или друг хищник.

5 лв. на пръчка и рибата не се плаща.

Наслука! :-)
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”