Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранка за големи таранки и попово прасе като стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
- lfcpordim
- научил се да хвърля
Захранка за големи таранки и попово прасе като стръв
Здравейте предварително се извинявам ако някъде има подобна тема та ще задам мойте два въпроса...
1.Ходя на един водоем на който ловя каракудите предимно на дъно и най-често ми излизат парчета по 100-200-300гр и само един път излезе една доста едра таранка над половин килограм.Та въпроса ми кажете някоя захранка за едри каракуди над 400-500 гр.Наскоро чух за кълцани торни червеи с глина.
2.На този същия водоем смятам да пробвам да хвърля на попово прасе(конопищик).Ще имам ли някакъв шанс да ми удари някое едро парче(каракуда или шаран). И има ли значение поповото прасе каква големина е ,и задължително ли трябва да е живо?
Благодаря предварително!
1.Ходя на един водоем на който ловя каракудите предимно на дъно и най-често ми излизат парчета по 100-200-300гр и само един път излезе една доста едра таранка над половин килограм.Та въпроса ми кажете някоя захранка за едри каракуди над 400-500 гр.Наскоро чух за кълцани торни червеи с глина.
2.На този същия водоем смятам да пробвам да хвърля на попово прасе(конопищик).Ще имам ли някакъв шанс да ми удари някое едро парче(каракуда или шаран). И има ли значение поповото прасе каква големина е ,и задължително ли трябва да е живо?
Благодаря предварително!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Захранка за големи таранки и попово прасе като стръв
Жито и съвсем малко царевица-за захранка.От същото и на куката.За разнообразие ,може да се пробва на малко рибе от същия водоем.Ако няма много хищници може да се хване доста едра таранка ,пък и някой шарко.Рибето може и мъртво(май по-добре) и да не е голямо.Заслужава си да се пробва близо до брега, но в страни от мястото дето стоиме.
Поповото прасе го яде всичко.Ако има доста плевелна риба обикновено го раздърпва.Добра стръв за през ноща.
Храниш с хляб ловиш на хляб.Слагаш голямо топче на куката ловиш голяма риба.Голяма турта ,голяма риба
Успех!
Поповото прасе го яде всичко.Ако има доста плевелна риба обикновено го раздърпва.Добра стръв за през ноща.
Храниш с хляб ловиш на хляб.Слагаш голямо топче на куката ловиш голяма риба.Голяма турта ,голяма риба

Успех!
Риболовът не е слука,а наука!
Използвай по голяма кукичка 6,5 , 4 номер и на нея нанизвай по едра стръв ,а ако е зърнена ,по вече зрънца.Така няма да бутат и досадните маломерки.
-
- новобранец
жито и хляб с кука 6 и нагоре
жито с канела 

-
- новобранец
днеска се приготвям за риболов на каракуди (по видинско казано таранки ) направих следните захранки сварено жито в него слоши малко мед сега го ставих да истине и после ще прибавия и канела другото ще го оставия само така с мен 2.ще направия и кюспе с сладка царевица и малко хляб ще омесия и ще захрания малко с нея .Какво ще кажете за моите захранки ще десват ли или не ?
-
- новобранец
друго ще ме посаветвате ли да слоша или стига им толкоз ?
-
- разбира нещата
Аз лично не бих добавил канелата.
-
- новобранец
канела съм сложил само в житото с мед 

-
- новобранец
канела съм сложил само в житото с мед