Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Читав шперплат?
Модератор: emo vasilev
Re: Читав шперплат?
Първо вдигни една плоскост с подобни размери от този шперплат/кофражният/ и теглото ще те откаже от ползването му.Може би по-удачно е да използваш пластмасови подпрозоречни плоскости.Не гният,здрави са.Разходи се из складовете за строителни материали и виж какво може да ти свърши работа.
- Румен Александров
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Съгласен съм с КАЯ ,една пластмасова подпрозоречна плоскост в склад на ф.ПАПАГАЛ-Ст. Загора 150мм/6000мм бяла е 21лв.Успех
М'чи ако ще е пластмаса - 12 мм "Forex" ще му дойде таман!
Леми изда бест, батт айем мачбеда'а . Ррок-ан-рол, Пенке-ле !!
Може ли по подробно да обясниш за тази пластмаса, плътна ли е, дали ще ме издържи(90кг. съм) за какво се използва и къде да я търся?Вехтия написа:М'чи ако ще е пластмаса - 12 мм "Forex" ще му дойде таман!
Благодаря предварително ...
Ми-и-и-и...
Лека е, не се чупи лесно. Нямам представа какси взаимодейства с дъното на лодката. На такава не помня да съм се возил... има я във фирмите за реклама и рекламни материали. Трябва да се пробва. Например да заместиш една от дъските /мисля че са няколко, нали ?/ и да проведеш изпитания.
Все пак, щперплата си е оригинално там. Ако се откажеш от варианта кофражен, можеш да минеш на обикновен, брезов да речем. За по-добро проникване на импрегниращият състав /грунд, масло за дърво, или лак/ направи като сърфаджиите. Пропиване с вакуум; Шлайфаш, намазваш обилно с добре разредено, но не прекалено,
каквото там ще ползваш. После се взима здрав найлонов чувал /може даже два/, пъхаш вътре изделието докато е прясно накиснато, и веднага запечатваш хубаво с лепенка. След което ръгаш края намаркуча на прахосмукачката вътре и изтегляш, дорде се сплеска яко!
И запечатваш, да постои тъй до утре.
Би трябвало да стане по-добре, отколкото само с намазване.

Лека е, не се чупи лесно. Нямам представа какси взаимодейства с дъното на лодката. На такава не помня да съм се возил... има я във фирмите за реклама и рекламни материали. Трябва да се пробва. Например да заместиш една от дъските /мисля че са няколко, нали ?/ и да проведеш изпитания.
Все пак, щперплата си е оригинално там. Ако се откажеш от варианта кофражен, можеш да минеш на обикновен, брезов да речем. За по-добро проникване на импрегниращият състав /грунд, масло за дърво, или лак/ направи като сърфаджиите. Пропиване с вакуум; Шлайфаш, намазваш обилно с добре разредено, но не прекалено,

Би трябвало да стане по-добре, отколкото само с намазване.
Последно промяна от Вехтия на Пон Окт 10, 2011 9:33 pm, променено общо 2 пъти.
Най доброто решение за твърдо дъно е Еталбонт, облицовачен материал за зградите от вън.
Таман! Мислих и това, ма не е ли малце тънък - да не среже дъното?? Инак може, ама ще трябва да се слепят по две май. 

Следя темата и опита ми ме кара да се намеся.Текстолита е добър вариант,но ако не е
импрегниран просмуква вода и му се нарушава здравината.Кофражния шпртплт е здрав
и не му е нужна импрегнация.По добър е като материал в случая.
импрегниран просмуква вода и му се нарушава здравината.Кофражния шпртплт е здрав
и не му е нужна импрегнация.По добър е като материал в случая.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=41979
Я разгледай това, аз вървя по стъпките му, вече купих шперплат, но не остава време да започна лодката, колегата КАЯ ми изпрати шаблони от лодка си и ще я правя по негов модел. Апропо, слушай какво ти казва той, много е вещ. Без малко да забравя какво исках да ти кажа - в Бургас в склада на Лесоцентър има влагоустойчив шперплат, 4мм., 6мм., 8мм. и какъвто си избереш, български е на някаква Троянска фирма. Аз взех 4мм. -кедър и 6мм. топола, такъв имаха в момента, пък и се съобразявах с транспорта, някъде около 70-80 лв. май беше. Като почна строителството ще качвам и снимки!!!
Я разгледай това, аз вървя по стъпките му, вече купих шперплат, но не остава време да започна лодката, колегата КАЯ ми изпрати шаблони от лодка си и ще я правя по негов модел. Апропо, слушай какво ти казва той, много е вещ. Без малко да забравя какво исках да ти кажа - в Бургас в склада на Лесоцентър има влагоустойчив шперплат, 4мм., 6мм., 8мм. и какъвто си избереш, български е на някаква Троянска фирма. Аз взех 4мм. -кедър и 6мм. топола, такъв имаха в момента, пък и се съобразявах с транспорта, някъде около 70-80 лв. май беше. Като почна строителството ще качвам и снимки!!!
Разгледах темата. Много навитаци има тук.
Това, дето смятам да сглобявам ще е по-малко, като за горен багажник на кола. Долу-горе 2.40м х 1.20м. като за двама души+нещо си. И за возене на весла и под ветрило, сиреч швертбот. Нещо, което сам да мога да качвам и свалям. Ще го правя по мой проект. Имам нахвърляни вече няколко варианта. А чертежи - дал господ! Има даже сайтове, дето предлагат за сваляне безплатни. Ама нали съм си бил моделист едно време, старата либофф ръжда не фаща!
И понеже забелезах, че много колеги се чудят - как, аджеба му се вика на туй, или онуй чаркче; та започнах една тема за що е туй лодка, и като как. там смятам да напиша, каквото имам като информация от време унуй, та до сега. Като ще сложа и илюстрации.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 94#p811294
Аз, като хлапе, си прекарвах летните лагери не на плажа, а на пристана, сред дъвениите и котвите. Тъй и не можах да фана тен.

Това, дето смятам да сглобявам ще е по-малко, като за горен багажник на кола. Долу-горе 2.40м х 1.20м. като за двама души+нещо си. И за возене на весла и под ветрило, сиреч швертбот. Нещо, което сам да мога да качвам и свалям. Ще го правя по мой проект. Имам нахвърляни вече няколко варианта. А чертежи - дал господ! Има даже сайтове, дето предлагат за сваляне безплатни. Ама нали съм си бил моделист едно време, старата либофф ръжда не фаща!
И понеже забелезах, че много колеги се чудят - как, аджеба му се вика на туй, или онуй чаркче; та започнах една тема за що е туй лодка, и като как. там смятам да напиша, каквото имам като информация от време унуй, та до сега. Като ще сложа и илюстрации.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 94#p811294
Аз, като хлапе, си прекарвах летните лагери не на плажа, а на пристана, сред дъвениите и котвите. Тъй и не можах да фана тен.

-
- новобранец
Нека и аз се включа в темата. Лодката ми е с надуваемо дъно. "Втвърдих го" с една плоча фибран и върху него плочи от водоустойчив ламинат /във всеки магазин има останали плочи който са им излишни аз лично ги закупих по 2 лв. брийката/ "този сандвич" е много добре увит със скреч фолио. 110 кила съм акумулатора мие 62 А/ч. и 5-6 кила багаж и се държи перфектно, нямам забележки само дето "парахода" ми идва вече малък. Седалката ми бе от 2,5 литрови бутилки увити също със скреч. махнах я /много пращеше като си местя ду..то/ и сега ползвам седалка оформена от стиропор, около всеки строеж има достатъчно големи парчета, оформяте си ги по желание и увивате отново със скреч фолио.
Дано да съм ви бил полезен.
Дано да съм ви бил полезен.
granichar.org
Побратимите с гумените дъна - сетих се и за друг вариант; стари ски! Само че, обърнати надлъжно. и задължително се изпилват кантовете! Че иначе режат! Здравината е гарантирана. Остава да се пробва....