Въпрос: ах морето...

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
klopatios
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Въпрос: ах морето...

Мнение от klopatios »

Здравейте,

съвсем нов съм в този сайт, както и в риболова. Преди няколко години ходих от време на време на риба до морето с приятели, но от тогава всичко замря. Ето че отново се зароди желанието ми да отида до някой кей и да си половувам...
Тъй като имам всякакви въпроси, но всички свързани с главната ми дестинация - морето, си позволих да пусна темата в този раздел.

Първо на първо, заминавам до една седмица за Варна и се реших да взема с мен такъми, за да се отдам по някое време на един приятен риболов. Следва въпросът: нужен ли е билет, за да ловя на морето? Ако да, както прочетох, мога да отида до магазина до 'Пирогов' (в София) и да си го купя директно от там? Или?

В момента екипировката ми е вероятно сравнително скромна: (като се има в предвид, че повечето неща са от преди поне 4 години)

въдица: Exori, модел: Economic 50, акция: 15-40g, дължина: 330cm.
макара: Starlit President 3000, само дето не мога да разбера коя е марката, кой е моделът и прочие :roll: Има още много неща изписани по нея, но засега ще ги спестя :)

Кажете ми вашето мнение за тези продукти. Те са били доста неправилно използвани и най-вероятно макарата ще трябва да бъде добре смазана и почистена... Бихте ли ми казали, как точно се чисти и смазва макарата? Тъй като ще ловя в морска вода, какво трябва да е маслото?

Все пак, струва ли си да си сменя въдицата или тази ще ми върши достатъчно добра работа? Ако ще я сменям, кои магазини в София бихте ми препоръчали за рибарски принадлежности?

Смятам да спра да ви изтощавам с въпроси за момента! Мерси предварително... Надявам се въпросите ми да не са прекалено глупави, за да не получат отговор :lol:
Zariben-otskoro
новобранец
новобранец

Мнение от Zariben-otskoro »

Ще ти кажа за билета само че не ти е нужен. Или поне аз си ловя без билет. :lol:
Илчо
новобранец
новобранец

Мнение от Илчо »

За сега иди с тези такъми,пък на място ще разбереш какъв риболов ти харесва и евентуално какъв такъм ти трябва за него!
И да ти дадем съвет на място ще решиш,че този вид риболов(да речем попчета)не ти харесва,а те кефи да хващаш кефалови риби :lol:
Така че иди ,пробай,зариби се към някои вид риболов и тогава инфо колкото щеш :wink:
Успех!!
Аватар
juchkin
новобранец
новобранец

Мнение от juchkin »

Макарата по добре я остави на някои магаэин да тия почистят а эа морето си морско влакно.Эа такъми според мен иэполэваи чепаре.
klopatios
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

хмхм

Мнение от klopatios »

Ами на мен последният път най ми хареса да си ловя кефалчета, иларии итн.. Попчетата ги обичам, ама с кефалите си е по весело :D Във Варна кое има повече: кефали или попчета, че не съм запознат. Едно време ловях до Созопол.. Там беше прекрасно... Но беше отдавнаа..
А иначе билет не ми трябва за морето така ли? :roll:
klopatios
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от klopatios »

А видях че и сафриди има във Варна.. Какви са такъмите за сафид? За кефал и попче съм горе долу наясно :lol:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Има много да се учиш колега...просто иди в първия рибарски магазин и поискай...те ще ти дадат такъми за всичко... :lol:
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: хмхм

Мнение от SILVESTER »

klopatios написа: А иначе билет не ми трябва за морето така ли? :roll:
Не колега,билет за морето не ти трябва :wink:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

По-важно е след риболов в морето да измиеш водачите на пръта и бигела на макарата със сладка вода, защото ще ръждясат. Не вярвай на никел и други защити. Просто няма отърване от ръждата.
И си купи влакна за морска вода. Може и с всякакви други, за 10 дена ще издържат, но скоро ще ги хвърлиш.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси свързани с морския риболов.”