Опасности при риболов!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Опасности при риболов!

Мнение от jagger1 »

Ето някои ситуации, в които може да изпадне всеки риболовец - смешно, смешно, но може да завърши и трагично:

Изгледайте ги внимателно:
http://www.youtube.com/watch?v=POdOBXOX ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=Q_BLggf- ... r_embedded

Колко ли от нас са изпадали в подобни ситуации? :wink:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Веднъж пострадах още преди да съм започнал с риболова.
Чудесна неделна утрин,след кафето жена ми взе да прави някакви планове за почистване на балкона и след солидно мърморене от моя страна ,взе че ме изгони-"махай се върви някъде за риба,аз сама........."
Не чаках повече,нямах подготовка и червеи и в движение реших-вземам телескопа за калъч,червеи от пазара и газ на Дунава. Яхнах колелото и след 20 минути с червеи в джоба и приповдигнато настроение бързах към мястото. Карах си както си требе на 50см от бордюра,докато един кавал не реши да завива точно пред мен удари ме със заден десен калник и си продължи,а аз направих пет метра полет и с 100+кг се стоварих на асфалта. В първия момент не разбрах какво стана,изправих се няма жива душа, каква беше колата така и не разбрах. Огледах щетите-въдицата здрава,колелото леко крива капла,червеите на кайма,коляно и лакът ожулени и кървят.....Все пак отидох и се помъчих да хвърля но до там........В болницата след рентгена се оказа счупена ключица и два месеца само гледане на въдиците.
Така,че има опасности и преди риболов!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Един съвет към всички, оборудваите си аптечките в колата. Много пъти ми е спасявала риболова, не само на мен и на други колеги около мен. Не е скъпо, малко бинт, лепенки, памук, марля, дезинфекциращи препарати като йод и кислородна вода. Ефтино и полезно е, дори не само при риболов.
Призивите да вадаими шараните с гръб към водоема ми звучат смехотворно. При рязко откачане оловото полита в посока върхът на пръчката и се постепенно слиза на доло. Така че когато откачате от закачка просто дръжте въдицата настрани.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Щуката (както галено я наричаме - крокодилчето) си е опасно животно. Да, животно, а не риба. Всеки, който се е сблъскал с нея е усетил най-малкото резците й - я чрез прегризан повод, я чрез изяден улов в живарника, я чрез нещо друго прегризано ..... дори, когато сме решили да и сторим добро ......
Вижте това клипче и внимавайте, защото тя не разбира от добри намерения. А бе с една дума - крокодилът си е крокодил:
Ето клипчето:

http://vbox7.com/play:eae957a3
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”