Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Моля за съвет
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Моля за съвет
Колеги, нуждая се от съвет относно броя на зърната на косъма и дали е нужно да има повдигач.Предполагам, че едното зависи от големината на рибата, другото от вида на дъното, но колкото и да чета по форумите и разни статии, вашите отговори ще ми бъдат изключително полезни.Благодаря предварително на всички 

-
- ще става разбирач
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
И аз така си мислех, докато не извадих маломерен шаран на наниз от 6-7 едри зърна с повдигач пуканка.www.***.com написа:ако разни плевелни риби ти тормозят сръвтта ползваш повече на брой зърна. 4-5 ит.н. Ако обаче не те притесняват друи риби може да ловиш и на едно зърно.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- ще става разбирач
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Като се замисля колега,определено си много прав.Първоначално монтажите си ги правех с две зърна,или едно и повдигач.Тогава и бяха трофейните ми шарани.Постепенно смених тактиката,като съм стигал до 5-6 зърна,но голям шаран нямам.За сметка на това се започнаха амурите.Явно тази "мелачка на царевицата" налита на количеството.Шаранът е предпазлива риба и може би красиво подредените зърна допълнително изострят инстинкта му за самосъхранение.Друго обяснение не мога да си дам.
Успех и НАСЛУКА
Успех и НАСЛУКА