Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
масло вместо грес в макарите
Модератор: sapuna
масло вместо грес в макарите
ето нещо копи от друг форум:
..."появи се нова мода - да се налива в макарите масло вместо да се смазват с грес. малко уговорка -става за макари с водоплътен корпус :VS, ZB или акюрате. също и за тези с не 100% водоплътни : ctela,daiva certate,saltiga,saltist. маслото което се налива вътре е magnetic oil/castrol има такова/. това масло прави филм и водоплътност. масово е направено за първи път от даива в салтигата. аз не съм го пробвал това но съм въртял една така направена макара и определено върти по мазно а при ниски температури разликата е много осезаема. ако некой го е пробвал може ли да сподели реален опит в това."..
..."появи се нова мода - да се налива в макарите масло вместо да се смазват с грес. малко уговорка -става за макари с водоплътен корпус :VS, ZB или акюрате. също и за тези с не 100% водоплътни : ctela,daiva certate,saltiga,saltist. маслото което се налива вътре е magnetic oil/castrol има такова/. това масло прави филм и водоплътност. масово е направено за първи път от даива в салтигата. аз не съм го пробвал това но съм въртял една така направена макара и определено върти по мазно а при ниски температури разликата е много осезаема. ако некой го е пробвал може ли да сподели реален опит в това."..
-
HAZART
- сериозен играч

Re: масло вместо грес в макарите
Използвай редукторно масло за извънбордов двигател,това масло не се пресича от водата.Поздрави.
Re: масло вместо грес в макарите
в допълненение - за да се получи тази гяволия маслото требва да намагнитизирано -не съм виждал даива да го продават отделно но съм виждал напълнена с castrol magnetic oil - изглежда върши същата работа а и май аз ще съм първия от форума да взема да го пробвам