Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Пъстърва- как , каде и с какво?
Модератор: sapuna
Пъстърва- как , каде и с какво?
Поразчетох се за тия рибки из форума видях няколко интересни теми и се извинявам много ако съм пропуснал нещо
и сега питам за него , но не срещнах отговор на следните въпроси?
Става въпрос за риболов на спининг да уточна.
Какава макара ще препоръчате за лова на тия животни ( лагери ,там за оборотите на щпулата и т.нт.)
Пръта с какъв екшън да бъде, колко метра- условно казано (30-60action 3.60м. ще ми свърши ли работа:)?
Какаво да бъде влакното?
Видях че на изкуствени примамки се хващат , но трябва ли повод да се прави или примамката се връзва директно с вирбел за основното влакно?
И последно прочетох че в Панчарево има пъстърва , актуално ли е това инфо и каде там ( само да не е платеното че с тия платените човек като си плати може и кит да изкара....)и някое друго местенце около София с пъстърва?
Благодаря на всички предварително

Става въпрос за риболов на спининг да уточна.
Какава макара ще препоръчате за лова на тия животни ( лагери ,там за оборотите на щпулата и т.нт.)
Пръта с какъв екшън да бъде, колко метра- условно казано (30-60action 3.60м. ще ми свърши ли работа:)?
Какаво да бъде влакното?
Видях че на изкуствени примамки се хващат , но трябва ли повод да се прави или примамката се връзва директно с вирбел за основното влакно?
И последно прочетох че в Панчарево има пъстърва , актуално ли е това инфо и каде там ( само да не е платеното че с тия платените човек като си плати може и кит да изкара....)и някое друго местенце около София с пъстърва?
Благодаря на всички предварително

Здравей колега. ще почна отзад напред. не е зле да знаеш къде ще ловиш. незнам за панчарево ама по принцип се лови по знайни и незнайни (най вече
) планинкси рекички, което до голяма степен определя и вида спининг който ще ти свърши най-добре работа, а в слиучая 3.60 метра с така акция си е неизползваем в условия на тесни обрасли места и чукари, клони отвсякъде.. бе сещаш се. нещо от рода на 2.10-2.40 (примерно 2.40 за мен си е универсална спининг дължина) ще ти свърши отлична работа. акция 2-25 например би била идеална. за макарата.. ми колкото по скъпа, толкова уж по-добра
ама например по-добре е да вземеш по скъпият модел на дам или шекспир или абу гарсия отколкото шимано за 60 че и 160 лв. качеството там почва в модели над тия цени а за парите можеш да си вземеш много добра макра от друга марка. за лагерите неразбирам.. за мен е важно да реди добре ид а няма луфтове. аз лично предпочитам плетено влакно, размери до 0.10 биха свършили работата ама тука лесно мога да бъда оборен точно за риболова на пъстърва. за примамките блесни с номера 1 или 2, златни, сребърни, на червени точки, на черни точки.. това вече си е голчма тема и всеки с личните си предпочитания затова марки няма да казвам. воблери плаващи и потъващи до примерно 4см. като цветовете пак са индивидуални но примерно имитация на пъстърва едвали някой би отрекъл. ми това е в обши линии, сега да се включат и по разбиращите и ще придобиеш ясна представа за нужните ти такъми 

RAMIREZ мисля че тук ще намериш достатучно полезна информация:
http://fishing-mania.com/shared/result. ... &ribolov=5
Наслука.
http://fishing-mania.com/shared/result. ... &ribolov=5
Наслука.
За един ден на риба , Господ два дена дава !
- valeri
- разбира нещата
пастарва по река в родопите пръчка 2,50-3,00м по твърда за засичане
30-50акциа.макара 1/5,1об/ среден клас(3-4лагера) основно влакно 0,20м повод 0,18-0.16м
с по малка еластичност на влакното (цвят бял-прозрачен)кука 6-8 номер земен червей,мамрек ,какавида задалжително поне едно от тпите. повода по-дълаг около 30 -40 см УСПЕХ
30-50акциа.макара 1/5,1об/ среден клас(3-4лагера) основно влакно 0,20м повод 0,18-0.16м
с по малка еластичност на влакното (цвят бял-прозрачен)кука 6-8 номер земен червей,мамрек ,какавида задалжително поне едно от тпите. повода по-дълаг около 30 -40 см УСПЕХ