Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Оцветяване на троха?
Модератор: Paublo_Eskobar
Оцветяване на троха?
Здравейте колеги. Някой има ли идея как да си оцветя трохата като купешката - червена, жълта или пък зелена?

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Оцветяване на троха?
Пробвай с боя за сладки.Но не съм сигурен като падне във водата дали няма да се измие бързо.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
мислех си за тази за яйца, ама то са няма и от къде да я намеря, най-ме притеснява, да няма някви химикали да гонят рибата...

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- разбира нещата
Ако няма в големите магазини,можешда я потърсиш в складове или борси за хр.стоки.
невярвам да има некви химикали,и най вероятно ще стане .Ама си иска експеримент
невярвам да има некви химикали,и най вероятно ще стане .Ама си иска експеримент
- antivik
- кандидат преподавател
Пробва ли в някоя църква, може и да има боя за яйца...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Едва ли магазините за хранителни стоки ще са си продали всичката боя за яйца,иска да се пита,все някой ще има останала от миналия Великден.
Най-доброто решение!Пробвано е с кус-кус,отлично стои във водата,тоест не се размива толкова бързо.Боята за сладки влиза в порите на хляба и мисля,че също бавно ще се отмива.А и мисля,че боите за яйца са доста некачествени и нетрайни-принципа на оцветяване при тях е друг!butnik написа:Пробвай с боя за сладки.Но не съм сигурен като падне във водата дали няма да се измие бързо.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Точно това имах предвид като я предложих,кус куса става с наситено червен цвят,чак вади очите.Телескоп написа:Най-доброто решение!Пробвано е с кус-кус,отлично стои във водата,тоест не се размива толкова бързо.Боята за сладки влиза в порите на хляба и мисля,че също бавно ще се отмива.А и мисля,че боите за яйца са доста некачествени и нетрайни-принципа на оцветяване при тях е друг!butnik написа:Пробвай с боя за сладки.Но не съм сигурен като падне във водата дали няма да се измие бързо.
Аз до колкото разбрах боята за сладки е 2 вида, прахообразна и течна, за течната е ясно мокриш и чакаш да изсъхне хляба, ама за прахообразната как се действа имате ли идея?

Пробай хляба да се нарони на трохи първо,после леко го овлажняваш,изсипваш от прахообразната боя и размесваш с ръце.И периодично пръскаш с пулвелизатор ако е сухичко и боята не хваща.И накрая изсушаваш трохите,аз така си го преставям.
Най-добре е хлябът предварително да се замеси с оцветител (сладкарска боя) и след това да се изпече. Ама, като се използва готов - не съм пробвал, ама все си мисля, че за да се оцвети се използва воден разтвор. А като накиснеш трохите, те ще поемат и водата. Та нещата стават много сложни. Най-добре е, хлябът (тестото) предварително да са оцветени, следва изпичане и после - риболов.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- antivik
- кандидат преподавател
Пробвах като нароних хляба на трохи и после като го разбърквам го ръсех със степчета ягода, получиха се розовеещи трохи с аромат на ягода, сигурно ако бях увеличил количеството степ щяха да са по-наситено червени/ма толкова имах/.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
колега боя за яица навярно има по магазините в складовете тя по принцип си е вид сладкарска боя не би трябвало да има химикали
хляба натопен в нея издаржа няколко часа във водата с цвят най добре използваи твърди филии не ги топи ами ги растели по 1 и залей
после чакаш да изсъхне
идеята с кус кус сащо става хем няма да рониш трохи
степа има по малко боядисващ ефект каточели
а може да си забъркаш тесто с боя направо и да го запечеш малко
хляба натопен в нея издаржа няколко часа във водата с цвят най добре използваи твърди филии не ги топи ами ги растели по 1 и залей
после чакаш да изсъхне
идеята с кус кус сащо става хем няма да рониш трохи

степа има по малко боядисващ ефект каточели
а може да си забъркаш тесто с боя направо и да го запечеш малко

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Здравейте пичонки, да ви кажа за трошките. Има 2 вида леки и тежки. А вече в какъв цвят и от какъв хляб са е друга работа. Може да са от кифли, или ляб....идеи разни...
Как аз си правя леки трохи. Вземам няколко преоценени хляба от магазина, настъргвам трохите със ситото за захранка, после ги поръсвам с боя за яйца, бъркам и чак тогава пръскам с пулвелизатора. Получават се различни по големина трохи, приятно влажни и добре оцветени, не се мачкат, а се настилат за да изсъхнат. След това леко ги запичам във фурната.
Получава се това

Тук съм ги разделил на по едри и дребни. Едните ги ползвам за бабушки и уклеи, а другите за платики и шарани. Още са влажни, съвсем пресни.
Ползвам ги предимно при риболов от повърхноста до средните слоеве, пак си зависи в кой етап на разбъркване се добавя в храната.
Тежките трохи се правят по следния начин. Взема се мекото на хляба и се разбърква с боя и вода, но се мачка добре, за да стане на тесто!!! После се настила и се чака да изсъхне или се запича. Трошим ги и са готови за риболов.
Тези трохи се ползват за реки с по бързо течение и за дънни захранки на язовир.
Снимки на тези трохи нямам щото тъй
Не си правя големи количетсва за да не се развалят, да речем че си правя трохи от 2 хляба и ми стигат за 2-3 риболова. Ако е за река за 1 риболов.
Друг трик който може да правите е да добавяте някакъв вкус към водата с която ги овлажнявате.

Как аз си правя леки трохи. Вземам няколко преоценени хляба от магазина, настъргвам трохите със ситото за захранка, после ги поръсвам с боя за яйца, бъркам и чак тогава пръскам с пулвелизатора. Получават се различни по големина трохи, приятно влажни и добре оцветени, не се мачкат, а се настилат за да изсъхнат. След това леко ги запичам във фурната.
Получава се това

Тук съм ги разделил на по едри и дребни. Едните ги ползвам за бабушки и уклеи, а другите за платики и шарани. Още са влажни, съвсем пресни.

Ползвам ги предимно при риболов от повърхноста до средните слоеве, пак си зависи в кой етап на разбъркване се добавя в храната.
Тежките трохи се правят по следния начин. Взема се мекото на хляба и се разбърква с боя и вода, но се мачка добре, за да стане на тесто!!! После се настила и се чака да изсъхне или се запича. Трошим ги и са готови за риболов.
Тези трохи се ползват за реки с по бързо течение и за дънни захранки на язовир.
Снимки на тези трохи нямам щото тъй

Не си правя големи количетсва за да не се развалят, да речем че си правя трохи от 2 хляба и ми стигат за 2-3 риболова. Ако е за река за 1 риболов.

Друг трик който може да правите е да добавяте някакъв вкус към водата с която ги овлажнявате.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Полезно ноу-хау колега, благодарим!