баластиера Шаново, 30.04.2005

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

баластиера Шаново, 30.04.2005

Мнение от ivanka »

Привет на всички,

за празниците бях в Старозагорско и решихме с брат ми да отскочим до баластиерата в Шаново. Народи имаше доста, но риболова беше тегав. То и времето едно мрачно, преваляваше, а излезе и ужасен вятър. Ние имахме късмет да ни се закачат няколко костура бебета :roll: , а в интерес на истината и хората около нас не вадеха почти нисто. Само по едно време извадиха една добра бяла риба.
Толкова за Шаново. Наслука!
Аватар
niklas
новобранец
новобранец

Мнение от niklas »

Ванче, за Шаново, ако желаеш виж тема Бракониери. Аз бях там (Шаново) на 02.05.т.г. Ужасът бе пълен. От 7.30 до около 11 ч. при около поне 40 риболовци успях да видя три хванати рибки. Първо един съсед извади платика от порядъка на 100 гр., закачена за опашката. След това колегата извади два костура с размери около 30-40000 микрона. Не бебета, ами почти зародиши. Много ми е интересно как тази бяла риба е успяла да се измуши от мрежите на пясъковадещите. Между впрочем, доколкото зная разрешения водоем Шаново е този, от който е багера (или бъркам)!
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Да, точно така, водоема с багера :D А за бялата риба, явно човекът наистина е бил голям късметлия :D
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Иванке, не е лоша шановската пресевня и държи добра риба въпреки усилията на някои мрежари. Предните седмици даваше прилични платики но изгежда рибата мъсти и спря да взима. Пък и работниците от багера захванаха да не прибират мрежите и през деня. Не ги плаши ни ИАРА ни господ ни дявол. :P :oops: :P
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”