Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Отровиха Мътивир
Модератор: bobopeli
- jorasimo
- ще става разбирач
Отровиха Мътивир
Хайде честито
Сигурно затова я забраниха за да няма кои да гледа и се оплаква какво се случва
В момента цялата река е покрита с мъртва риба, грозна гледка
Миналата и поминалата година имаше подобни случаи и съответно оплаквания но, мерки небяха взети (Всъшност като се замисля взеха, забраниха я за да няма кои да се оплаква) Е и сега даже и да хванат някои какво, ще го глобят с 1000лв. Ами дреме му. това е родната картинка приятели, отиде хубавата рекичка и това ще остане без последствия Звънях на ИАРА те ме препратиха към НЗМХ а дали нещо ще се случи, съмнявам се. Всичко си е по старому че и по-зле. Маи няма смисъл повече да драскам, пък и желание вече не ми остана защото е безрезултатно

Миналата и поминалата година имаше подобни случаи и съответно оплаквания но, мерки небяха взети (Всъшност като се замисля взеха, забраниха я за да няма кои да се оплаква) Е и сега даже и да хванат някои какво, ще го глобят с 1000лв. Ами дреме му. това е родната картинка приятели, отиде хубавата рекичка и това ще остане без последствия Звънях на ИАРА те ме препратиха към НЗМХ а дали нещо ще се случи, съмнявам се. Всичко си е по старому че и по-зле. Маи няма смисъл повече да драскам, пък и желание вече не ми остана защото е безрезултатно

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Отровиха Мътивир
Няма смисъл,тровят си и си плащат,плащат си и си тровят,после те водят като виновен престъпник,по полиции ,да пишеш показания и да та питат ти ко прайш там 

Аз там съм пораснал...
-
- новобранец
Спомням си отравянето от миналата година, беше отразено от някаква медия. Тогава, предполагам и сега виновника е завода за спирт, шахтите им били запушени и "химиите" прелели . Реката наистина е много красива в частта си упомената в забраната, но само толкова. Отравянето не беше стигнало до там тогава, но това не оправя нещата. Това със забраната м/у другото го знаем малцина...още по малко го спазват, а още по малко следят за спазването му.
п.п. Надявам се да не тръгнат сега всички да се уверяват в това

- Красимир Атанасов
- учете се от него
за пореден път наглостта взима връх. Израстнал съм край тази река и ме боли много. До къде е стигнало отравянето?
- jorasimo
- ще става разбирач
Ммммм незнам този път маи няма да е спиртоварната а Форнети защото от тях на доло е отровена рибатаpronenkoff написа:Спомням си отравянето от миналата година, беше отразено от някаква медия. Тогава, предполагам и сега виновника е завода за спирт, шахтите им били запушени и "химиите" прелели . Реката наистина е много красива в частта си упомената в забраната, но само толкова. Отравянето не беше стигнало до там тогава, но това не оправя нещата. Това със забраната м/у другото го знаем малцина...още по малко го спазват, а още по малко следят за спазването му.

- jorasimo
- ще става разбирач
Днес ако имам време ще отида да проверя и ще направя снимки за да ги кача тук да видят всичкиvilicvett написа:за пореден път наглостта взима връх. Израстнал съм край тази река и ме боли много. До къде е стигнало отравянето?

- jorasimo
- ще става разбирач
Знам че е така, ама ми омръзнаbobo_33333 написа:Няма смисъл,тровят си и си плащат,плащат си и си тровят,после те водят като виновен престъпник,по полиции ,да пишеш показания и да та питат ти ко прайш там

-
- новобранец
Toва не ми се нрави, ако реката е забранена заради проведено зарибяване самите ИАРА трябва да се самосезират.А вчера беше след моста по пътя за Мухово (последния преди баира)
...За да има резултат ще трябва да се правят безброй замервания и тонове документи ще се изпишат затова пускай снимките на който намериш за добре, били те жестници, телевизии, списание и прочие. Риболовните списания и жестници споредмен трябва да се отзоват, макар че нямат голям тираж. Това което правиш е наистина достойно за уважение. Жалко за рекатаВчера им запалих телефоните на всички институции а днес ако няма резултат със снимките в БТВ аз репортера та те да ги чекнат малко.

- jorasimo
- ще става разбирач
Ето някакъв вял резултат а довечера ще кача и някоя снимка
http://news.ibox.bg/news/id_654108977
http://news.ibox.bg/news/id_654108977
А на мен ми казаха , че замърсяването е причинено от фирмата за зареждане на тонер касети за принтери, която се намира до голф игрището в административната сграда на бившето РОДОПА. Понеже умряла риба е имало под моста за с. Стамболово, а това е доста преди пречиствателната станция. Доколкото разбрах, има измряла риба чак до местността Синия мост по пътя за с. Мухово. Дано този път поне има някакво възмездие за тия престъпници.Това е тотално обезрибяване на голям участък от река Мътивир. Ще трябват години за да се възстанови .За нас , обикновените любители- риболовци има всякакви забрани, а за тия престъпници- нищо .За жалост колеги това е България в момента- за милиони няма закони , за кокошка няма прошка.
- jorasimo
- ще става разбирач
Макар и малко късно, и безвъзвратно непоправимо да дам развитие по темата, с което предполагам и ще приключи защото от тук на там, нищо няма да се промени
Предполагам повечето от вас знаят или са разбрали от къде доиде отравянето тогава. За тези дето незнаят, канализацията на града отива в пречиствателна станция и от там в реката
Тогава в канализацията е попаднало нещо което е убило микроорганизмите на пречиствателната и в реката е изтекла директно канализацията без да бъде пречистена в следствие на което водата е останала без кислород и от там е дошло измирането на риба.
Но не точно за това пиша. По страшното е че от тогава до сега пречиствателната не работи и канализацията си тече в реката
Вие се сетете на какво се е превърнала реката, какъв цвят е, и какъв мирис има
Вчера се поразходих доста далече по течението, стигнах на около 15км. от града, на вътре в дефилето и докъдето стигнах е еднаква, вуняща и мръсна. Цялото дъно и камъните са с еднакъв сиво-черен цвят. Е според мен това беше с тази река и никога никои няма да си мръдне пръста да промени нещо 

Предполагам повечето от вас знаят или са разбрали от къде доиде отравянето тогава. За тези дето незнаят, канализацията на града отива в пречиствателна станция и от там в реката

Но не точно за това пиша. По страшното е че от тогава до сега пречиствателната не работи и канализацията си тече в реката