Отровиха Мътивир

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
jorasimo
ще става разбирач
ще става разбирач

Отровиха Мътивир

Мнение от jorasimo »

Хайде честито :!: Сигурно затова я забраниха за да няма кои да гледа и се оплаква какво се случва :roll: В момента цялата река е покрита с мъртва риба, грозна гледка :roll:
Миналата и поминалата година имаше подобни случаи и съответно оплаквания но, мерки небяха взети (Всъшност като се замисля взеха, забраниха я за да няма кои да се оплаква) Е и сега даже и да хванат някои какво, ще го глобят с 1000лв. Ами дреме му. това е родната картинка приятели, отиде хубавата рекичка и това ще остане без последствия Звънях на ИАРА те ме препратиха към НЗМХ а дали нещо ще се случи, съмнявам се. Всичко си е по старому че и по-зле. Маи няма смисъл повече да драскам, пък и желание вече не ми остана защото е безрезултатно :roll:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Отровиха Мътивир

Мнение от bobo_33333 »

Няма смисъл,тровят си и си плащат,плащат си и си тровят,после те водят като виновен престъпник,по полиции ,да пишеш показания и да та питат ти ко прайш там :axe:
Аз там съм пораснал...
pronenkoff
новобранец
новобранец

Мнение от pronenkoff »

Спомням си отравянето от миналата година, беше отразено от някаква медия. Тогава, предполагам и сега виновника е завода за спирт, шахтите им били запушени и "химиите" прелели . Реката наистина е много красива в частта си упомената в забраната, но само толкова. Отравянето не беше стигнало до там тогава, но това не оправя нещата. Това със забраната м/у другото го знаем малцина...още по малко го спазват, а още по малко следят за спазването му.

п.п. Надявам се да не тръгнат сега всички да се уверяват в това :lol:
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

потресен съм незнам какво да кажа
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
vilicvett
новобранец
новобранец

Мнение от vilicvett »

за пореден път наглостта взима връх. Израстнал съм край тази река и ме боли много. До къде е стигнало отравянето?
Аватар
jorasimo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorasimo »

pronenkoff написа:Спомням си отравянето от миналата година, беше отразено от някаква медия. Тогава, предполагам и сега виновника е завода за спирт, шахтите им били запушени и "химиите" прелели . Реката наистина е много красива в частта си упомената в забраната, но само толкова. Отравянето не беше стигнало до там тогава, но това не оправя нещата. Това със забраната м/у другото го знаем малцина...още по малко го спазват, а още по малко следят за спазването му.

п.п. Надявам се да не тръгнат сега всички да се уверяват в това :lol:
Ммммм незнам този път маи няма да е спиртоварната а Форнети защото от тях на доло е отровена рибата :!: А и канала им се излива направо в реката, кои го е позволил това незнам :roll:
Аватар
jorasimo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorasimo »

vilicvett написа:за пореден път наглостта взима връх. Израстнал съм край тази река и ме боли много. До къде е стигнало отравянето?
Днес ако имам време ще отида да проверя и ще направя снимки за да ги кача тук да видят всички :wink: А вчера беше след моста по пътя за Мухово (последния преди баира) ама колко след него незнам, ще видя днес :roll:
Аватар
jorasimo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorasimo »

bobo_33333 написа:Няма смисъл,тровят си и си плащат,плащат си и си тровят,после те водят като виновен престъпник,по полиции ,да пишеш показания и да та питат ти ко прайш там :axe:
Знам че е така, ама ми омръзна :!: Идват Унгарци да правят бизнес и ни тровят природата, идват някакви си други и те тровят, ама защото при тях неможе, ако го направят от затвора няма да излязат и ще ги накарат да поемат зарибяването за години напред а тук са намерили че могат да правят всичко :roll: Вчера им запалих телефоните на всички институции а днес ако няма резултат със снимките в БТВ аз репортера та те да ги чекнат малко :twisted:
pronenkoff
новобранец
новобранец

Мнение от pronenkoff »

А вчера беше след моста по пътя за Мухово (последния преди баира)
Toва не ми се нрави, ако реката е забранена заради проведено зарибяване самите ИАРА трябва да се самосезират.
Вчера им запалих телефоните на всички институции а днес ако няма резултат със снимките в БТВ аз репортера та те да ги чекнат малко.
...За да има резултат ще трябва да се правят безброй замервания и тонове документи ще се изпишат затова пускай снимките на който намериш за добре, били те жестници, телевизии, списание и прочие. Риболовните списания и жестници споредмен трябва да се отзоват, макар че нямат голям тираж. Това което правиш е наистина достойно за уважение. Жалко за реката :(
Аватар
jorasimo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorasimo »

Ето някакъв вял резултат а довечера ще кача и някоя снимка
http://news.ibox.bg/news/id_654108977
vilicvett
новобранец
новобранец

Мнение от vilicvett »

А на мен ми казаха , че замърсяването е причинено от фирмата за зареждане на тонер касети за принтери, която се намира до голф игрището в административната сграда на бившето РОДОПА. Понеже умряла риба е имало под моста за с. Стамболово, а това е доста преди пречиствателната станция. Доколкото разбрах, има измряла риба чак до местността Синия мост по пътя за с. Мухово. Дано този път поне има някакво възмездие за тия престъпници.Това е тотално обезрибяване на голям участък от река Мътивир. Ще трябват години за да се възстанови .За нас , обикновените любители- риболовци има всякакви забрани, а за тия престъпници- нищо .За жалост колеги това е България в момента- за милиони няма закони , за кокошка няма прошка.
Аватар
jorasimo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorasimo »

Макар и малко късно, и безвъзвратно непоправимо да дам развитие по темата, с което предполагам и ще приключи защото от тук на там, нищо няма да се промени :evil:
Предполагам повечето от вас знаят или са разбрали от къде доиде отравянето тогава. За тези дето незнаят, канализацията на града отива в пречиствателна станция и от там в реката :? Тогава в канализацията е попаднало нещо което е убило микроорганизмите на пречиствателната и в реката е изтекла директно канализацията без да бъде пречистена в следствие на което водата е останала без кислород и от там е дошло измирането на риба.
Но не точно за това пиша. По страшното е че от тогава до сега пречиствателната не работи и канализацията си тече в реката :shock: Вие се сетете на какво се е превърнала реката, какъв цвят е, и какъв мирис има :roll: Вчера се поразходих доста далече по течението, стигнах на около 15км. от града, на вътре в дефилето и докъдето стигнах е еднаква, вуняща и мръсна. Цялото дъно и камъните са с еднакъв сиво-черен цвят. Е според мен това беше с тази река и никога никои няма да си мръдне пръста да промени нещо :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”