Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Относно река ангиста- гърция
Модератор: sapuna
- ivelin_1976
- разбира нещата
Re: Относно река ангиста- гърция
Пичове, нека не забравяме каква е целта на форума, та нали основната презумция е да си помагаме и споделяме инфо, опит и т.н. Който прецени, че питащия колега не заслужава да му се даде информация нека просто подмине темата. Няма нужда от философски размисли за същноста на колегата пуснал темата. Каква беше разликата между английски и български форум: В английския питаш и ти отговарят, а в българския питаш и почват да ти обясняват колко си тъп и други подобни.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Ето едно обяснение от търсачката:
Ето снимка на едно от местата ако фанете вдясно..Поне така изглеждаше преди 2 години:

Хубави места има има и по двата пътя след моста(дясно и ляво).Ако завиете наляво ще видите една помпена станция и голям бент хубав и дълбочък.Още по нагоре има още един мост над него реката става тясна,но има също хубави места.Вдясно също има места с паднали дървета във водата и т.н.Като влезете в Гърция карате за град Серес -около 30 км. -стигате до Т-образно кръстовище непосредствено преди Серес -завивате наляво и след 15 метра завивате веднага вдясно за град ДрамаУсловно след около 20 км, отляво насред полето има бяла постройка приличаща на средновековен замък --тя ви е ориентира -отдясно на пътя срещу нея има необозначена с табелки асфалтова отбивка по която трябва да се отбиете -
Тръгвайки по нея -тя върви успоредно на главния път -следите за първата възможна отбивчица вдясно и след няколко километра пътя минава през мост над реката.
Ето снимка на едно от местата ако фанете вдясно..Поне така изглеждаше преди 2 години:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- bokser
- ще става разбирач
Не искам да навлизам в полемики, но явно не всички ходим всеки ден на риба.Не съм казал, че точно колегата е оставил тези боклуци там.Мисля че беше достатъчно да им се укаже поне пътя до реката на колегите. Места там бол и сами ще се оправят. Форумите са да си помагаме, а не да си броим получените благодарности.Това е личното ми мнение и не ангажирам никой с него. Поздрави и наслука! 

Напълно споделям мнението на колегата.ivelin_1976 написа:Пичове, нека не забравяме каква е целта на форума, та нали основната презумция е да си помагаме и споделяме инфо, опит и т.н. Който прецени, че питащия колега не заслужава да му се даде информация нека просто подмине темата. Няма нужда от философски размисли за същноста на колегата пуснал темата. Каква беше разликата между английски и български форум: В английския питаш и ти отговарят, а в българския питаш и почват да ти обясняват колко си тъп и други подобни.
Към колегата "Кърцата". Много пъти съм чел твои репоратажи и съм се кефил както на излетите ти така и на самите репортажи. Наиситна правиш запомнящи се риболови и репортажи. Но това ти изказване за вложените средства ми се струва, че не ти отива. Едве ли си го направил зарадия някой друг или заради нещо друго освен за собствено удоволствие. Иначе във форума има много хора, които искат да бъдат ментори и щом е така дръжте се като такива. Това последното го казвам в духа на днешния празник.
П.С. Нахални и нагли хора колкото искаш по нашите географски ширини!!!
- BOBI MITREV
- новобранец
Инфо от неделя,мой познати са били за щука, хванали са 4 бр. само две донесоха,едната беше 3.5 кг., а др. малко по голяма, нея не я мерихме.
Това от мен,наслука.
Това от мен,наслука.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Айде стига глупости, само и единствено търсачката да беше използване щяха да излязат мноооого мнения с точни обяснения как се стига. Па толкова ли е трудно да отвориш една карта на Гърция и да видиш къде има мостове на реката и къде се намира реката.
Изказването за парите на колегата Ивелин не го вдявам. Идеятя е че ни коства усилия и лишаване да ходим, и нищо не се получава наготово
Изказването за парите на колегата Ивелин не го вдявам. Идеятя е че ни коства усилия и лишаване да ходим, и нищо не се получава наготово

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз ще попитам само едно
Колко теми от излети на Ангитис са пуснати тук през последните 2-3 години(ако не броя нащте-аз,Ивак,Емо,Пабло,Кърцата,Сънди и още няколко)Колко де???
Да ви кажа ли че десетици съфорумници всяка седмица са на реката
Къде е инфото от другите??
Арно каза Кърцата.Къде и инфото от десетиците на който сме им обяснавали чрез ЛС как да стигнат до дащните места,каква тактика да исползват при ловенето????
Трябва ли да пействаме ЛС-тата от питащи за инфо,от който нито един не е споделил след връщането аба баш нищо.....
Затова не обвинявайте повече.Достатъчно сме написали,нека и друг си даде труда за малко....

Да ви кажа ли че десетици съфорумници всяка седмица са на реката

Арно каза Кърцата.Къде и инфото от десетиците на който сме им обяснавали чрез ЛС как да стигнат до дащните места,каква тактика да исползват при ловенето????
Трябва ли да пействаме ЛС-тата от питащи за инфо,от който нито един не е споделил след връщането аба баш нищо.....
Затова не обвинявайте повече.Достатъчно сме написали,нека и друг си даде труда за малко....
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Аз съм един от тези, на които Кърцата преди няколко години обесни на ЛС как се стига до реката -и това при положение че НЕ МЕ ПОЗНАВА
-винаги когато съм ходил там - колегата Боб Нъд е пускал репортаж от излета
В века на новите технологии вече и телефоните имат GPS -качвате си една карта на Гърция -карате за Драма -пишете Angitis river -и сте вие
Тук обаче веднага идва въпроса -защто БГ-рибарите там са като отвързани
-не се съобразяват с никого и с нищо -прибират десетки килограми риба и си оставят боклуците където им е кеф
И от двете страни на пътя има кофи за боклук ,които си седят празни
Спирам да пиша защото мога да кажа и ДОста по-тежки думи
В края на Ноември пак ще ходя -отсега съм си приготвил 10 чувала по 120л..........

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Drago написа:Напълно споделям мнението на колегата.ivelin_1976 написа:Пичове, нека не забравяме каква е целта на форума, та нали основната презумция е да си помагаме и споделяме инфо, опит и т.н. Който прецени, че питащия колега не заслужава да му се даде информация нека просто подмине темата. Няма нужда от философски размисли за същноста на колегата пуснал темата. Каква беше разликата между английски и български форум: В английския питаш и ти отговарят, а в българския питаш и почват да ти обясняват колко си тъп и други подобни.
Към колегата "Кърцата". Много пъти съм чел твои репоратажи и съм се кефил както на излетите ти така и на самите репортажи. Наиситна правиш запомнящи се риболови и репортажи. Но това ти изказване за вложените средства ми се струва, че не ти отива. Едве ли си го направил зарадия някой друг или заради нещо друго освен за собствено удоволствие. Иначе във форума има много хора, които искат да бъдат ментори и щом е така дръжте се като такива. Това последното го казвам в духа на днешния празник.
П.С. Нахални и нагли хора колкото искаш по нашите географски ширини!!!
Далеч си от истината, Кърцата е прав и въпреки това, което казва съм сигурен, че ще даде някакво инфо на всеки попитал го, друг е въпроса какво точно ще сподели, а това май всички го правим.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- ivelin_1976
- разбира нещата
Ivak, нещо бъркаш постовете или потребителите, прочети ми още веднъж поста, че не виждам къде споменавам финикийските знациIvak написа:Изказването за парите на колегата Ивелин не го вдявам. Идеятя е че ни коства усилия и лишаване да ходим, и нищо не се получава наготово

Поклон и респект момчета за безценната помощ, която оказахте на колегата

такааа подозирах аз че ще стане нещо такова с тази тема... но нищо. не мисля че е нужно да обяснявам на който и да било поради каква причина мненичта ми в форума са предимно в определен раздел... просто КОЙТО има ЖЕЛАНИЕ и то безкористно нека сподели инфо за тази река за което благодаря на колегите които писаха и евентуално пак ще пишат, и моля НЕ ми използваите темата да обяснявате колко пари давате за да ходите за риба,колко са готини някои колеги които пишат в форума, колко съм тъп че имам само 2 мнения незнам си къде, колко неграмотно пиша и тн (без значение дали сте модератори, светила в риболова от национална величина
или простосмъртни като мен)
НАСЛУКА НА ВСИЧКИ и живот и здраве ще взема да напиша и аз нещо като се върна от гърция(ако намеря реката де
)

НАСЛУКА НА ВСИЧКИ и живот и здраве ще взема да напиша и аз нещо като се върна от гърция(ако намеря реката де

На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
- ivan.g.andonov
- фен клуб-скобар
ползвал съм инфо от колеги и съм им благодарил.но най ме кефело да тръгна натам към мястото/гърция/ и да заведа колегата до там където аз съм имал успех.както стана последния път.запознах се с едни господа и ги заведох до моето място те пък ми казаха тяхното ето това е целия начин на общуване.защо се "дърляте" нали там където ще ловите ще се види дали мястото е за тях или за теб независимо от улова.няма разлика дали ти си го открил или друг просто ловете и се кефете на удоволствието да си на РИБОЛОВ.Кърца мога ли да запиша час за уроци при теб./това е сериозно/.благодаря че ме прочетохте
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
За намиране ще я намериш, ама дали ще напишеш... 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Колега Ивелин, извинявай объркал съм се поради цитата на Драго.
Нищо против никой, най-малко пък съм искал да се изтъквам че съм харчел за риболов много.
Колега Пепи, ползва ли търсачката? Прочете ли поста на Pablo Escobar, ако си не мисля, че ще имаш проблем с намирането на реката и тактиката на ловене.
Но все пак как се стига ти е написал Пабло, аз да напиша точка по точка как се лови там, пък после да предложа и бас.
Търсиш място с дълбочина над 1 метър.
Лови се с боло, мач или фидер.
Монтажа за боло и мач е плувка 1 до 2 грама, тънка антена , сачмите се подреждат във верижка, поне 10-12 на брой, повод къс 20-25 см, Дебелина 0,12-014 мм, кука за кефалите дебела орловка номер 16-18 Камасан Анимал, за морунажи и скобари Камасан Б711 13 - 15 номер.
Място си избираш да има чисто изтичане поне 15-20 метра надолу. Хубаво е да има потопени дървета и да изплитнява малко мястото надолу.
Относно захранването, първоначално се захранва само с бял червей и прашка, при 1 метър дълбочина (и тамошното течение) ги стреляш със средната прашка на максимално разстояние което позволява нагоре. Ако до 1-2 часа не уловиш едри кефали започваш да мяташ топки захранка с обилно количество червей.
От захранките най-добре работят Мило скобар, Тюбертини 5кг пакет за река - мокрят се от предния ден. Трапер за река мокриш го на място на реката. Ако искаш да носи повече червей храната слагаш Кулант на Ван Ден Енде, около 100 грама на кг храна.
За фидер захранките са същите, където и да го пляснеш все ще вземе нещо.
Нямам много време за по обстойни обяснения, но съм готов да се хвана ей така за спорта на бас за 100 лв или на 25 кг захранка или на каквото и да било, че няма да видим ни тема ни информация от колегата

Нищо против никой, най-малко пък съм искал да се изтъквам че съм харчел за риболов много.
Колега Пепи, ползва ли търсачката? Прочете ли поста на Pablo Escobar, ако си не мисля, че ще имаш проблем с намирането на реката и тактиката на ловене.
Но все пак как се стига ти е написал Пабло, аз да напиша точка по точка как се лови там, пък после да предложа и бас.
Търсиш място с дълбочина над 1 метър.
Лови се с боло, мач или фидер.
Монтажа за боло и мач е плувка 1 до 2 грама, тънка антена , сачмите се подреждат във верижка, поне 10-12 на брой, повод къс 20-25 см, Дебелина 0,12-014 мм, кука за кефалите дебела орловка номер 16-18 Камасан Анимал, за морунажи и скобари Камасан Б711 13 - 15 номер.
Място си избираш да има чисто изтичане поне 15-20 метра надолу. Хубаво е да има потопени дървета и да изплитнява малко мястото надолу.
Относно захранването, първоначално се захранва само с бял червей и прашка, при 1 метър дълбочина (и тамошното течение) ги стреляш със средната прашка на максимално разстояние което позволява нагоре. Ако до 1-2 часа не уловиш едри кефали започваш да мяташ топки захранка с обилно количество червей.
От захранките най-добре работят Мило скобар, Тюбертини 5кг пакет за река - мокрят се от предния ден. Трапер за река мокриш го на място на реката. Ако искаш да носи повече червей храната слагаш Кулант на Ван Ден Енде, около 100 грама на кг храна.
За фидер захранките са същите, където и да го пляснеш все ще вземе нещо.
Нямам много време за по обстойни обяснения, но съм готов да се хвана ей така за спорта на бас за 100 лв или на 25 кг захранка или на каквото и да било, че няма да видим ни тема ни информация от колегата

- ivelin_1976
- разбира нещата
Най-малкото на теб ще ти е длъжник поне с едно лично ако отиде да риболвства до тамIvak написа: но съм готов да се хвана ей така за спорта на бас за 100 лв или на 25 кг захранка или на каквото и да било, че няма да видим ни тема ни информация от колегата

Но паживьом увидем. Ще чакаме обстоен репортаж от колегата като се върне и наслука

п.п. Ivak, много полезно инфо